De beste plekken om te zwemmen in Utrecht

Henschotermeer

8 plekken waar je in Utrecht de warme dagen kan doorbrengen 

Een zomer in Nederland heeft over het algemeen geen garantie op heel veel zon, maar ergens tussen mei en augustus zijn er altijd wel een aantal hele goede dagen waar je verkoeling goed kunt gebruiken.

In deze blog benoemen we de daarom 5 leukste plekken om te zwemmen in Utrecht. En aangezien we dit jaar (waarschijnlijk) niet op vakantie gaan, halen we de vakantielanden gewoon hierheen. Ga jij naar Ibiza, Florida, Dubai, de Bahama’s of blijf je lekker in Nederland? Oh, en ben je nog niet beach-ready? Kijk dan eens bij Decathlon voor chille stranddingen om jezelf bezig te houden!

1. IBIZA VIBE: DOWN UNDER

Onze eerste plek waar je goed kunt zwemmen in Utrecht is het populaire Down Under. Precies under Utrecht en bovenin Nieuwegein ligt dit heerlijke plekje. 

Entree is slechts €4 euro en om je dag extra chill te maken kan je voor €6 euro een strandbedje en parasol huren. Het strand is van 10:00 tot 19:00 uur open. Zwemmen mag als de groene vlag uithangt en geloof ons, het is écht helder water. Net Ibiza! Een perfecte plek voor verkoeling dus. 

Als je niet van stilzitten houdt, zijn er ook genoeg activiteiten die je kan doen. Suppen, beachvolleyballen, wakeboarden, bodyboarden, waterskiën (en indoor surfen mocht het weer toch niet zo lekker zijn). 

Tot slot, hebben ze een fantastische beachclub waar ze in Ibiza nog wat van kunnen leren. De DJ komt iedere vrijdag en zaterdag langs, tussen 15:00 en 22:00 uur. Je kan niet reserveren voor de beachclub, dus loop gewoon lekker binnen voor een sfeerimpressie. Mocht er geen plek zijn kan je altijd nog eten in het restaurant. Daar hebben ze ook een overdekt terras, dus mocht het gaan regenen zit je daar goed. 

Down Under Utrecht Nieuwegein
Down Under

2. FLORIDA VIBE: Key West Beachhouse

In het Key West Beachhouse aan de Haarrijnse plas moet je echt een keer geweest zijn. Het is een lounge restaurant waar je kan ontbijten, lunchen, avondeten en ook borrelen en high-winen. Reserveren wordt aangeraden, maar je mag ook gewoon binnenlopen voor bijvoorbeeld een kopje koffie. 

In het afgeschermde deel van de Haarrijnse plas kan je gratis(!) zwemmen. Er is een heerlijk zandstrand waar je je handdoek of strandstoel kan droppen. Er wordt echter wel verzocht of je met de fiets kan komen, er zijn namelijk maar een beperkt aantal parkeerplekken. Maar dat is vast geen probleem, het is maar een klein halfuurtje fietsen vanaf Neude en het scheelt je ook weer een ruzie over wie er gaat bobben. 

Key West Utrecht
Key West

3. DUBAI VIBE: Strandbad Maarsseveense Plassen

Net buiten Utrecht, maar wel op fiets afstand vanaf het centrum, schitteren de Maarsseveense plassen. Een heerlijke, gratis, plek om af te koelen op hete dagen. Er is ook een strandbad waar je voor slechts €7 euro heerlijk kan zwemmen. Dit strandbad eiland, op de Maarsseveense plassen, heeft iets weg van de Palmeilanden in Dubai. Dus wil jij Dubai vibes, een strandbad met glijbaan en veel afkoeling? Dan is dit the place to be! Reserveren is vanaf nu verplicht.

