Beste ‘we-zitten-hier-nog-wel-even-binnen’; stay at home tips; De Bingo en een kroegentocht!

bingo zoom

Oké, de Amerikaanse verkiezingen zijn over (spannend), Netflix heb je waarschijnlijk uit, Zoom kan je ook niet meer zien en op een gegeven moment is je huis ook écht wel opgeruimd (alhoewel..). En zolang je nog maar met z’n tweeën op straat mag is er van kleine buitenfeestjes ook geen sprake. 

Goed, we kunnen de moed niet in onze schoenen laten zinken en daarom bedenken dus gewoon zoveel mogelijk dingen die je WEL nog kan doen en waar je weer een beetje blij van wordt. Daarom gaan wij in de komende dagen een paar random (soms uitgeprobeerd en soms niet) tips geven.. we zien heel graag de foto’s hiervan voorbij komen en horen ook graag de beste make it nice at home tips as well!

Vandaag de eerste uit een serie van 3; De Bingo en tips om een kroegentocht(?!) te organiseren!

bingo zoom

De bingo

Ja, corona maakt echt alle suffe dingen leuk. Hoe erg bingo je je ook aan je oma in het bejaardenhuis doet denken – deze tip is uitgeprobeerd en een groot succes! Wat doe je? Het is eigenlijk een combi van je lokale horeca/ondernemers sponsoren en zelf een hele leuke avond hebben. Wij hebben het uitgeprobeerd!
Wat heb je nodig? Een bingo apparaat (echt bij elke lokale blokker of op Marktplaats te krijgen), een hele doos vrienden, zoom en heel veel zin en ook wel wat tijd. En, het leukste is wel om dit samen met iemand te organiseren, vooral vanwege de voorpret.

Wat doe dan?

Je nodigt al je vrienden uit om mee te doen met een avondje online bingo. Natuurlijk mét thema (en de best verklede persoon wint een extra prijs!). Iedereen kan voor, zeg €5 een bingo kaart kopen. Het is aan jou om dan of die bingokaarten langs te brengen, of even een foto te maken en het ze te appen (dat deden wij, wel even werk, maar werkt goed!). Extra leuk is natuurlijk om ook de optie te geven een (lokaal) bierpakketje te sponsoren, die jij nog even langsbrengt (zo zie je ook nog eens mensen, anders dan op een scherm). 

zoom spelletjes

Prijzen!

Met al het geld dat je inzamelt met de bingokaarten koop je hele leuke prijzen in, zoals bijvoorbeeld een tegoedbon van je stamkroeg, zodat je die sponsort én zeker weet dat je er straks nog een biertje kan doen, maar ook je favo restaurant, leukste koffiebar, filmhuis etc.. het leukste is natuurlijk om de lokale ondernemers te sponsoren. Zo hebben zij nu wat geld én kan iedereen die mee doet meteen wat winnen om naar uit te kijken! Iedereen blij. Wij konden zo én onszelf een leuke avond geven, leuke dingen winnen en de horeca blij maken. Hoezo win win?

Hoe meer mensen meedoen, hoe meer (of duurdere) prijzen je kan winnen natuurlijk. Wij deden 3 rondes in totaal, waarbij je in elke ronde 5 prijzen kon winnen. Zo konden onze vrienden voor €5 een bingokaart kopen, die dan bestond uit 3 velletjes (snap je m nog). Dus voor €5 kon je 3 rondes meedoen.

De eerste ronde begonnen we dan met degene die als eerste een horizontaal rijtje had. Dan was het draaien maar, en zodra iemand bingo had moest diegene natuurlijk dat heel hard over Zoom roepen. Tussendoor hadden we ook wat prijsvragen gedaan, om de sfeer er lekker in te houden. Nadat iemand een horizontaal rijtje had gingen we door voor een verticaal rijtje etc.. tot we 5 prijzen hadden weg gegeven. Daarna begonnen we met ronde 2 (en dus een nieuw bingoblad) etc.. Zorg dat er wat mensen meedoen die Zoom niet helemaal snappen en je hebt een topavond! We hebben dit 2 keer gedaan en elke keer was echt een groot succes 😊 DM me als je meer info wilt!   

De kroegentocht

Huh? We moesten toch binnen blijven én de kroegen waren dicht? Klopt. Maar wat houdt je tegen om van je eigen huis een heuze kroegstraat te maken? Ja de volgende dag ben je misschien wat minder blij, maar na een half jaar geen bruine kroeglucht meer te hebben geroken gaat dit je misschien wel blij maken ook! Wat doe je? Je nodigt (zoveel als mag) mensen uit en tovert elke kamer (of hoek van de kamer, of elke stoel, even afhankelijk van hoe groot je huis in) tot aparte kroeg.

Dus, shotje tequila in de badkamer (hoe kleiner de kamer hoe meer kroeggevoel), je zorgt voor elke kamer andere (foute) muziek en na een paar drankjes ga je door.. naar de volgende kroeg, allemaal binnen loopafstand. Daar staat dan in de keuken de vertrouwde dropshot te wachten om in de woonkamer nog even een B52 weg te tikken.

Vergeet niet om lekker hard de muziek te draaien zodat je ook nog een beetje moet schreeuwen tegen elkaar, voel je je de volgende ochtend lekker schor. Je kan natuurlijk elke kamer zo gek maken als je wilt en overal zo lang blijven hangen als je wilt, maar idee is wel dat je elke kroeg aandoet natuurlijk (stempels mag natuurlijk ook) (en foto’s inzenden hiervan: graag!)

Morgen deel twee! Daarin vertellen wij je nog meer tips en suggesties om tijdens deze periode niet helemaal loco te worden. Zelf gouden stay at home tips? Laat het ons weten!

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Yonne

Hallo!

Ik ben Yonne, houd van buiten zijn en reizen! Weekendjes weg, steden trips, buiten zijn; nieuwe plekken ontdekken is eigenlijk wat ik het liefste doe. Vooral alle leuke tentjes (eten! drinken ook grote hobby). En nu is dat in plaats van in het buitenland Nederland geworden. Ook heel leuk, want na in Midden Amerika gewoond te hebben, en in de Filipijnen voor een paar maanden, is het thuisland ontdekken eigenlijk ook een grote ontdekking. Daarnaast sport ik graag, hardlopen, fietsen, en waren festivals ook een grote hobby. Muziek op de bank en wijntjes proeven kan gelukkig ook thuis, dus daar genieten we nu van. Stay safe en geniet van ons kikkerlandje.

Aanbevolen artikelen