7x De leukste Airbnb Experiences in Zuid-Holland

rotterdam tekenen

Ik houd er altijd van om nieuwe dingen te ontdekken in een nieuw land. Het liefst laat ik me dan ook door locals lijden in plaats van blindelings op mijn lonely planet gids af te gaan. Een van de leukste manieren om dit te doen vind ik door middel van Airbnb Experiences. Hier bieden locals verschillende activiteiten aan om te doen, in diverse prijsklassen. Maar nu we lekker in eigen land blijven, was ik benieuwd of ik hier nog nieuwe dingen kan leren of plekken kan leren kennen. Dus ik dook voor jullie weer in de ervaringen en zette de 7 leukste Airbnb Experiences in Zuid-Holland voor je op een rij!

Teken Rotterdam met een stadstekenaar

Vind je innerlijke kunstenaar in Rotterdam. Tijdens deze experience ga je relaxt 2,5 kilometer wandelen door het levendige centrum van Rotterdam – langs bekende en minder bekende plekjes. Hier ga je uiteindelijk je eigen handgemaakte ‘Groetjes-uit-Rotterdam-ansichtkaart’ tekenen. Je tekent typische Rotterdamse hotspots zoals de Markthal, kubuswoningen, de Laurenskerk, het beeld van Marten Toonder, fietsen en decoratieve elementen uit de Rotterdamse omgeving. Daarnaast geeft host Jeffrey ook advies om met handlettering een mooie tekst toe te voegen. 

Van Jeffrey krijg je lekker een kop koffie of thee en wat echte Hollandse snacks. Ohja! Voor deze experience heb je geen tekenervaring nodig! Je begint dus helemaal from scratch (letterlijk..). Zo kan iedereen hieraan meedoen. 

airbnb experiences in zuid holland

Vind de geheime locatie! 100% offline City Game (Rotterdam)

Wil je een keer iets heel anders doen? Ga dan met Anna een City Game doen! De city game is een unieke activiteit waarin je Rotterdam op een nieuwe en unieke manier kan ontdekken.

De city game gaat over het verhaal van een Rotterdamse Marinier Ber Seegers. Hij heeft in de oorlog de Maasbruggen verdedigd. Echter zit er meer achter dit verhaal dan je denkt. Onderweg leer je meer over Ber en de stad. Elke locatie in het spel overhandig ik je een nieuwe aanwijzing. Elke aanwijzing brengt je dichterbij de geheime locatie. Ben jij slim genoeg om alle aanwijzing en opdrachten te voldoen? Dan win je het spel! 
– Anna. 

Je gaat te voet door de stad en moet helemaal offline achter alle aanwijzingen komen. Een soort mini ‘wie is de mol’.

Unexpected Rotterdam

Ga into the unknown tijdens deze Airbnb Experience. Samen met host Daria ga je op onderzoek en verkenning door de stad en bezoek je de verschillende wijken en al hun verborgen plekjes

Met deze tour wilt Daria laten zien dat Rotterdam net zo mooi is als de bekendere toeristentrekkers. Ze belooft in haar verhaal geen saaie geschiedenis te vertellen, maar alleen te praten over hoe zij de stad beleeft en waarom ze het hier nou zo fijn vind. Alsof je door Rotterdam wandelt met een van je vrienden. De tour duurt in totaal 5 uur, maar dan heb je ook wel wat gezien!

rotterdam

Gin tasting in a craft distillery (Katwijk aan Zee)

Alle gin-tonic lovers verzamelen! Tijdens deze experience gaan we mee met Hannah, de eigenaar van een kleine en knappe ambachtelijke gin stokerij in Katwijk aan zee. Tijdens de gezellige ervaring van 45 minuten vertelt ze hoe ze is begonnen hiermee en hoe ze de gin maakt. Daarna ga je de vier gin smaken die daar gestookt worden proeven.

Oh ik mis het leukste deel! Na de proeverij krijg je van jouw favoriete gin een lekkere gin-tonic van Hannah! Na de ervaring mag je natuurlijk een lekkere fles gin kopen om mee naar huis te nemen. 

airbnb experiences in zuid holland

Windmill, Cheese, and beer by car (Den Haag)

Dit is de perfecte experience om te doen met het verraderlijke Nederlandse weer. Host Olga haalt je op van station Den Haag en neemt je mee op een tour door de echte Nederlandse sferen. 

Allereerst bezoek je een kaasboerderij (met vet schattige kalfjes….) waar Olga vertelt hoe er al eeuwen kaas wordt gemaakt. Daarna rijd je door naar een fabriek waar al jaren de echte traditionele stroopwafels gemaakt worden en (YES) je verse warme stroopwafels gaat proeven. Als laatste stop bezoek je een oude traditionele molen, waar je naar binnen gaat en waar Olga vertelt hoe alles nu precies werkt. Verrassingselement! (oke, niet zo’n verrassing meer), maar de molen is nu een bierbrouwerij, waar je meer dan 30 lokale biertjes kan proeven.  Na dit pure Nederlandse uitje zet Olga je weer af op centraal station en kun je weer verder naar je volgende activiteit!

kaasboerderij

Baking typical Dutch sweets in Delft

Ben jij gek op bakken of wil jij altijd wel nieuwe dingen leren? Dan heb ik de experience voor jou! In Bakkerij ‘Let’s Bake a Story’, in het centrum van Delft, krijg je na een warme kop koffie en taart, een stukje geschiedenis en een workshop bakken van Iris. 

Tijdens deze 2,5 uur durende workshop ga je drie hollandse delicatessen bakken. Na de workshop mag je natuurlijk allemaal deze lekkernijen proeven, maar daar bovenop krijgt iedereen ook een kookboek mee naar huis zodat ze ook zelf aan de slag kunnen met bakken! 

airbnb experiences in zuid holland

Den Haag Bike Experience 

Host Erik zal je tijdens een fietstocht van ongeveer 25 km de stad Den Haag tonen. Tijdens deze fietstour kom je langs historische gebouwen, Parlementsgebouwen, het koninklijk paleis, buitenlandse ambassades, musea, parken, het strand en de haven van Den Haag.  De tour begint om 11 uur en eindigt om 14:30. Het fijne is dat deze fietstocht op een fijn tempo gaat en er volop tijd voor foto’s is. 

Een fietstocht is een van de beste manieren om Den Haag te verkennen. Het grootste deel van de tour gaat door rustige straten en de route is bijna vlak, dus voor (bijna) iedereen is deze tour prima te doen! 

Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Savannah

Hi lieve lezers,

Mijn naam is Savannah, ik ben gek op alles wat met reizen te maken heeft en ben daarnaast een echte foodie. Mijn grootste passie ligt in het vinden van verborgen parels op de plekken die ik bezoek. Ik hou van het ontdekken van nieuwe culturen, de natuur ingaan en (obviously) heel veel lekker eten. Een paar weken terug kwam ik erachter dat het toch moeilijker wordt om de wereld te gaan ontdekken in tijden van corona, dus besloot ik dat dit dan eindelijk het jaar wordt dat ik mijn eigen moederland maar eens ga verkennen. Ik ben benieuwd wat ik tegen ga komen en kan niet wachten om al deze vondsten en gedachtes met jullie te delen.

Let's stay safe and travel local!

Aanbevolen artikelen