Maarsseveense Plassen Utrecht
Maarsseveense Plassen

4. BAHAMA’S VIBE: Henschotermeer

Voor Bounty stranden hoeven we ook niet meer naar het buitenland, we kunnen gewoon naar het Henschotermeer! Dit is misschien wel onze favoriete plek om te zwemmen in Utrecht. Hier is het zand net zo wit en het water net zo helder als op de Bahamas. Het water wordt regelmatig gecontroleerd en daarom is de kwaliteit van het water erg goed. Naast dat je daar heerlijk kan chillen, is er ook mogelijkheid tot een potje beachvolleybal of andere leuke strandspellen. Een hapje eten tijdens de ondergaande zon kan ik Het Oude Strandhuis en ijsjes haal je heel de dag door bij de Italiaanse ijssalon Ik smelt voor jou. En het allerleukste: een dagkaart kost maar €2,95 per persoon. 

5. NEDERLAND: Zwembad Krommerijn

Een mega groot zwembad, met een nog groter grasveld om lekker te chillen. Zwembad Krommerijn is een van de favorieten onder de Utrechters en typisch Nederlands. Naast zwemmen en chillen kan je hier ook een potje voetballen of volleyballen. Een plekje reserveren kan online (voor nu nog in een tijdsslot).

Niet zwemmen, wel afkoelen? Bekijk dan de volgende drie plekjes eens:

1. Aan het Amsterdam-Rijn kanaal: SOIA

Het is niet toegestaan om te zwemmen in het Amsterdam-Rijn kanaal, maar een tafel bij SOIA biedt ook al veel verkoeling. Een hele hippe en populaire plek onder de Utrechters, check de website of Instagram voor een sfeerimpressie. Het eten is lekker en divers, reserveren kan vanaf 6 personen en ze hebben ook binnen veel plek (mocht het opeens met bakken uit de hemel vallen…). 

2. Aan de kade: Oosterkade

Een heel fijn plekje om te zitten – met een wijntje en zelf meegenomen hapjes – is aan de Oosterkade. Neem een kleed mee, je lievelingseten, een kleine box en geniet van je zelfgemaakte-borrel-plek aan het water. Rustig en toch midden in de stad. Geniet van wat bootjes die langsvaren en de verkoeling van het water. Top plek!

3. Aan de singel: Roost

Zwemmen in de Utrechtse grachten raden we niet aan, maar naast de grachten op het gras chillen met een biertje in de hand raden we wél aan. Je kan naast de singel in het gras chillen met zelf meegenomen drankjes, of je schuift aan bij een tafel @Roost aan de singel. Dit is een tentje dat alleen in de zomermaanden open is, het is er gezellig druk én het heeft een heerlijk Zuid-Afrikaans menu. Je kan niet reserveren, dus loop gewoon lekker naar binnen. En is het in de avond afgekoeld? Dan kan je doorlopen naar de Jeu de Boule Bar, voor dat échte vakantiegevoel. 

Wat zijn jouw favoriete plekken om te zwemmen in Utrecht? En oh ja, als je nog op zoek bent naar goede zwemkleding of items voor op het strand moet je ook eens op de website van de Decathlon kijken. En vergeet je zonnebrand niet!

En bekijk ook onze blogs over de beste stranden in Zuid-Holland en Noord-Holland!

Wil je op de hoogte blijven van onze blog? Volg ons dan op Instagram en Facebook!

Sterre

Een echte wijnliefhebber, dol op lekker eten en verslaafd aan koffie. Gek op de zon en daarom vaak op vakantie naar een warm land. Gefascineerd, en een tikkeltje verbaasd, door al het moois wat Nederland te bieden heeft en deel dat graag met jullie.

Aanbevolen artikelen

3 Reacties

  1. […] ook de mooiste stranden van Utrecht en Zuid-Holland! Wat vond jij van onze shortlist van de mooiste stranden van Noord-Holland? Eens? […]

  2. […] Of ben jij meer een zonner? Kijk dan naar onze blogs over de mooiste stranden en zwemplekken in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht! […]

  3. […] onze artikelen over de mooiste stranden en zwemplekken in Utrecht, Noord-Holland en […]

Reacties zijn gesloten.