De 7 beste plekken om te skateboarden in Nederland

Skateboarden Nederland

Een goede plek om te skaten of skateboarden in Nederland is eigenlijk nooit ver weg. Als de computerspellen van Tony Hawk mij iets hebben geleerd, is het enige wat je nodig hebt om te kunnen skateboarden immers een board en wat lef. Maar door de populariteit van de sport zijn er ook genoeg plekken in Nederland waar je écht goed kunt skaten. Wij raden de volgende plekken aan om je skate skills te testen, als je je gebruikelijke pleintje een beetje zat bent.

1. Skatepark Noord (Amsterdam)

Een voordeel van het Skatepark Noord in Amsterdam is dat deze indoor is. Je hoeft dus niet te wachten op de zon of bang te zijn voor gladde banen. Het park heeft een supergoede sfeer waar alle niveaus en alle leeftijden samenkomen. Het park heeft een mooie afwisseling van park, street en transitions en er is een bar aanwezig. Dat is altijd fijn!

Skatepark Noord Amsterdam
Skatepark Noord

2. Ladybird Skatepark (Tilburg)

Ladybird Skatepark in Tilburg is ook een indoorpark, maar ook eentje van wereldklasse. Je zou hier dus ook zomaar de next-gen skateboarders kunnen aantreffen en is daarom een absolute aanrader om te leren skateboarden in Nederland. Het park zit supergoed in elkaar en is ook heel afwisselend, waardoor ook de pro’s hier dus goed aan de slag kunnen. Je kunt hier ook terecht voor skatelessen en professionele sessies en er zijn regelmatig toernooien, waar je de echte pro’s aan het werk ziet. En ook hier een bar, dus je kunt ook prima daar gaan zitten en anderen bekijken.

Ladybird Skatepark Tilburg
Ladybird Skatepark Tilburg

3. Area 51 (Eindhoven)

Een van de grootste en beste indoor plekken om te skateboarden in Nederland is Area 51 in Eindhoven. Dit park is volledig gemaakt uit hout, en dat geeft het een hele karakteristieke look. Let op: momenteel gesloten tot waarschijnlijk het einde van 2020.

Area51 Eindhoven
Area 51 Eindhoven

4. Skatepark De Fabriek (Enschede)

De Fabriek is in 2001 opgericht uit een initiatief van een groep skateboarders die graag samen wilde komen om hun sport te beoefenen. Let op; het park is momenteel voor renovaties gesloten, maar je kunt hier vanaf september 2020 weer terecht!

Skatepark De Fabriek Enschede
Skatepark De Fabriek Enschede

5. Westblaak (Rotterdam)

Middenin het centrum van Rotterdam vind je het skatepark aan de Westblaak. Dit park is in 2015 geheel gerenoveerd en past perfect in de stijl van de stad. Je gaat hier alles vinden wat je nodig hebt. Diverse rails, ledges, wheelypads, bowls enzovoort, enzovoort. Hierdoor is het ook voor iedereen heel toegankelijk. Doordat de obstakels met de hand vormgegeven zijn, zijn ze ook uniek!

Westblaak Rotterdam
Westblaak Rotterdam

6. Skateland (Rotterdam)

We blijven in Rotterdam, want hier is nog veel meer te vinden, namelijk Skateland! Dit indoor park is het bekendste skatepark van Rotterdam en omstreken. Dit park bestaat al sinds 1999 en biedt ook lessen aan. Een absolute must-go voor iedere skater, BMX’er en skateboarder.

Skateland Rotterdam
Skateland Rotterdam

7. Urban Sport Zone (Amsterdam)

Het nieuwste en grootste park van Nederland; Urban Sport Zone in Amsterdam Oost. Op Zeeburgereiland als we heel specifiek zijn. Dit park is oprecht uniek; het park is in totaal 3100 vierkante meter en is ontwikkeld voor alle niveaus. En daar bedoelen ze ook oprecht ALLE niveaus mee. Van simpele ramps tot een bowl van 3,5 meter diep en alles dat je hier tussenin kunt bedenken. Door de veelzijdigheid van het park is het geschikt voor verschillende underground sporten. Zo kun je hier ook heel goed met je BMX terecht, maar is het ook interessant voor freerunners. We zijn niet bevooroordeeld, maar serieus; als je van skaten of skateboarden houdt, is een bezoek aan dit park een oprechte must.

Tip: aangezien dit een buitenbaan is, kun je hier sowieso niets huren. Zorg ervoor dus dat je gear goed is. Mocht je nog snel bescherming of een deck op de kop willen tikken, en niet teveel geld willen uitgeven, kun je eens kijken naar de spullen van de Decathlon. Daar kun je trouwens ook je eigen grindrail aanschaffen, zodat je thuis ook nog even kunt oefenen!

Urban Sport Zone Amsterdam
Urban Sport Zone Amsterdam

Meer interesse in actieve sporten op het water? Check dan onze blog van de 7 beste watersporten in Nederland!

David

Altijd een nieuwe trip aan het plannen en groot fan van zonnige plekken. Daarnaast is eten oprecht een hobby voor mij, dus goede tips voor restaurants en barretjes zijn altijd welkom.

Aanbevolen artikelen