Kamperen aan de Rottemeren

Rottemeren Rotterdam

Wie denkt aan kamperen heeft vrijwel meteen een idyllisch beeld voor zich van een prachtige camping in Frankrijk, Duitsland of Italië met grasvelden waar door Jan en alleman fanatiek wordt gejeudebouled. In de ochtend ga je naar dat lokale bakkertje voor Franse stokbroden en in de middag hang je de hele dag aan het zwembad, nadat je eerder door de bergen gewandeld hebt. Kamperen in Nederland kan hier vast niet aan tippen, toch? Niets is minder waar! Nederland is een prachtig land waar elk soort kampeerder aan zijn of haar trekken kan komen. Van Glamping tot back to basic, Nederland heeft het allemaal. 

We kennen het allemaal wel; de bekende dagelijkse sleur. Week in week uit voelt hetzelfde en al helemaal in deze gekke tijden. Na weken van binnen zitten, kunnen we er nu weer wat meer op uit. En dit hoeft niet meteen lang of ver weg te zijn! Juist nu is het een goed moment om dichtbij huis maar buitenshuis op avontuur te gaan. En in Nederland zijn er tal van mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld kamperen in het recreatiegebied de Rottemeren. 

De Rottemeren

De Rottemeren zijn gelegen net boven Rotterdam en worden gekenmerkt door een bosrijke en heuvelachtige omgeving. De rivier de Rotte loopt dwars door het natuurgebied en voor de waterliefhebbers is er hier dan ook meer dan genoeg te doen! Huur bijvoorbeeld een motorboot of zeilboot of pak het sportiever aan en kies voor een kayak, kano of waterfiets! Ook kan je ervoor kiezen om een lekker plekje uit te kiezen op een van de vele grasvelden en hier lekker te genieten van een ontspannen dag.

Daarnaast zijn er voldoende mogelijkheden om op het land te genieten van de mooie natuur die ons kikkerlandje ons te bieden heeft. Volg bijvoorbeeld een van de vele wandelpaden of huur een fiets en trek eropuit. Mocht het weer nu net niet helemaal meezitten (we leven tenslotte nog steeds in Nederland) ga er dan een dagje op uit naar bijvoorbeeld Rotterdam, Delft of Gouda.

Hoge Bergse Bos

Het Hoge Bergse Bos en het Lage Bergse Bos

Het Hoge Bergse Bos is een Walhalla voor de sportfanaten. Op deze voormalige vuilstortplaats is een recreatiegebied aangelegd met vele mogelijkheden. Zo kunnen de echte avonturiers er survivallen of klimmen. Ook is op een van de heuvels een kunstskibaan aangelegd. Men kan hier ski en snowboardlessen volgen of de heuvel af op de tubebaan! Daarnaast is dit heuvelachtige en bosrijke gebied bij uitstek geschikt om met de mountainbike te verkennen.

Na een sportieve ochtend of middag is er ook genoeg keuze uit gezellige restaurantjes om bij te komen en wat te eten en drinken. Het Lage Bergse Bos is meer gericht op de mensen die het wat rustiger willen aanpakken. Er lopen een tal van prachtige wandelpaden door dit bosrijke gebied. Daarnaast kunnen vogelspotters hier hun hart ophalen. Dit natuurgebied huisvest namelijk vele bijzondere vogelsoorten. 

Kortom, dit gebied biedt voor ieder wat wils. Er zijn genoeg mogelijkheden voor de sportievelingen, maar ook de mensen die rust zoeken komen hier zeker aan hun trekken. Dit veelzijdige gebied is dus zeker de moeite waard om te bezoeken. En de Nederlandse campings doen zeker niet onder voor de Franse of Duitse varianten. Dit alles zorgt voor een heerlijk ontspannen vakantie gevoel en dat zo dicht bij huis! 

Op zoek naar meer uitstapjes in Zuid-Holland? Kijk dan bijvoorbeeld naar onze blog over Westvoorne en Brielle of combineer deze trip met een citytrip naar Rotterdam en ga naar een van onze favoriete bars!

En wil je op de hoogte blijven van onze blog? Volg ons dan op Instagram of Facebook!

Angelique

Hi! Ik ben Angelique, 21 jaar en gek van reizen. Wanneer ik maar kan probeer ik de tofste plekken te bezoeken. Er staat altijd wel weer een nieuwe trip op de planning. Ik vind het heerlijk om van een goede kop koffie te genieten in lokale koffietentjes (iemand nog tips?).
Nu corona het internationale reizen op een laag pitje heeft gezet, wordt het eens hoog tijd om Nederland te ontdekken.

Aanbevolen artikelen