6x Roadtrip door Nederland

mergellandroute

Een roadtrip door Nederland is de perfecte manier om meer onbekende plekjes in ons land te verkennen. Je komt met de auto op onbekende plekken waar het openbaar vervoer je niet kan brengen.

Iedereen heeft het steeds over roadtrippen door landen zoals Canada, Noorwegen of door de Mediterrane landen, maar ook ons kleine landje heeft genoeg prachtige routes waar je uren kunt genieten van goede muziek, lange gesprekken, gekke foto’s en het ultieme gevoel van vrijheid. Ik zet voor jou 6 van de gaafste roadtrips routes van Nederland op een rij! 

De kastelenroute in Friesland

Laten we vorstelijk beginnen met de kastelenroute in Friesland. Deze route leidt jou door landschappen met prachtige historische kastelen, sloten en landhuizen. Zes van deze kastelen werden omgezet in een gave roadtrip route en omgedoopt tot de Friese kastelentour. Langs deze route kom je onder andere langs het Poptaslot, de Dekemastate, het Fogelsanghstate en  de Uniastate in Bears. 

Tip: Check ook de Koggenroute in Friesland, die is extra dromerig tijdens het najaar! 

Uniastate roadtrip door Nederland
Uniastate

De Mergellandroute in Limburg

Zoals jullie al eerder lazen in mijn artikel over een citytrip naar Maastricht, ben ik groots fan van het natuurrijke Limburg. De Mergellandroute is 110,8 kilometer door het Limburgse schoon. Stap uit bij de karakteristieke dorpen, bezoek kastelen en basilieken, haal een frisse neus in het Savelsbos, check het uitzicht vanaf de Vaalserberg, het hoogste punt van Nederland en eindig met een borrel in een wijngaard. Het fijne aan deze route is dat je deze gewoon achter (of voor) een weekend Maastricht kunt plakken, de route begint namelijk officieel bij het station. 

mergellandroute roadtrip door Nederland

De Vestingstedenroute (Zuiderwaterlinie route) in Brabant

De Vestingstedenroute is een perfecte route voor een Nederlandse roadtrip, omdat deze je dwars door het kleine en (ietwat) onbekende, historische Nederland neemt. Via deze route leer je de 11 vestingsteden op een nieuwe manier kennen en kijk je jouw ogen uit bij de erfgoedparels die je onderweg tegenkomt. Deze roadtrip bestaat officieel uit vier etappes, maar je mag natuurlijk helemaal zelf weten hoe je hem indeelt! 

De Middenveldroute in Drenthe

Deze roadtrip door de Middenveldroute neemt je mee door het dromerige, romantische Drentse landschap. Geniet tijdens de rit van prachtige paarse heidevelden, winderige stuifzandvlaktes, eigenwijze schapenkuddes, mysterieuze bossen, gastvrije dorpjes en veel meer. Yes, De middenveldroute maakt je wel nieuwsgierig naar wat dit deel van Nederland nog meer te bieden heeft. 

Gronings Goed route – Groningen

Ben jij net als ik groots fan van stille natuur, amazing uitzicht en fotogenieke dorpen? Dan is de verrassende Gronings Goed route jouw Nederlandse roadtrip! Deze 145 kilometer lange route brengt je naar de gezellige Groningse dorpen, het Nationaal Park Lauwersmeer, verschillende musea en obviously prachtig natuur. Echt Nederlands, beter dan dit krijg je het bijna niet. 

Tip: Check tijdens je trip gelijk het kleinste hotel van de wereld Grand Hotel De Kromme Raake, die op de route ligt. 

Gronings Goed route

Deltawerkenroute – Zeeland

Veel mensen trekken rond de zomer naar dit deel van het land, maar wist je dat Zeeland met zijn heerlijke stranden en gezellige havenstadjes ook een perfecte plek is voor een Nederlandse roadtrip? Het gaafste is om dit te doen om een heldere dag, zodat je ultiem kan genieten van het geweldige uitzicht die deze route te bieden heeft. Pak een terrasje in Middelburg, zwaai de mossel- en oesterkotters uit in Yerseke en neem een pauze bij de Westerschelde. Na wat frisse zeelucht en het legen van je hoofd kun je weer terugkeren naar de stad en het drukke leven dat daarbij komt kijken. 

Deltawerkenroute

Wat is jouw favoriete roadtrip door Nederland? Laat het ons weten!

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Savannah

Hi lieve lezers,

Mijn naam is Savannah, ik ben gek op alles wat met reizen te maken heeft en ben daarnaast een echte foodie. Mijn grootste passie ligt in het vinden van verborgen parels op de plekken die ik bezoek. Ik hou van het ontdekken van nieuwe culturen, de natuur ingaan en (obviously) heel veel lekker eten. Een paar weken terug kwam ik erachter dat het toch moeilijker wordt om de wereld te gaan ontdekken in tijden van corona, dus besloot ik dat dit dan eindelijk het jaar wordt dat ik mijn eigen moederland maar eens ga verkennen. Ik ben benieuwd wat ik tegen ga komen en kan niet wachten om al deze vondsten en gedachtes met jullie te delen.

Let's stay safe and travel local!

Aanbevolen artikelen