Een ode aan de horeca

Bar Botanique

Als we iets missen in coronatijd dan is het wel de horeca. Zodra iets dicht is, kom je er pas achter hoe vaak je er eigenlijk heen ging. Al was het maar voor een werkoverleg. Toch? Onze gezondheid gaat natuurlijk voor, maar zodra het weer veilig is (en dat is toch wel weer bijna!), is het misschien wel leuk om het extra goed aan te pakken. Cafés zijn er overal, dus laten we eens op zoek gaan naar de meest bijzondere plekken. 

Sijf – Rotterdam

Cafe Sijf Rotterdam

Als er een café is waar je vooral naartoe moet gaan, dan is dat Sijf. Als je naar binnen loopt, hoef ik verder niets meer uit te leggen. Helaas gaat dat nu natuurlijk even niet, dus ik zal je toch een beetje proberen te overtuigen. Als je het mij vraagt, zou iedereen willen dat zijn of haar café er zó uitzag. Het café (en trouwens ook restaurant) zit vol met bijzondere ouderwetse elementen. Je waant je nog net niet ergens anders. Nu hebben ze gelukkig niet alleen over ‘the look’ nagedacht, want uiteindelijk kom je daar niet voor. Sijf is vorig jaar dan ook uitgeroepen tot beste café van Nederland. 

Spelletjescafé ‘The Boardroom’ – Den Haag en Haarlem

spelletjescafe the boardroom Haarlem Den Haag

Voor echte spelletjesfanaten (zoals ik) zijn er in een aantal grote steden speciale cafés waar je spelletjes kunt spelen. Hierbij zit het winkelpand vast aan het café. Wel gevaarlijk dus, als je portemonnee het tenminste toelaat. 

Voor een bedrag van €5,- euro per persoon mag je de hele dag spelletjes komen spelen. Ondertussen kan je af en toe wat eten bestellen om niet om te vallen van de trek of is het drinken dichtbij om je verdriet weg te drinken in het geval dat je te vaak verloren hebt. 

Bar Botanique – Amsterdam

Bar Botanique Amsterdam

We hadden het net al even over een ‘je ergens anders wanen’. Mocht je op de zoveelste koude herfstdag in Nederland denken, doe mij maar even een tropische vibe: dan ben je bij Bar Botanique aan het goeie adres. Hier is alles zo gestyled dat het een complete beleving is geworden. Zeker een aanrader voor alle planten (en salsa) fans! 

DE Café – Leeuwarden

DE Douwe Egberts cafe Leeuwarden

Denk jij bij horeca direct aan een kop koffiedrinken? Ga dan zodra het weer mag eens langs in Leeuwarden. Daar zit een heus Douwe Egberts café! Je kunt gerust iemand meenemen die geen koffie lust, want ze schenken zowaar meer dan alleen koffie. Daarnaast hoef je ook niet zo snel bang te zijn dat er geen plek is, want er zijn maar liefst 120 zitplaatsen verdeeld over 3 verdiepingen. Het woord ‘koffietentje’ is hier dus zeker niet op z’n plaats. 

De Euromast – Rotterdam

We begonnen met een café en Rotterdam en sluiten daar ook mee af. Of nou ja, café kan je het eigenlijk niet noemen. De Euromast kennen we denk ik allemaal wel en wellicht wist je ook al wel dat je er kon eten. ’s Ochtends is er de mogelijkheid om er te brunchen, te lunchen of een kop koffie te bestellen met taart. Er hangt een prijskaartje aan, maar het is de ervaring wel waard. Mijn vriend nam mij mee de hoogte in en ik voelde me enerzijds vooral vereerd en anderzijds ook enorm toerist. Of je Rotterdam nu goed kent of nog niet, het is echt een enorm leuke manier om je kop koffie te drinken! 

Op zoek naar meer tips? Kijk dan naar onze Eet & Drink rubriek!

Vergeet ons niet te volgen op InstagramPinterest en Facebook!

Willeke

Hi, ik ben Willeke.
Fotograaf, kunstenaar, docent en ontdekkingsreiziger op kleine schaal. Door mijn camera ben ik anders gaan kijken naar de wereld. Er is ongelooflijk veel moois te vinden om ons heen en daar geniet ik graag van. In vakanties doe ik dat het liefst tijdens een zonnige trip, maar mede door mijn werk ken ik ook veel gave plekken in Nederland. Als bruidsfotograaf werk ik door het hele land en zo ontdek je elke keer weer iets nieuws. Door hier ook over te schrijven, hoop ik dat jullie met mij mee genieten!

Aanbevolen artikelen