Op verrassingsreis naar Eindhoven!

Eindhoven

In de wereld valt van alles te ontdekken! Aan de andere kant van de wereld, maar ook gewoon om de hoek! Voor mijn verjaardag nam mijn vriend mij mee op verrassingsreis. Hij had een lijst gemaakt met de spullen die ik mee moest nemen voor ons weekend. Ik wist niet waar we heen zouden gaan, wat we gingen doen. De regel ‘je zwemkleren’ verraadde een klein deel. Maar goed, het zou 38 graden worden, dus ik was ook wel blij met deze pak-opdracht. Ook kon ik uit de ‘voor 2 dagen ondergoed’ opmaken dat we in ieder geval niet thuis zouden gaan slapen.

Met onze gepakte tassen voor het weekend stapten we op station Den Bosch in de trein richting Venlo. Ik had nog steeds geen idee, want vanuit Den Bosch kan je dan nog steeds zo veel kanten op. Ik kreeg maar niet losgepeuterd hoe lang we met de trein moesten.

Na slechts twintig minuten stapten we uit. Moesten we overstappen? Waar konden we vanaf hier allemaal heen? 

Maar we gingen niet meer met een andere trein. We liepen naar de uitgang van het station. Recht het centrum in van Eindhoven!

Overnachten

Er moet ergens geslapen worden tijdens een weekend weg dus dat gingen we doen in Hotel the Match. De lobby staat vol met enorme banken en tafels, heel veel planten en al met al is de ruimte indrukwekkend. Misschien wel het tofste hotel waar ik ooit ben geweest.

Zelf adviseren zij met zinnen als “the least welcoming hotel in the world” en “We’re happy to see you leave” en op de ramen van het hotel staat met enorme letters geschreven ‘STAY OUT!”.

Want dat is wat je moet doen! Vooral niet te veel binnen blijven hangen, maar lekker de stad ontdekken. Het leven ligt buiten de hoteldeuren op je te wachten! 

Hotel the Match

#WNNR

Vrolijke deuntjes, het geluid van vallende munten, het woord JACKPOT in neon letter en de meest felle kleuren om je heen. Je staat hier niet op een kermis maar in een heuse Arcade.
Inmiddels zijn er al in vele steden grote arcade hallen te vinden, maar Gamestate in Eindhoven is toch echt wel een favoriet. 

Hoewel onze Duncan zong in zijn lied over de verslaving aan een ‘losing game’, is Gamestate er voor winnaars! Boost je adrenaline met spellen zoals Pacman en Kung Fu Panda, of werk aan je conditie bij Dance Dance Revolution. 

Toegegeven; als je erg verslavingsgevoelig bent, is dit misschien niet de meest verstandige plek om heen te gaan want je hand met gat wordt hier makkelijk een enorme krater met vingers.

Gamestate

Cultuur snuiven

Mocht je het nou niet over je hart verkrijgen om een citytrip te doen zonder iets te hebben bezocht waar je nou echt wijzer van wordt; bezoek het Philips museum! 

Hier kom je niet alleen meer te weten over de ontwikkeling van de gloeilamp, maar ook over de radio, tv en zelfs ziekenhuisapparatuur. Ook zijn er een hoop interactieve bezigheden waarmee je je kan vermaken.
Met mijn vriend (Ajax-fan) hebben we de expositie over Philips (hoofdsponsor van PSV) op een iets hoger tempo doorlopen, maar al met al is dit echt een hele leuke educatieve bezigheid voor je citytrip.

Philips Museum

Voer en Drank

Je hoeft in Eindhoven niet bang te zijn dat je niets te eten gaat vinden. Je wordt misschien zelfs wel een beetje overspoeld met alle mogelijkheden die er zijn. Om jullie een beetje handvatten te geven over wat er nou echt lekker is hebben wij het onderstaanden even uitgeprobeerd. Stuk voor stuk gratis tips! Wij zijn de moeilijksten niet.

The Happiness cafe doet zijn naam zeker eer aan want happiness is wat je hier krijgt! Niet alleen is alles wat je hier kan bestellen super -komt ie – instagrammable, het is ook nog eens allemaal hartstikke gezond en bovenal ontzettend lekker! Simpele mensen als wij zijn, hebben wij hier zelfs twee keer ontbeten! Als het goed is, is het goed!

The Happiness Café

MOOD met heerlijke food uit de Aziatische en Franse keuken. Gewoonweg good! Qua eten hebben we, behalve de Gyoza kip dumpling, niet echt een aanrader. Volgens mij is letterlijk alles wat je hier kan bestellen lekker.

Down Town Gourmet Market is voor alle mensen die geen keuze kunnen maken over uit welke keuken ze willen eten. Hier kan je gaan voor nacho’s als voorgerecht, gevuld door ramen als hoofdgerecht, terwijl je vrienden een pizza eten. Tip: Pim’s Potatoes laat niks meer over van het saaie imago van aardappels.

Down Town Gourmet Market

Bij Bobby’s bar is er aan cocktails voor ieder wat wils! Neem de tijd om even rustig te kijken naar wat er allemaal op de kaart staat. Drink je door de keuzestress net een cocktail te veel? Geen zorgen. Met drie keer vallen lig je bij de deur van hotel the Match.

Afkoeling

Maar Miriam, je moest toch je zwemkleren meenemen? Klopt!
Op 10 minuten fietsen van het station kan je heerlijk afkoelen bij de Ijzeren man. 

Hoewel de temperaturen inmiddels al weer aan het dalen zijn is de kans best aanwezig dat je hier in de nazomer ook nog lekker een duik kan nemen. Het terrein gaat open vanaf een temperatuur van 20 graden. Dus is het mooi weer? Pak je boek en je handdoek, huur een OV-fiets en ga! (Vergeet niet van te voren om even een kaartje te reserveren.)

Ga op pad 

en ontdek wat Eindhoven nog meer te bieden heeft. 

Al het bovenstaande is slechts een mini greep uit wat er allemaal te beleven valt.

Zeker het bezoeken waard dus!

eindhoven pool
Hotel the Match

We zijn benieuwd wat je van onze citytrip naar Eindhoven vond. Benieuwd naar meer plekken? Lees dan bijvoorbeeld ook over mijn weekend naar Bergen op Zoom.

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Miriam

Mijn naam is Miriam (met een i dus). Ik ben 26 jaar en ik vind alles leuk.
Nouja, veel!
Doordat het leven zo veel te bieden heeft springen ik én mijn interesses van hot naar her.
Probeer je me te volgen? Dan doe ik ook mijn best!

Aanbevolen artikelen