3 Bars in Rotterdam die je gezien moet hebben!

Tropicana Rotterdam

Op zoek naar leuke bars in Rotterdam? Zoek niet verder! Roffa heeft meer dan genoeg keuze als het op bijzondere bars aankomt. Als Rotterdam liefhebber deel ik graag mijn drie favoriete bars in Rotterdam. En daarna zul je zien; Rotterdam heeft het allemaal!

1. Aloha Bar

Het buitenbad van het oud-subtropische zwemparadijs genaamd Tropicana (gebouwd in 1988) is omgetoverd naar de Aloha bar! Deze hippe tent is ontstaan in 2013 en heeft een panoramisch uitzicht op de Nieuwe Maas. Waar voorheen in zwembroeken werd rondgedobberd, staan nu houten tafels en stoeltjes. Rondom het leeggepompte zwembad staan schommelstoelen met perfect uitzicht op de skyline van Rotterdam. De wildwaterbaan is voor een deel een lounge geworden. Een fantastische plek om niet alleen een drankje te doen, maar ook een hapje op een mooie zomerse dag.

Fun fact: Aloha hecht veel waarde aan hergebruik en omzien naar afval. Zo wordt hun koffiedik gebruikt als grondstof voor oesterzwammen in de stad, wordt het overrijpe fruit gebruikt om leer te maken en smelten ze hun plastic afval om tot wegwijzers en andere nuttigheden.

Aloha Bar Rotterdam

2. Breakaway

Eenmaal binnen bij Mad Micks’s Breakaway Café voel je je gelijk thuis. Terwijl je een perfecte cocktail drinkt, gecombineerd met een echte Amerikaanse maaltijd, speel je een potje pool en waan je je in Amerikaanse sferen. Breakaway is de eerste ‘flair’ cocktailbar van Nederland en wordt door velen gezien als één van de beste in deze categorie. Breakaway heeft daarnaast echte eye-catchers zoals een grote, oranje Harley-Davidson en een niet te missen Amerikaanse gele schoolbus. Je voelt je direct alsof je getransporteerd bent naar de 80s/90s in Amerika. Waar wacht jij nog op? Bestel een cocktail en geniet van de vliegende cocktailshakers, glazen en beleef een onvergetelijke Amerikaanse avond.

Fun fact: Het hoofdkantoor van CoolBlue staat niet al te ver hier vandaan en je zult daarom ook regelmatig CoolBluers hier tegenkomen, waaronder de beginbaas/CEO Pieter Zwart!

Mad Micks Breakaway Cafe

3. Zalmhuis

Mijn laatste favoriete bar in Rotterdam huist zich in het iconische Zalmhuis. Onder leiding van Herman Hell, beter bekend van zijn Hell’s Kitchen, werd dit iconische gebouw verbouwd.. en hoe! Met het schitterende uitzicht op de Nieuwe Maas is dit de plek voor vrienden, collega’s en Tinderdates om samen even stil te staan in het hier en nu. Van belangrijke mijlpalen tot zakelijke borrels en huwelijken: Het Zalmhuis is dé plek om het leven te vieren en herinneringen te maken. Compleet gehuld in zalmroze, versierd met retro lampen, goud bestek en wijnglazen en extreem veel bloemen en planten heeft het Zalmhuis een ongekende allure. 

Fun fact: Het zalmhuis ligt op de grens van Rotterdam en Capelle aan den IJsel. Om toch te kunnen genieten van een drankje zonder dat iemand de BOB hoeft te zijn is er een handige oplossing; neem de watertaxi in plaats van de auto om het zalmhuis te bereiken! De taxi stopt precies voor de deur van het Zalmhuis.

Nu heb je het; dit waren mijn drie favoriete bars in Rotterdam die ik eigenlijk niet wilde delen. Maar hey.. alles voor jullie Local Travelers!

Wil je trouwens een hele dagtrip in Rotterdam besteden? Kijk dan ook eens op de website van Serengeti in Apeldoorn of lees alles over uitgaan in Groningen!

En vergeet ons niet te volgen op Instagram!

Nicolas

Nicolas is a half French/Dutch, sour candy loving, book reading, enthusiastic and open-minded world traveler. Nicolas enjoys his time researching new travel destinations in or outside the Netherlands. If you cannot find him in the Netherlands, he is probably exploring the rest of the world, where he is reliving memories from the times he lived in the United States of America, Australia, Malta, United Kingdom, Czech Republic and France.

Aanbevolen artikelen