Drie keer Corona proof naar de bioscoop

Corona bioscoop

We leven in bizarre tijden. Terwijl de hele wereld in brand staat en er letterlijk overal nieuwe en aangepaste regels gelden, moeten we tussen de regels door uitzoeken wat er in deze nieuwe anderhalve meter samenleving nog wel mogelijk is. Gaan we bijvoorbeeld wel of niet op vakantie? Is het wel of niet verstandig om te reizen met de trein? Een borrel te drinken met vrienden? Gelukkig staan we daar niet alleen voor en zijn er tientallen organisaties die met ons locals willen mee denken. In dit blog wil ik met jullie 3 manieren delen hoe je in deze tijden op een leuke en gezellige, maar vooral corona proof veilig naar de film kan.

#1 Drive in bioscoop 

Terug van weg geweest, de drive-in bioscoop. Gezellig vanuit je eigen auto onderuit gezakt naar de film. Het succesvolle concept dat ruim een eeuw geleden is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten, blaast tijdens deze crisis een nieuw leven in. Film kijken vanuit jouw eigen afgesloten ruimte, dit voldoet met gemak aan de onze anderhalve meter samenleving. 

Zo dacht ze bij de Midden-Nederland hallen er ook over. Deze zomer vertonen zij verschillende films op locatie in Barneveld. Een tickets kost 35,93 per auto. Deze prijs is inclusief toegang voor 2 personen* en een snackpakket ( bestaande uit fris, flesje wijn, popcorn en nootjes) 

*Een ticket verschaft toegang voor een auto met maximaal 2 inzitten. Het is niet toegestaan om met meerdere inzitten de drive in te betreden. Dit omdat de Corona regels van de organisatie maximaal 2 inzitten per auto hanteren.

Tip: Kom een uur voor aanvang van de film naar het terrein. Hoe vroeger je bent, hoe groter de kans dat je op een goede plek voor het film doek kan parkeren. 

#2 Omniversum

Dit filmtheater neemt jou deze zomer mee op wereldreis. Compleet met ligstoelen, 180 graden breed beeld en een goed werkend geluidssysteem gaat deze vorm van film kijken geheid inspelen op jouw zintuigen. Voor iedereen die deze zomer zijn of haar plannen door Corona in het water zag vallen biedt Omniversum dé oplossing. Met filmvoorstellingen van Wild Life Canada tot het mysterieuze Egypte krijg jij deze zomer een kijkje bij een van de mooiste landschappen op deze wereld. 

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 8,50 en ook te verkrijgen in combinatieprijzen mocht je binnen 1 dag twee voorstellingen willen bekijken.

Tip: Reserveer je stoelen op tijd online. Door de Corona maatregelen vindt de kaartverkoop niet meer plaats op locatie, ook is er wegens de anderhalve meter samenleving maar beperkte zitgelegenheid. 

  • omniversum bioscoop corona
  • omniversum entree bioscoop

#3 Beach Cinema 

Wat geeft een meer zomers gevoel dan een cocktail in de hand en je voeten in het zand? Als je dan de kans krijgt om dit af te maken met een filmvoorstelling en het geluid van de golven op de achtergrond is het plaatje compleet. Prima relax momentje toch?

Hier denken ze bij de Zandvoortse strandtent Bodhi Beach net zo over. Hier veranderen ze de tent met enige regelmaat in een heuse Beach Cinema. Toegang tot deze bioscoop is gratis, je moet alleen even een tafel reserveren waar je dan als vanzelfsprekend je cocktail aan kan drinken. Voor schema van de filmvoorstellingen raad ik je aan de Facebook pagina in de gaten te houden.

Bodhi Beach bioscoop Zandvoort
Credits: @Wouter_de_Boer

Welke van de bovengenoemde manieren spreekt jou het meeste aan om een film te kijken? Geniet maar blijf ook vooral voorzichtig. En wie weet zien we in de toekomst wel een combinatie van Beach- en Drive in bioscopen bij de groten namen in Nederland. Op zoek naar meer bijzondere dingen? Lees dan bijvoorbeeld onze blog over bijzondere slaapplekken!

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Danique

Hi fellow- traveler,
Mijn naam is Danique en ik ben gek impulsieve en gekke dingen. Zo ben ik eigenlijk ook bij Localtravel community beland. Én zo beginnen mijn reisverhalen meestal.
Schrijven doe ik sinds jaar en dag, en sinds een jaar of 4 is hier een voorliefde voor bloggen en het delen van mijn (reis)ervaringen uit voortgekomen. Momenteel verblijf ik op Malta maar hiervoor woonde ik onder andere in Portugal en België. Mijn passie voor reizen is ontstaan na mijn Erasmus op Malta, na terugkomst is het snel gegaan en kon ik eigenlijk niet zo goed meer stil zitten.
Inmiddels zie ik Nederland dan ook als een huiselijk vakantieland. Waar ik naast het tijd doorbrengen met familie en vrienden, er graag op uit ga om de veelzijdigheid van mijn geboorteland te ontdekken.
Ik hoop jullie dan ook met mijn updates te kunnen inspireren vanuit de ogen van een in Nederland geboren en getogen expat 

Stay safe!

Aanbevolen artikelen