De mooiste plekken voor fotografie: Haarlemmermeerse Bos

haarlemmermeerse bos

Samen met mijn partner Merlijn ben ik werkzaam als fotograaf bij All My Lovin’ fotografie. Hierdoor ben ik veel buiten. Met name voor mijn werkzaamheden als huwelijksfotograaf, waarbij ik stellen fotografeer die binnenkort in het huwelijksbootje stappen, is het heel belangrijk om de mooie plekken in Nederland te kennen, zodat de liefde ook duidelijk naar voren komt. Ik ga jou mijn favoriete plekken vertellen. Dit keer over mijn shoot in het Haarlemmermeerse bos!

Haarlemmermeerse bos

Het Haarlemmermeerse bos is een perfecte plek voor een fotoshoot en uitje vanwege de veelzijdigheid. Het bos ligt, zoals de naam al zegt, in het Haarlemmermeer, vlakbij Hoofddorp. Het is een perfecte plek om bijvoorbeeld je hond uit te laten, maar ook om te zwemmen tijdens de warmere dagen, aangezien er ook een meer met een klein strand is. 

Haarlemmermeerse bos

Om dat meer heb je verschillende plekken die zeker de moeite waard zijn. Zo kun je naar dat strand en langs het water lopen, maar kun je bijvoorbeeld ook het bos in of naar het Floriadepark dat hier ook ligt en bekend staat vanwege de bloemen die er groeien en de piramide. In het najaar wordt hier ook Mud Masters georganiseerd.

Haarlemmermeerse bos

Juist vanwege de diversiteit is dit bos zo perfect. Wij houden bijvoorbeeld van de plek met de wilde bloemen. Hier kun je ook heerlijk zitten op een picknickkleedje en genieten van de rust om je heen. 

De staande foto die je hieronder ziet is bij een plek aan het water met verhoogd stuk. Doordat je hier wat hoger staat kun je hier hele mooie foto’s maken. Met name in de namiddag, beter bekend als de golden hours, kun je hier hele bijzondere foto’s maken. 

park hoofddorp

Hieronder zie je een foto met een bruggetje naar een tuin. Dit is ook een perfecte plek voor een foto, aangezien je, als het windstil is, gebruik maken van de reflectie in het water. 

hoofddorp park Haarlemmermeerse bos

Tot slot raden we je ook zeker aan om het bos in te duiken, want dat is ook zeker de moeite waard. Het bos is erg groen en je hebt zowel hoge als lage bomen, waardoor je bijvoorbeeld met de laaghangende takken hele bijzondere foto’s kunt maken.

fotografie all my lovin

We hopen dat we je geïnspireerd hebben om eropuit te gaan om mooie foto’s te maken. Mocht jij tips hebben van plekken die echt de moeite waard zijn, horen wij dat graag!

Mocht je meer foto’s van ons willen zien, kijk dan op de website van All My Lovin’!.

Op zoek naar meer mooie en bijzondere plekken? Lees dan onze blog over de Unesco Sites in Nederland bijvoorbeeld.

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Rowan

Hoi, Ik ben Rowan, 25 jaar & samen met mijn vriend Merlijn fotografeer ik bij All My Lovin' fotografie. Daarom zijn we dagelijks op jacht naar de leukste fotografieplekjes! En onze favorieten? Die delen we hier met jullie :).
www.allmylovin.nl

Aanbevolen artikelen