De 5 mooiste stranden van Noord-Holland

Een shortlist maken van de mooiste stranden van Noord-Holland is best lastig. Noord-Holland heeft er namelijk zo gigantisch veel. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met stranden die allemaal iets unieks hebben en daarom naar ons idee allemaal de moeite waard zijn. Oh, en ben je nog niet beach-ready? Kijk dan eens bij Decathlon voor chille stranddingen om jezelf bezig te houden!

Schoorl aan Zee 

Het bijzondere aan Schoorl aan Zee is dat deze alleen te voet of per fiets te bereiken is vanuit Schoorl. Dit zorgt er dus ook voor dat het hier altijd rustig is en je uitzicht bovendien niet verstoord wordt door toeristenwinkels en toeristen met een hele lading met spullen. De beloning is dus groot, maar wees voorbereid op een pittig tochtje door de duinen.

Callantsoog 

Naast het feit dat Callantsoog een heel mooi strand heeft, begint hier ook de bekende Waddenzeeroute. Deze fietsroute van 270 kilometer(!) brengt je van Callantsoog via dijken, de waddenkust, de Afsluitdijk en Friese terpen uiteindelijk in Bad Nieuweschans in Groningen. 

Callantsoog
Callantsoog. Mooi toch?

Huisduinen 

De badplaats Huisduinen ligt vlakbij Den Helder en is naast het strand ook heel bekend vanwege twee andere aspecten. Eén vanwege de hoge vuurtoren bij Huisduinen die al sinds 1878 wordt gebruikt als verlichting van de zee doorgang tussen Texel en Noord-Holland en daarnaast vanwege het Napoleontische verdedigingswerk Fort Kijkduin waar je een 12-meter lange glazen tunnel onder water hebt en waar je dus de waterwereld van de Noordzee kunt zien!

Aquarium Huisduinen

Wijk aan Zee

Het strand van Wijk aan Zee is voor sommige watersporters al zeer bekend. Het is namelijk een van de beste surfplekken van Nederland. Voor zowel beginners als gevorderden is het een goed strand en er zijn verschillende surfscholen waar je lessen kunt krijgen.

Texel

Soms vergeet men dat Noord-Holland ook een waddeneiland heeft, namelijk Texel! Naar mijn mening hebben de waddeneilanden, vanwege de enorme breedte, sowieso de mooiste stranden van Nederland en dus mocht Texel zeker niet ontbreken in dit lijstje. Texel beschikt over meer dan 30 kilometer strand, dus er is genoeg ruimte voor iedereen, maar mocht je écht op de allermooiste plekken willen liggen, raden wij Paal 21, Paal 28 en Paal 31 aan. Vanwege de markeringen van de paalnummers zijn deze allemaal zeer makkelijk te vinden!

Ontdek ook de mooiste stranden van Utrecht en Zuid-Holland!

Wat vond jij van onze shortlist van de mooiste stranden van Noord-Holland? Eens? Of juist niet? Laat het ons weten!

Texel

David

Altijd een nieuwe trip aan het plannen en groot fan van zonnige plekken. Daarnaast is eten oprecht een hobby voor mij, dus goede tips voor restaurants en barretjes zijn altijd welkom.

Aanbevolen artikelen

4 Reacties

  1. […] En bekijk ook onze blogs over de beste stranden in Zuid-Holland en Noord-Holland! […]

  2. […] ben jij meer een zonner? Kijk dan naar onze blogs over de mooiste stranden en zwemplekken in Noord-Holland, Zuid-Holland en […]

  3. […] onze artikelen over de mooiste stranden en zwemplekken in Utrecht, Noord-Holland en […]

  4. […] je op zoek naar meer tips voor Noord-Holland? Bekijk dan ook onze blog over de mooiste stranden of ontdek een aantal bijzondere plekken om te […]

Reacties zijn gesloten.