Een actieve citytrip naar Den Bosch

Halve Zolenpad Den Bosch

‘s-Hertogenbosch, ook wel Den Bosch genoemd, is de hoofdstad van Noord-Brabant. Het is een kleine stad op een punt waar verschillende beken samenkomen en een rivier vormen. Verder heeft de stad een historisch centrum, waardoor er dus veel te zien (en te eten) is. Dit maakt het zeer geschikt voor actieve een citytrip in eigen land!

RONDVAART

Begin je citytrip naar Den Bosch met een rondvaart op een van de beken in Den Bosch. Je hebt verschillende routes waar je uit kunt kiezen. Kies je voor een rondvaart op de Dommel, buiten het stadscentrum, dan vaar je door een natuurgebied en langs verschillende kastelen. Wil je liever iets leren over de geschiedenis van Den Bosch, kies dan een rondvaart op de Binnendieze. Tijdens deze rondvaart vaar je door het centrum en leer je Den Bosch in de Middeleeuwen. Na de rondvaart is het tijd voor lunch. Stap daarom na de rondvaart binnen bij Sitio, een van de leukste lunchplekken in Den Bosch en geniet daar van een heerlijk broodje.

De Dommel Den Bosch

WANDELEN IN HET CENTRUM

Na de rondvaart is het tijd om de binnenstad te verkennen. Start bij het Jheronimus Bosch Art Center, waar je leert over het leven en het werk van de bekende kunstschilder Jheronimus Bosch. Vergeet ook zeker niet een kijkje te nemen op het Jeroen Boschplein. Loop daarna richting het Oeteldonks Gemintemuzejum, oftewel het carnavalsmuseum. Hier kom je alles te weten over het gezelligste feest van Brabant. Hierna is het tijd voor het hoogtepunt van de Brabantse gotiek, de Sint-Janskathedraal. Deze grote kathedraal staat in het centrum van Den Bosch. Neem een rondleiding door de kathedraal en beklim de Sint-Janstoren. Sluit de wandelroute af met een wandeling langs drie belangrijke plaatsen in het centrum: het stadhuis, het standbeeld van Jeroen Bosch én het oudste bakstenen huis van Nederland, de Moriaan. Geniet na de wandeling van een lekkerste Bossche bollen van banketbakkerij Jan de Groot. Op de markt kun je deze Bossche bollen eten bij ’t Opkikkertje en Jeronimus Café. Als je nog tijd over hebt, dan kun je ook heerlijk shoppen rondom de markt. 

  • Markt Den Bosch
  • 's Hertogenbosch
  • Winkelen Den Bosch

DE MOERPUTTEN

Niet ver buiten het centrum ligt natuurgebied de Moerputten, een ideaal gebied om de dag mee af te sluiten. Het is een moerasgebied met een oude spoorbrug in het midden. Er zijn twee verschillende routes die je kunt nemen. De wandelroute Halve Zolenpad is de korte route. Deze route is 1,4 kilometer en gaat door de bossen. De Bruggenroute is de lange route. Deze route is 5 kilometer en gaat door bossen, over de Moerputtenbrug en door het moeras. Beide routes liggen erg mooi en je kunt er lekker ontspannen wandelen. Bereid je wel voor, door het water zijn er veel muggen aanwezig. Ook zijn er stukken waar veel eikenprocessierupsen voorkomen. Het is dus handig om lange kleding te dragen. 

  • Moeras Den Bosch
  • Bruggenroute Den Bosch
  • 's Hertogenbosch

Wat vond jij van onze citytrip naar Den Bosch? Interesse in meer? Lees dan eens over onze citytrips naar Hoorn, Bergen op Zoom en Westvoorne!

Joy

Hi, Ik ben Joy, een 21-jarige communicatiewetenschappen student in Brussel. Wanneer ik niet thuis in Eindhoven of in Brussel ben, kun je me vinden op fotogenieke plekken in de rest van de wereld. In mijn vrije tijd zie ik het liefst zo veel mogelijk mooie plekjes, in binnen- en buitenland die ik met jullie kan delen. Verder schrijf ik ook nog artikelen voor mijn eigen blog, die ik samen met twee vriendinnen ben gestart.

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. […] Hoe zou jij je studententijd in Groningen beleven? Of ga je liever naar een andere stad? Kijk dan eens naar onze blogs over bijvoorbeeld Tilburg en Den Bosch! […]

Reacties zijn gesloten.