Bij Kattencafé Familie Snorhaar in Breda lunch je tussen de katten!

kattencafe familie snorhaar

Nederland heeft een aantal prachtige steden en Breda is er daar één van. Ik vind het heerlijk om er in mijn vrije tijd rond te struinen en de bourgondische sfeer te ontdekken. Sinds 2017 zit er in Breda ook het kattencafé Familie Snorhaar.

Voor de mensen die nog niet bekend zijn met dit concept: het is een gezellig ingerichte ruimte waar je wat kunt eten en drinken en waar katten rondlopen die zich bezighouden met drie van hun favoriete activiteiten: spelen, eten en slapen. Gezien ik een enorme fan van katten ben is dit natuurlijk ‘the place to be’ voor mij.  

Kattencafé Familie Snorhaar

Het kattencafé is een fijne plek om even tot rust te komen en waar je prima kunt studeren of werken. Ze hebben een heerlijke menukaart waarop zelfgemaakte (lunch)gerechten staan. Daarnaast organiseren ze ook verschillende activiteiten in het kattencafé, zoals yoga (yoga tussen katten, wie wil dat nou niet ?!), spelletjesavonden en workshops. Ik heb hier zelf nog niet aan meegedaan, maar het lijkt me wel onwijs leuk om een keer te doen. Voor mij is het in ieder geval een heerlijke plek omdat je er ontspannen kunt zitten en genieten van af en toe wat actie om je heen. 

Kattencafé Familie Snorhaar

Tijdens mijn bezoek aan het kattencafé was er echter heel wat actie. Ik was met een aantal katten aan het spelen, toen er ineens een luide knal vanuit buiten kwam. In nog geen tien seconden tijd waren bijna alle katten verdwenen. Ze hebben gelukkig een eigen plek waar ze zich even terug kunnen trekken als ze geen mensen om zich heen willen. Tot mij verbazing bleef er één kat over. Hij lag heerlijk te slapen in een mandje en had niets gemerkt. Gelukkig kwamen de katten na een tijdje weer terug. Eerst wat voorzichtig, maar al snel voelde ze zich weer helemaal vertrouwd. 

Kattencafé Breda

Als je dus een kattenfan bent, is kattencafé Familie Snorhaar een ideale plek om naartoe te gaan. Het hele café is omgetoverd tot een waar kattenparadijs en het kattencafé heeft daardoor een enorm leuke uitstraling. Ook is het mogelijk om spulletjes of merchandise te kopen. Tegenwoordig zitten ze verspreid door heel Nederland, dus als je een dagje op pad bent dan is het zeker aan te raden om een kattencafé te bezoeken. In Noord-Brabant zelf vind je ook een kattencafé in Tilburg en in Den-Bosch. Nu met corona is het natuurlijk wat lastig, maar het is zeker een leuke activiteit! 

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Melissa

Mijn naam is Melissa, ik ben 26 jaar oud en opgegroeid in het altijd gezellige Brabant. Mijn passies zijn schrijven, reizen, koken en gamen. Verder ben ik een enorme kattengek en ga ik er graag op uit om vanalles en nog wat te ondernemen.

Aanbevolen artikelen