De 5 mooiste stranden van Zuid-Holland

Strand-zuid-holland

Nu de zon weer begint de stralen is het hoog tijd om weer eens de badhanddoeken uit de kast te halen. Naar het strand gaan mag immers wel, mits het niet té druk is en je voldoende afstand houdt. Om reisafstand voor jou te beperken gaan wij voor iedere provincie (waar strand is) een lijstje maken met mooie stranden van Zuid-Holland waar je naartoe kunt gaan, en waar je wellicht de drukte kunt vermijden. 

1 Katwijk aan Zee 

Katwijk aan Zee ligt vlakbij Leiden, maar wordt door de toeristen meestal overgeslagen. Dit bekende vissersdorp is daarom niet stampvol, waardoor je er prima kunt liggen. Het strand van Katwijk is bovendien erg herkenbaar vanwege de bekende badhuisjes die zeker de moeite waard zijn om even te zien. Doordat Katwijk dus ook zo bekend is als vissersdorp, kun je hier ook overal supergoed eten.

Credits aan Maarten Westenberg

2 Ouddorp 

Helemaal onderin Zuid-Holland, grenzend aan Zeeland heb je Ouddorp. Misschien ken je dit wel van naam aangezien dit vlakbij de badplaats Renesse ligt, waar je als 16 jarige misschien wel naartoe bent gegaan voor een zon, zee en ehm drink vakantie. Bij Ouddorp heb je ook mooie

Ouddorp
Ouddorp

3 Rockanje & Groene Punt 

Net iets noordelijker van Ouddorp vind je Rockanje en het Groene Punt. Vroeger lag er parallel aan het strand een vaargeul die door de vissers gebruikt werden. Nu ligt er de Hinderplaat, een grote zandbank waar bij laag water duizenden vogels te vinden zijn op zoek naar schelpdieren. Hier kun je dus niet alleen goed zonnen, maar ook goed vogels spotten!

4 Zandmotor

De Zandmotor ligt net ten zuiden van Scheveningen. Dit is een kunstmatig aangelegde zandmank in de vorm van een schiereiland. Onder invloed van de golven, wind en de stroming verandert en verplaatst de zandbank zich verder langs de kust. De Zandmotor is ook een goede plaats om te kitesurfen, en er zijn verschillende scholen. Dus mocht het minder zonnig zijn, en er wel een goede wind staan, is dit ook een goede optie!

Kitesurfers

5 Hoek van Holland 

Hoek van Holland ken je waarschijnlijk ook al wel van naam. Deze kustplaats ligt ten noorden van de Europoort Rotterdam en ken je misschien ook wel van de boot naar Engeland. Het voordeel van Hoek van Holland is dat het heel makkelijk, ook met openbaar vervoer, te bereiken is. Combineer dit bijvoorbeeld ook met een hotelovernachting en maak er een strandvakantie van.

Op zoek naar een andere provincie? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar onze blogs over de mooiste stranden van Noord-Holland en Utrecht!

Wat zijn jouw favoriete stranden van Zuid-Holland? En ben jij al beach-ready? Zo nee, kijk dan eens op de website van de Decathlon voor goedkope strandkleding!

David

Altijd een nieuwe trip aan het plannen en groot fan van zonnige plekken. Daarnaast is eten oprecht een hobby voor mij, dus goede tips voor restaurants en barretjes zijn altijd welkom.

Aanbevolen artikelen

4 Reacties

  1. […] bekijk ook onze blogs over de beste stranden in Zuid-Holland en […]

  2. […] ook de mooiste stranden van Zuid-Holland! Wat vond jij van onze shortlist van de mooiste stranden van Noord-Holland? Eens? Of juist niet? […]

  3. […] Ontdek onze artikelen over de mooiste stranden en zwemplekken in Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland! […]

  4. […] Oostvoorne en Brielle. Veel mensen hebben geen idee wat hier allemaal te vinden is, behalve het strand van Rockanje, die kennen jullie vast […]

Reacties zijn gesloten.