Origineel idee; huur een auto of scooter en ga op een roadtrip!

Roadtrip-Nederland

Nadat ik ooit in Laos een scootertrip gemaakt heb, had ik de scooterkoorts te pakken. Uiteraard wist ik dat ik in Nederland niet hetzelfde ging zien als daar, maar dat maakt de trip niet per se minder leuk! Want met een scooter, en helemaal met een auto kun je supergoed een roadtrip maken. Wij hebben daarom verschillende keren een scooter en een auto gehuurd en zijn gaan rijden!

Geen Maps gebruiken!

Tip: bepaal niet je route, maar ga gewoon een kant op. Het beste kun je de snelwegen vermijden, aangezien je anders, voordat je het weet, alweer in Duitsland of BelgiĆ« bent. Maar juist door die kleine wegen te pakken, zie je tijdens je roadtrip hoe mooi Nederland is. Zo ontdek je opeens allemaal mooie rivieren, stadjes en bijvoorbeeld leuke terrasjes waar je even kunt pauzeren om te lunchen of een drankje te doen. Zo ontdekten wij met onze scooter trip de Vinkeveense plassen bijvoorbeeld. We kenden dit van naam, zoals jij dat misschien ook doet als je in de buurt van Amsterdam, Utrecht of Leiden woont, maar ik had eigenlijk geen idee of dit nu daadwerkelijk mooi was; nou wel dus! Na een tijdje te hebben gescooterd, besloten wij om ons picknickkleedje daar uit te vouwen en genoten wij van een stukje strand waar niemand verder was. Want ja, als je een beetje op zoek gaat, kun je zelfs in Nederland nog plekjes ontdekken waar verder niemand is. Who knew! 

Huren

Wij hadden heel gemakkelijk een scooter geleend via een vriend en onze auto gehuurd bij Sixt, wat prima was. Wij zijn heel benieuwd wat je ontdekt!

Tips

En mocht je wat gerichter je roadtrip willen beginnen, kun je bijvoorbeeld ook onze blog over mysterieuze plekken bekijken!

David

Altijd een nieuwe trip aan het plannen en groot fan van zonnige plekken. Daarnaast is eten oprecht een hobby voor mij, dus goede tips voor restaurants en barretjes zijn altijd welkom.

Aanbevolen artikelen