De 9 mooiste uitzichtpunten in Nederland

uitzichtpunten in nederland

Kun je je nog herinneren dat je een keer een hike gedaan hebt op een plek hier ver vandaan? Dat je urenlang liep en dacht ‘ik kan niet meer!’ en toen opeens op een plek stond met een uitzicht waardoor je mond bijna op de grond dropte? Dat kan ook in Nederland! Dit zijn naar ons idee de beste uitzichtpunten die je in Nederland kunt vinden!

Drielandenpunt (Limburg)

Je kent het vast wel van naam, en je zult vast wel kunnen fantaseren waar dit ongeveer moet zijn, maar wist je dat het drielandenpunt op een berg staat?! Een berg! In Nederland! Want naast het feit dat je hier met een goede Twister-beweging in drie landen kunt zijn, sta je direct ook op het hoogste punt van Nederland. Om precies te zijn; 322 meter boven zeeniveau! Op zowel het Nederlandse als het Belgische stuk staat een uitkijktoren, dus je kunt alle kanten op.

Fun fact: van 1830 tot 1919 was het zelfs een Vierlandenpunt!

Drielandenpunt uitzichtpunt

Reuzenrad Scheveningen (Zuid-Holland)

Het bekende reuzenrad staat op de nog bekendere pier van Scheveningen. De (naar mijn mening) spuuglelijke, maar toch wel iconische pier zorgt ervoor dat je Scheveningen altijd op de foto’s kunt herkennen. Op de pier kun je bungeejumpen en in een reuzenrad. Dus je kunt het uitzicht zowel beleven vanuit de hoogte, maar je kunt ook met een stuk elastiek keihard naar beneden springen. Voor iedereen een feestje dus.

De pier scheveningen

Euromast (Zuid-Holland)

Als we dan toch toeristische trekpleisters gaan benoemen, kunnen we direct de Euromast pakken. De Euromast is 185 meter hoog en geeft je een supermooi uitzicht op Rotterdam. En je abseilend naar beneden! Een andere plek in Rotterdam met een gigagoed uitzicht is, zoals je misschien al eens gelezen hebt, te vinden bij de Aloha Bar.

euromast uitzichten in nederland

Piramide van Austerlitz (Utrecht)

We hebben het hier al eens eerder over gehad, maar het blijft een bijzonder plekje. We zullen niet hetzelfde zeggen als in onze vorige blog, want waarom zouden we, maar weet dat je de piramide kunt beklimmen en je vanaf daar dus een prima uitzicht hebt. 

Piramide van Austerlitz

Posbank (Gelderland)

De Posbank is een monumentale bank (ja, dat bestaat echt) middenin de Veluwe. Het is vrij hoog gelegen, waardoor het uitzicht daar supermooi is. Als je in de Veluwe bent dus best een goed plekje om even te stoppen.

posbank veluwe gelderland

Steengroeve van Winterswijk (Gelderland)

We hoeven je niet uit te leggen waarom deze plek bestaat, want lees de naam. De steengroeve bestaat sinds 1932 en van de drie groeves wordt er nog steeds een gebruikt. De andere twee zijn inmiddels beschermde natuurgebieden en de groeve die langzaamaan weer natuur is geworden geeft een hele bijzondere look.

steengroeve winterswijk

Plompe Toren (Zeeland)

De Plompe Toren is een kerktoren aan de Oosterschelde. Het interessante is dat deze ooit deel uitmaakte van het dorp Schouwen-Duiveland dat inmiddels in de Oosterschelde ligt. De kerk zelf werd overigens al in 1583 gesloopt, maar de toren vonden ze wel een handig punt voor de schepen die naar de haven van Antwerpen moesten. En leuk; je kunt erin!

plompe toren uitzichten in nederland

Kiekkaaste (Groningen)

De Kiekkaaste is de enige buitendijkse vogelkijkhut in Nederland. Het klinkt misschien alsof je een ervaren vogelspotter en kaki liefhebber moet zijn om dit leuk te vinden, maar dat is zeker niet waar! De afbeelding zegt eigenlijk genoeg. De natuur is bijzonder mooi hier en iedereen gaat het uitzicht hier mooi vinden. Gegarandeerd. 

kiekkaaste groningen

Floor 17 (Noord-Holland)

Laten we het lijstje van uitzichtpunten in Nederland afsluiten met drankjes! Floor17 is de bekende rooftop bar van het Ramada Hotel in Amsterdam. Vanaf hier kun je heel Amsterdam, Schiphol en alle andere omliggende plekken van Amsterdam zien, aangezien het dus op de 17e verdieping van het hotel gevestigd is (je verwacht het niet). Als je in Amsterdam bent, zeker de moeite waard om even een drankje te doen dus!

Floor 17 amsterdam uitzichtpunten in nederland

Wat zijn jouw favoriete uitzichtpunten in Nederland? Laat het ons weten!

Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

David

Altijd een nieuwe trip aan het plannen en groot fan van zonnige plekken. Daarnaast is eten oprecht een hobby voor mij, dus goede tips voor restaurants en barretjes zijn altijd welkom.

Aanbevolen artikelen