De 5 beste Japanse restaurants in Den Haag

Japans eten is hot! Letterlijk (soms) maar zeker ook figuurlijk. Je ziet steeds meer Japanse restaurants in de steden, en met name sushi en ramen zijn populaire gerechten. Maar welke restaurants zijn nu écht goed? Ik neem je mee naar mijn vijf favoriete Japanse restaurants in Den Haag!

#1 Yuzu

Bierkade 6, 2512 AA Den Haag
www.yuzu-denhaag.nl

Yuzu heeft niet alleen een restaurant, maar ook een authentieke Japans bar. Het is gedecoreerd in authentieke ukiyo-e art uit Japan. Het menu bestaat uit kleine hapjes die in Japanse stijl zijn voorbereid (van sashimi tot gyoza) en een geweldige bediening die je alles kan uitleggen over hun gerechten. De combinatie van een traditionele bar en een restaurant voelt heel authentiek en geeft echt een Japans gevoel, waar iedereen van kan genieten. Ik denk dat Yuzu een hele goede pré-drink plek is voor mensen die iets origineels zoeken en geïnteresseerd zijn in de Aziatische cultuur. 

Yuzu

#2 Benkei

Denneweg 142, 2514 CL Den Haag
www.benkeidenhaag.nl/

Benkei is een prachtige plek die meer een retro stijl aanneemt dan andere  Aziatische restaurants in Den Haag. Het voorgerecht bestaat uit sushi en je kunt originele alcoholische dranken bestellen uit Japan. Het feit dat een Japanse familie het restaurant leidt, geeft een toegevoegde waarde aan de ervaring. Het hoofdgerecht wordt voorbereid op een bakplaat (keuze uit kip, kreeft of biefstuk) dat origineel Teppanyaki heet en dat geeft een vurige voorstelling. De onvergetelijke ervaring en kwaliteit van het eten maakt het zeker de moeite waard om het eens te bezoeken. 

#3 Momiji

Rabbijn Maarsenplein 1, 2512 HJ Den Haag
www.momiji-sushi.nl/

Momiji is een restaurant dat opgedeeld is in twee secties. Je kunt kiezen tussen een sushi en ramen gedeelte. De sushi is van goede kwaliteit, maar ik zou aanraden om voor de ramen te gaan. Momiji is niet groot, maar het biedt een gezellige en casual sfeer aan. Alhoewel de bediening aardig is, moet je wel om uitleg vragen, mocht je niet bekend zijn met deze Japanse gerechten. Het is niet duur en zeker geschikt voor een leuke avond met vrienden!

Momiji

#4 Oni

Prinsestraat 35, 2513 CA Den Haag
www.oni-restaurant.nl/

Oni is een Japans restaurant ingericht in minimalistische stijl. Het is prijziger dan andere Japanese restaurants in Den Haag, dus ik zou een goed moment uit te zoeken om hier naartoe te gaan. Het menu geeft geen prijzen aan en gaat er vanuit dat hun klanten het niet vervelend vinden dat de prijs vanwege de kwaliteit van het eten prijziger is. Dit klinkt een beetje lastig, maar het restaurant is echt een bezoek waardig. Het heeft een luxueuze inrichting en goed geïnformeerde bediening. Zeker een aanrader voor een aannemelijke bijeenkomst. 

#5 SET Genki Tei

Schoolstraat 4, 2511 AX Den Haag
www.setrestaurant.nl/

Mijn persoonlijke favoriet! Niet alleen is het eten bij SET heerlijk en betaalbaar, maar ook het sfeer van het restaurant geeft de gasten een authentiek Japans gevoel. Het is dus ook een perfecte plek voor een date! De vriendelijke bediening staat altijd klaar om Japanse gerechten uit te leggen en naast het menu (snacks, sushi, sukiyaki) biedt SET ook traditionele Tatami tafels aan. Al deze punten hebben mij van overtuigd dat SET Genki Tei niet alleen waard is om te bezoeken, maar dat het ook beste Japanse restaurant is in Den Haag! 

SET Genki Tei Den Haag
SET Genki Tei

Dit zijn mijn vijf favoriete Japanse restaurants in Den Haag! Ik hoor het graag wat je ervan vindt!

Op zoek naar meer foodieplekken in Nederland? Lees dan alles over het pop-up restaurant Serengeti in Apeldoorn en ontdek onze drie favoriete bars en restaurants in Rotterdam!

Daria

Hi! Ik ben Daria en mijn passie ligt bij Japan en de Aziatische cultuur. Ik studeer International Studies aan Leiden Universiteit in Den Haag. Zoals vele mensen hier hou ik van reizen, maar ook van power yoga, lezen en nieuwe mensen ontmoeten. Ik vind het fantastisch om nieuwe plekken te ontdekken en het hier met iedereen te delen.

Aanbevolen artikelen