Activiteiten deze winter: Corona Edition

Amsterdam light festival 2020

Lieve Travelers, 

Het is alweer stukken kouder. Als je vroeg de deur uitgaat zie je op sommige plekken al dat kleine laagje ijs liggen die verraad dat het vannacht toch echt gevroren heeft. Als het aan mij ligt mogen de sjaals, mutsen en handschoenen alweer uit de kast getrokken worden. Overal in Nederland zien we huishoudens vroegtijdig hun kerstbomen opzetten want ja, .. corona heeft ervoor gezorgd dat we allemaal wel behoefte hebben aan het huiselijke en de gezelligheid wat bij de kerstperiode komt kijken. 

Bij deze fijne periode horen natuurlijk allemaal andere activiteiten zoals schaatsen, warme chocomel en koude boswandelingen. Helaas kunnen we niet terecht in de horeca en zijn veel evenementen afgeblazen wegens de maatregelen. Maar no worries, ook tijdens deze kerst vinden we oplossingen om het toch gezellig en leuk te maken. Om jullie even een inspiratie boost te geven voor winteractiviteiten die je helemaal corona proof kunt doen, heb ik dit lijstje voor je opgesteld! 

Bezoek een van de vele pop-up schaatsbanen in Nederland. 

Een winteractiviteit die naar mijn mening hartstikke coronaproof uitgevoerd kan worden is schaatsen. Bezoek daarom een van de vele schaatsbanen die door het land oppoppen tijdens de kerstperiode. Vaak gepaard met kerstmuziek, decoraties en (hopelijk) stands met erwtensoep en warme choco zijn dit gezelligste schaatsbanen in Nederland. Hier kun je gemakkelijk een paar uurtjes jezelf vermaken en tegelijkertijd wat corona kilo’s eraf schaatsen! 

Dagje Winter Efteling

De Efteling is natuurlijk altijd ontzettend leuk, maar tijdens de winterperiode wordt het toch wel extra magisch. Je hoeft het niet koud te hebben, want tijdens de Winter Efteling wordt je omringt met kerstbomen, gezellige muziek, vuurkorven en genoeg verwarmende dranken. Als dit niet helpt, hebben we allemaal tegenwoordig het mondkapje als extra verwarmingsmiddel!

winter efteling

Bezoek het Amsterdam Light “Festival”

Helaas is dit jaar het festival gecancelled, maar de mensen achter het Amsterdam Light Festival hebben niet stilgezeten. Dit jaar wordt Amsterdam verlicht met zeven lichtkunstwerken binnen het passende thema “When nature calls”, waarvan de bijbehorende verhalen online verteld worden. 

amsterdam light festival

Ga een weekend weg!

Een weekendje weg is altijd goed. Of dat nu voor de feestdagen is of juist tijdens de kerstperiode. Iedereen heeft wel eens een getaway nodig. Leuk is om te kijken of je wat lokale b&b’s kunt vinden. Zo steun je ook nog eens lokale ondernemers tijdens deze gekke periode! En je kunt zo ook soort van nog uit eten!

Ga op wintersport in eigen land

Helaas zit een uitgebreide skivakantie er dit jaar niet in, maar dat betekent niet dat je gear stof moet happen in de schuur. Ga een dagje naar een Snowworld of naar De Uithof en leef je daar een paar uur uit op de piste. Nog nooit op ski’s of een snowboard gestaan? No worries, je kunt hier namelijk ook gewoon lessen volgen. Ben je helemaal klaar voor als het weer in het echie mag!

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Savannah

Hi lieve lezers,

Mijn naam is Savannah, ik ben gek op alles wat met reizen te maken heeft en ben daarnaast een echte foodie. Mijn grootste passie ligt in het vinden van verborgen parels op de plekken die ik bezoek. Ik hou van het ontdekken van nieuwe culturen, de natuur ingaan en (obviously) heel veel lekker eten. Een paar weken terug kwam ik erachter dat het toch moeilijker wordt om de wereld te gaan ontdekken in tijden van corona, dus besloot ik dat dit dan eindelijk het jaar wordt dat ik mijn eigen moederland maar eens ga verkennen. Ik ben benieuwd wat ik tegen ga komen en kan niet wachten om al deze vondsten en gedachtes met jullie te delen.

Let's stay safe and travel local!

Aanbevolen artikelen