Op avontuur in de Biesbosch

Biesbosch

De zomer is gelukkig nog niet voorbij en daarom is het heerlijk om nog eens het water op te zoeken. Dit keer niet om te zwemmen, dat is misschien te koud. Tenzij je een echte daredevil bent natuurlijk. Vandaag kiezen we voor een heerlijke boottocht op het water in de Biesbosch. Mocht je hier niet mee bekend zijn, dit is een prachtig nationaal park in Noord-Brabant waar je ook kunt wandelen of lekker kunt barbecueën. Vaar door kronkelende beekjes of rivieren met een roeiboot of kano. Wil je liever met een groep vrienden iets ondernemen, kies dan voor een rondvaart.  

Voel de wind door je haren

Bij varen in de Biesbosch denken de meesten dat het alleen voor natuurliefhebbers is, maar niets is minder waar. Het een beleving die je samen of met een groep kunt ondergaan. Hoe leuk is het om samen met je vriend of vriendin de zonsondergang te bekijken op een bootje? Romantischer kan het niet. Of geniet van een leuke tocht met lekkere drankjes en hapjes aan boord. Zeker in een drukke periode is het heerlijk om even tot rust te komen in een gebied waar je niet hoeft de denken aan dat ene tentamen of een klus van werk.  

Een prachtig uitzicht

Wil je met vrienden een leuke boottocht maken in de Biesbosch, dan hoeft dit niet eens zo duur te zijn. Voor maar €15,- per persoon maak je een twee uur durende boottocht. De boot is verwarmd, dus ook als het wat kouder is kun je genieten van een heerlijk tochtje. Mocht het zonnetje toch heerlijk schijnen, dan kun je op het panoramadek genieten van een prachtig uitzicht. Zo kun je verschillende dieren ontdekken, zoals de eend, de lepelaar, waterbuffels en wellicht zelfs bevers. De Biesbosch is niet voor niets benoemd tot een van de meest bijzondere gebieden van Nederland. 

Op avontuur in een kano of kajak

Ben jij wat sportiever aangelegd, dan kun je ook op avontuur gaan in een kajak of kano in de Biesbosch. Waan je in een prachtig gebied met smalle kreekjes en overhangende takken. Peddel op je gemak door het water en volg een van de vele routes die worden aangeboden. Of je nu een beginner of een expert bent, er is altijd een route die bij je past. Ook kan je kiezen voor een meerdaagse tocht waarbij je overnacht in het hart van de Biesbosch in je eigen tentje. Dat is pas een avontuur!

Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Melissa

Mijn naam is Melissa, ik ben 26 jaar oud en opgegroeid in het altijd gezellige Brabant. Mijn passies zijn schrijven, reizen, koken en gamen. Verder ben ik een enorme kattengek en ga ik er graag op uit om vanalles en nog wat te ondernemen.

Aanbevolen artikelen