Alle vakantiehuisjes helemaal volgeboekt? Dit kun je ook nog doen!

vakantiehuis

Vroeger was naar een camping in Nederland gaan de normaalste zaak van de wereld. In de afgelopen jaren is het imago van vakantie in Nederland echter een beetje stoffig geworden. Tot Corona! En dat vinden wij natuurlijk hartstikke leuk, want dat is precies de reden dat LocalTraveler bestaat. Maar nu is er weer een ander probleem; elk huisje is uitverkocht! Wat nu? Dit zijn een paar leuke alternatieven die je kunt overwegen!

Hotel aan het strand 

Met name met dit weer is het strand is Nederland absoluut niet hetzelfde als een strand in Bali, maar hey, dat zegt niet dat het niet de moeite waard is! Juist nu heeft het strand en de duinen ook iets gaafs. Het gebrek aan mensen geeft je immers weer het gevoel alsof je echt in de natuur bent. Vooral als je ook de duinen intrekt, aangezien je nu misschien ook de dieren kunt spotten! En het voordeel; hotels aan het strand zijn verre van uitverkocht, en zijn dus perfecte alternatieven om een weekendje naartoe te gaan. Lekkere bedden, goed ontbijt en een wandeling op het strand is top toch? Eventueel plak je er nog een kitesurflesje aan vast, want dat kan met dit weer heel goed!

alternatieven vakantiehuisje strandhuisje

Stedentrip

Ook in de steden kun je nu best nog wel een een leuk avontuur beleven. Ja, de winkelstraten zijn leeg en ja, de horeca sluit ook vroeg enzo, maar je kunt ook gewoon door de stad wandelen. Door Amsterdam of Rotterdam lopen is bijvoorbeeld ook leuk zonder een pubcrawl. Loop bijvoorbeeld langs het water en ontdek alle mooie bruggen in Rotterdam of verken de grachten van Amsterdam. Met een leuk hotelletje absoluut geen straf.

alternatieven hotel rotterdam

Verken je eigen buurt

Ook in je eigen buurt is genoeg te ontdekken. Huur een elektrische fiets of een scooter om je wat makkelijker en sneller te verplaatsen en ontdek alle natuurgebieden om je eigen woonplaats. Heus, er is echt zo veel te zien waar jij nog nooit van gehoord hebt.

Huur een auto 

Je kunt ook net iets verder gaan en een auto huren. Ja, de mooie huisjes middenin de natuur zijn misschien nagenoeg volgeboekt, maar dat wil niet zeggen dat je nergens meer kunt overnachten. Huur een auto en ga zonder plan rijden. Links, rechts of rechtdoor en probeer zo min mogelijk naar borden te kijken. Een slaapplaats heb je overal wel zo gevonden.

Huizenruil

Dit kan ook nog! Via verschillende websites kun je je eigen huis aanbieden en met iemand anders ruilen. Dit kan (in goede tijden) met mensen uit andere landen, maar waarom niet met iemand die op een andere plek in Nederland woont?

Conclusie

Wat je ook gaat doen, ga eens je huis uit in ieder geval! Nu we allemaal vanuit huis werken of studeren is het immers goed om eens wat vaker een nieuw impuls te krijgen. En buiten die natuurhuisjes is er nog genoeg ander leuks te vinden!

Heb jij zelf nog leuke alternatieven? Laat het ons weten! En kijk ook eens naar onze blog over alternatieve activiteiten in Coronatijd!

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

David

Altijd een nieuwe trip aan het plannen en groot fan van zonnige plekken. Daarnaast is eten oprecht een hobby voor mij, dus goede tips voor restaurants en barretjes zijn altijd welkom.

Aanbevolen artikelen