Toffe longboard routes rondom Utrecht

longboarden nederland

Longboarden wordt steeds populairder. Vooral tijdens deze bizarre tijd. Maar wat zijn nou fijne longboard routes om lekker even een stukje over de straten te cruisen!?

Deze routes heb ik de afgelopen tijd veelal uitgeprobeerd en bestaan grotendeels alleen uit asfalt. Dit vinden we natuurlijk het fijnste wegdek aangezien we over stoepjes, kiezel- of zandpaden niet echt snelheid kunnen maken. We willen glijden over het asfalt en het liefste zo nieuw mogelijk! 

#1 Fort Vechten +/- 15KM

Supermooie groene omgeving langs het Fort bij Vechten. Deze route bestaat vrijwel alleen uit NIEUW asfalt. Naast het fort vind je een parkeerplaats met oldtime duckies – supertof! Mocht je onderweg even zin hebben in een pauze, stop dan even bij Restaurant Vroeg. Hier kun je namelijk een lekker ijsje (mango of bosbessen) halen, die je lekker kunt opsmikkelen aan het water. 

longboard routes utrecht

#2 Leidsche rijn +/- 12KM

Hier vind je natuurlijk DE nieuwbouwwijk van Utrecht. Goede plek voor een tochtje, want gloedje nieuw asfalt overal (maar echt!). Om hier te komen kun je door Lombok heen; de Vleutenseweg is hier prima voor. Via Oog in Al is ook een optie, maar dan mis je wel de mooie gele brug en de heerlijk koffiegeur van de Douwe Egberts fabriek. In Leidsche rijn vind je ook het Berlijnplein, deze is erg oud en best tof om even onderdoor te gaan. Ook vind je in Leidsche rijn een ontzettend gave graffiti muur, en RAUM.   

longboard routes utrecht

#3 Oosterspoorbaan / Uithof +/- 11KM

In New York heb je de High Lane, in Utrecht heb je de Oosterspoorbaan. Hier zijn oude treinrails verwerkt in een park/wandel/fietsroute – zeker een tof stuk om even overheen te boarden. Via deze route kun je door naar de uithof, waar je brede asfaltpaden hebt. Ook kom je langs de mooie panden en grachten van Utrecht. 

longboard routes utrecht

#4 Nieuwgein +/- 18km of via Vianen +/- 28km

Dit is wel een uitdaging maar hier kun je wel meters maken over lange rechte stukken! Je komt langs ontzettend veel mooie bruggen, natuur en daarnaast cruise je langs mooie kanalen. Op de grens van Nieuwegein en Vianen vind je de Lek en de Lekbrug wat echt een plaatje is met de zonsondergang. Let op: De Lekbrug over zou ik niet aanraden op je board; er is ook een pondje. Vianen is een mooi oud dorp, maar geen fijne ondergrond al kan dit natuurlijk wel lopend. Mocht je Vianen wel een mooie uitdaging vinden kun je altijd heen (14km) en terug met de bus. Alternatief voor de terug route gaat langs een klooster, maar dezelfde weg terug kan ook prima!

Zijn er longboard routes die jij graag zou willen ontdekken? Of longboard routes die wij (voor jou) moeten ontdekken? Laat het ons weten! En op zoek naar meer skateverhalen? Lees dan onze blog over de 10 beste skateboard plekken in Nederland.

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Angelique Heemskerk

Wie ben ik? Mijn naam is Angelique Heemskerk, beter bekend als Ans! Ik ben 26 lentes jong en werk als fysiotherapeut rondom Utrecht. Ik hou ontzettend van creatief bezig zijn; tekenen, schilderen en natuurlijk schrijven. Sporten heeft ook een belangrijke plek in mijn leven. Ik ben fan van zo goed als alle boardsporten (snowboarden, surfen, longboarden, kiten, wakeboarden ect.). Daarnaast schop ik ook nog regelmatig tegen bal aan en ga ik soms hardlopen. Reizen vind ik ontzettend tof en ik kan inmiddels wat landen van mijn lijstje afstrepen. Mijn droomreis zou dan ook zijn om mijn beroep in verschillende landen te kunnen beoefenen. Ik ben op dit moment veel aan het schijven voor onder andere de lustrum almanak van mijn studievereniging (s.v. Paramedus) wat ik een ontzettend toffe kans vind! Daarnaast hou ik mij bezig met deze blogs, wat helemaal binnen mijn straatje valt. Veel leesplezier, Liefs Ans.

Aanbevolen artikelen