Activiteiten in Nederland tijdens coronatijd: WHAT to do?

Suppen in Nederland

Normaal gesproken zijn er zóveel activiteiten mogelijk, die je kunt doen op een dag of in een weekend, maar helaas is zijn de mogelijke activiteiten in Coronatijd even anders! Je bent beperkter en kunt met minder mensen dingen ondernemen. Wél is het nu leuk om juist wat dingen op te pakken of om activiteiten te doen die je normaal eigenlijk niet zo snel zou doen. Zoals wat?! Check eens de volgende activiteiten!

1. Touren met de racefiets of mountainbike.

Door Corona zijn er qua sportmogelijkheden toch wat minder opties. Heb je al eens gedacht aan de racefiets of mountainbike? Leen of huur er eentje en verken de omgeving  bij je in de buurt, waar je normaal gesproken eigenlijk nooit komt. Het zal je verbazen wat voor mooie plekjes er in de omgeving allemaal te vinden zijn. Voor vette mountainbike routes denk dan eens aan de natuur van de Utrechtse heuvelrug. Hier vindt je uitdagende routes met veel hoogteverschil. Of kies bijvoorbeeld voor een duingebied in Appelscha waar je middenin een bosrijke omgeving en door de heidevelden fietst.

Lees bijvoorbeeld naar ons artikel over de leukste steden rondom Amsterdam!

2. Klussen in en om je huis.

Je hebt altijd wel van die handige of leuke gadgets die je mist in je huis of een ruimte waarvan je denkt, dit kan leuker! Trek je kluspak aan en kijk wat je eraan kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan een hippe hangende plantenbak en een loungebank van pallets voor in je tuin of een balkonbar voor aan je balkon om lekker aan te eten en borrelen. Check ook even op Pinterest voor inspiratie ideeën en creëer wat nieuws!

3. Be creative en ga schilderen.

Altijd al eens creatief willen zijn en bijvoorbeeld een keer iets willen schilderen maar heb je weinig inspiratie of geen schilderskills? Denk dan eens aan ‘schilderen op nummer’, dit is de laatste tijd super populair en onwijs leuk om te doen! Je krijgt alle materialen in huis en hebt een ruime keuze aan afbeeldingen die je kunt kiezen, zoals landschappen maar ook dieren of steden. Je kunt natuurlijk ook zelf een canvas en verf in huis halen (dit koop je al voor een paar euro bij de Action of Hema) en laat je creativiteit de loop! Wie weet heb je toch betere schilderskills dan je had verwacht.

4. Huur een sloep, paddleboard of kano.

Ga lekker het water op! De laatste tijd hebben we in Nederland enorm geluk met het weer en met deze warme dagen heb je af en toe even afkoeling nodig. Op verschillende plekken zijn verhuurbedrijven waar je voor bijvoorbeeld een uur of een halve dag een sloep, paddleboard of kano kunt huren. Of koop er een bij de Decathlon!

5. Ga op avontuur met een volkswagenbusje.

Zin om lekker even een dagje weg te gaan maar heb je zelf geen auto? Kijk eens naar het huren van een gaaf Volkswagenbusje, bijvoorbeeld op devolkswagenbus.nl. Bij dit bedrijf kan je je eigen busje uitzoeken en ze bieden ook leuke routes aan die je kunt rijden door de Betuwe. Daarnaast kan je dit dagje touren combineren met een lekkere picknick in de natuur of een hapje en een drankje ergens in de omgeving. Dit is nog steeds een van onze favoriete mogelijke activiteiten deze Coronatijd!

volkswagenbus. Activiteiten Corona tijd
Alle credits aan De Volkswagenbus

6. Picknicken.

Je kunt natuurlijk thuis borrelen, lunchen of avondeten maar je kan dit ook lekker buiten doen. Vul een picknickmand met eten én genoeg te drinken en neem een dekentje mee en wellicht een spel. Zoek een lekker plekje uit, bijvoorbeeld in een park dichtbij, in het bos of aan het water en genieten maar!


7. Speel een potje jeu de boules of Kubb.

Dè spellen die nu helemaal in zijn en die je beide goed buiten kunt spelen. Even een potje jeu de boules is heel ontspannen en gezellig! Wist je dat er in veel steden plekken zijn speciaal voor een potje jeu de boules? Kijk eens op de website van jouw gemeente (bijvoorbeeld maps.amsterdam.nl/sport/) bij de openbare sportplekken en check waar de dichtstbijzijnde openbare jeu de boules banen zijn. Een potje Kubb is ook een leuk spel om met een kleine groep te doen. Bij dit spel moet je elkaars houten blokken omgooien en je kunt er nog wat eigen elementen bij bedenken. Hiervoor heb je wat meer ruimte nodig dus perfect voor in het park!

Wat zijn jouw favoriete activiteiten in de Coronatijd? Laat het ons weten!

Antoinette

Ik hou enorm van reizen, nieuwe plekken ontdekken, nieuwe culturen & mensen leren kennen en uiteraard lekker eten proeven! Er zijn natuurlijk heel veel mooie plekken die je altijd al eens zou willen bezoeken maar helaas is dit door de corona periode allemaal wat lastiger geworden en moeten we het ontdekken maar wat dichterbij huis zoeken. De leuke plekjes die ik tegenkom en overige tips deel ik graag met jullie via deze local traveler blog! Mocht je zelf nog leuke tips hebben, share ze vooral!

Aanbevolen artikelen