De mooiste longboard en skateroutes in Den Bosch!

Longboarden Den Bosch

Angelique schreef al eerder over longboard routes rond Utrecht, maar ook in Den Bosch zijn mooie stukjes asfalt te vinden om een lekker rondje te longboarden. Of om te skeeleren. Een longboard heb ik namelijk (nog) niet, maar op skeelers kun je de longboarders ook prima bijhouden! 

Het centrum van de stad is niet de fijnste plek om te longboarden of skeeleren. Het kan, de stoepen zijn redelijk glad, maar ideaal is anders. De routes beginnen dan ook allemaal aan de rand van het centrum, maar aangezien het centrum van Den Bosch niet denderend groot is, is het allemaal op loopafstand van de markt of het Centraal station.

longboard en skateroutes in Den Bosch

#1 Het Bossche Broek

Afstand: +/- 5.8KM

Het Bossche Broek is de trots van Den Bosch, een natuurgebied aan de rand van het centrum van de stad. Vanuit de Sint-Janskathedraal is het slechts een paar minuten lopen naar de ingang van dit gebied.  Het rondje is niet heel lang, maar voorzien van prima asfalt (er zit wel een klein bruggetje in). Perfect voor beginners, en de gevorderden doen het rondje gewoon een paar keer; of niet, want onderweg kom je langs het strand aan de Zuiderplas. Hier kun je zwemmen, dus in de zomer heerlijk om even af te koelen.

bossche broek longboard en skateroutes in Den Bosch

#2 De Gement

Afstand: +/- 11KM

Aan de oostkant van de Vughterweg en de Dommel vind je Het Bossche Broek, maar aan de andere kant heb je ook nog een mooi gebied met fijne asfaltwegen, De Gement! Vanuit het plein voor BUURT loopt een fietspad richting het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Daarna ga je het tunneltje door en kijk je zo uit over het poldergebied. Het kleine stukje door Deuteren is niet geasfalteerd, maar wel nog goed te doen en je wordt daarna beloont met heerlijk glad asfalt bergaf. De lange weg door de polder met uitzicht over de skyline van Den Bosch is perfect om even wat tempo te maken!

de gement longboard en skateroutes in Den Bosch

#3 Langs kanalen

Afstand: +/- 12KM

Deze route start bij de voormalige watertoren waar nu Café Herman is gevestigd. Vanuit de watertoren volg je de Graafseweg naar het Maximakanaal en vanaf daar glijd je langs het kanaal richting de Dungense brug. Bij de Dungense brug kun je kiezen om het fietspad langs de Zuid Willemsvaart terug richting de stad te pakken (oranje lijn), of nog een extra lusje te maken om de Meerse plas. Weer terug bij Café Herman kun je genieten van een welverdiend kopje koffie met schaaltje M&M’s.

langs kanalen den bosch

#4 Maasuiterwaarden

Afstand: +/- 17KM

Deze route is een stukje langer, maar met lange goed geasfalteerde fietspaden en wegen heerlijk om een aantal kilometers weg te tikken. De route loopt voor een groot deel langs water, ik krijg er altijd een beetje een vakantiegevoel van! De 500 meter door Oud Empel zijn helaas voorzien van klinkers, maar geven je daarmee wel de gelegenheid even bij te komen. Je kunt de break ook gelijk gebruiken om bij De Lachende Vis te stoppen voor een ijsje! Of is het inmiddels meer tijd voor warme chocomel met slagroom?
De echte diehards kunnen er nog een stukje aanplakken door het fietspad langs het kanaal te vervolgen en de weg terug naar het centrum van route #3 te pakken.

maasuiterwaarden den bosch

Wat vond jij van onze longboard en skateroutes in Den Bosch? Laat het ons weten!

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Tags: Longboard en skateroutes in Den Bosch

Dominique

Hi! Ik ben Dominique, 25 jaar oud en ik woon inmiddels in Den Bosch. Stilzitten kan ik niet zo goed en ik ben dan ook het liefst zo veel mogelijk buiten en onderweg. Hardlopen, wielrennen, wandelen in binnen- of buitenland, ik vind het allemaal leuk! Als ik dan onderweg ook nog ergens een lekker kopje koffie kan vinden ben ik helemaal blij.

Groetjes!

Aanbevolen artikelen