Nooitgedacht, in Drenthe (op vakantie te gaan)

Drenthe

Het rustige plaatstje Nooitgedacht in Drenthe is een plek waarvan je waarschijnlijk nooit gedacht had op vakantie te gaan. Tóch is het juist nu de moeite waard deze plek en Drenthe in het algemeen te ontdekken. Hieronder delen we een paar van onze favorieten activiteiten om in Drenthe te doen. Ontdek de mooiste wandelroutes, de bijzondere geschiedenis en originele activiteiten. 

Slapen in een boomhut

Je vakantie naar Drenthe volledig in stijl doen? Dan moet je natuurlijk overnachten in een boomhut. Boven het dorpje Nooitgedacht ligt Anderen, een prachtige omgeving midden in de natuur. Met een echte keuken, badkamer en comfortabele bedden, is deze luxe boomhut echt bucketlist-waardig. Neem een kijkje op de website en je bent direct verkocht.

Boomhut Drenthe
Wandelen in de Drentsche Aa

In Drenthe zijn veel mooie wandelgebieden, een daarvan is om de hoek van de boomhut. Balloërveld, een heideveld, ligt op een kwartiertje fietsen van Anderen. Geniet van de heide en tussendoor zie je wat ‘veenmeerjtes’. Een wat groter veenmeer vind je in Grolloërveen. Het is een prachtig veengebied waar je heerlijk kan wandelen. Met een zelfgekozen wandelroute, of met een van de voorgeschreven wandelroutes van 11 of 16 kilometer. Dit mooie natuurgebied is slechts een half uurtje fietsen van het eigenaardige dorpje Nooitgedacht.

Tip: ontdek ook het Pieterpad, hier komt binnenkort een blog over(!) 

Schotse Hooglander Drenthse Aa
Credits: Vincent Croce
Zwemmen in Nooitgedacht 

In het plaatsje Nooitgedacht staat het complex ‘het Hof van Saksen’. Een prachtig vakantiegebied voor degene met goedgevulde zakken die een nachtje in een chique boerderij willen doorbrengen. Ze hebben daar een geweldig zwemparadijs, waar je ook voor een dagje heen mag én betaalbaar is. De wildwaterbaan is een must-do. En heb jij onderwaterscooters ooit al een keer geprobeerd? Nooit gedacht (blijft leuk) dat scooteren ook onder water kan… Bel de receptie om van tevoren te reserveren. 

Activiteiten in de omgeving:

Hieronder delen we in het kort activiteiten die in de omgeving te doen zijn. Kies jij voor geschiedenis, avontuur of entertainment? 

  • Hunebedden 

Als je aan Drenthe denkt, denk je aan Hunebedden (toch?!). In je trip naar Drenthe moet je dan ook een Hunebed hebben gezien. Er zijn nog ongeveer 50 Hunebedden in Nederland. Mocht je ze allemaal willen zien, dan raden we je aan de ‘Hunebed Highway N34’ te volgen. Wil je alleen de grootste zien – die van 22 meter lang en met een gewicht van 20.000 kilo – dan moet je naar het Hunebed Centrum. In dit museum ervaar je hoe de hunebedbouwer duizend jaren geleden leefden en woonden. Kaartjes reserveer je online.

  • TT Circuit Assen

Als je dan toch in de buurt bent, check dan het TT Circuit. Hier worden onder andere de MotorGP gehouden. Wist je dat je daar ook zelf mag rijden? Er zijn zogenaamde ‘trackdays’ waar je met je eigen auto of motor op het circuit mag scheuren. Check de website voor meer informatie!

  • Herinneringscentrum Kamp Westerbork 

Op een half uurtje fietsen van Nooitgedacht, bevindt zich het herinneringscentrum Kamp Westenbork. In dit museum wordt over het leven in het kamp vertelt, met originele videobeelden. Schokkend, maar zeker de moeite waard om gezien te hebben. Tickets reserveer je online. 

Lees trouwens meer over Westerbork in onze blog over mysterieuze plekken!

Kamp Westerbork
  • Attractiepark

Het attractiepark Drouwenerzand heeft alle attracties: degene waar je misselijk van wordt, degene waar je 10x in wil én degene waar je maar 1x in gaat. Als kers op de taart kan je ook overnachten op het park, ze hebben zowel een hotel als camping maar ook bungalows en boomhutten. Voor ieder wat wils! 

  • Het Boomkroonpad

Kan jij niet stil zitten en houd je wel van een beetje avontuur? Dan is deze activiteit echt wat voor jou! Het Boomkroonpad is een 125 meter lange wandelroute langs de toppen van de bomen. Met als hoogtepunt de uitkijktoren van 22,5 meter hoog. Kaartjes zijn alleen online te reserveren. 

En wat denk jij? Zie je een vakantie naar Drenthe zitten?

Boomkroonpad

Sterre

Een echte wijnliefhebber, dol op lekker eten en verslaafd aan koffie. Gek op de zon en daarom vaak op vakantie naar een warm land. Gefascineerd, en een tikkeltje verbaasd, door al het moois wat Nederland te bieden heeft en deel dat graag met jullie.

Aanbevolen artikelen

2 Reacties

  1. […] naar meer inspiratie voor je zomervakantie? Lees dan bijvoorbeeld eens Sterre’s vakantie naar Drenthe of lees onze ervaringen in […]

  2. […] Stiekem dromen we daar nu nog steeds van. Gelukkig kun je, zoals je misschien nog weet van onze blog over Drenthe, in Drenthe nu overnachten in Boomhut Tolhek. De perfecte plek om te genieten van rust en ruimte […]

Reacties zijn gesloten.