Kleine ontsnapping uit de drukke randstad: Mountainbiken door de Veluwe

Mountainbiken Veluwe

Geboren en getogen in de randstad, altijd mensen om je heen, drukke straten en altijd het geluid van auto’s. Ik vind het heerlijk, maar af en toe is de behoefte aan een rustige omgeving ook aanwezig. De corona tijd was voor mij de uitgelezen kans om het rustigere deel van Nederland te ontdekken. 

Zaterdagochtend, normaal uitslaap dag, maar vandaag vroeg uit de veren. Kop koffie in mijn ene hand, het stuur van de auto in mijn andere hand, het warme ochtendzonnetje al brandend op je gezicht. 

Vandaag brengt de auto ons naar Harderwijk waar onze route van ruim 21 kilometer mountainbiken door de Veluwe begint. Bij aankomst staan er al twee feloranje racemonsters klaar. De moeilijkste keuze van die dag: ga je voor de blauwe route of de groene? Qua kilometers ongeveer hetzelfde, maar qua moeilijkheidsgraad zeker niet. Als beginnende mountainbiker laat ik me niet kennen en ga ik voor de groene route (de moeilijkste). Of ik daar later spijt van heb, laten we even in het midden 😉.  

mountainbiken door de veluwe

Na een kleine zeven kilometer dwars door het bos, door het mulle zand met soms ietwat spannende bochten, maken we onze eerste stop voor een kleine picknick. Als je elkaar even niks meer te vertellen hebt, wees dan asjeblieft even stil, want de rust en stilte die je op dat moment ervaart is in ons kleine kikkerlandje bijna ongekend. Midden in het bos, met het geluid van vogeltjes, en als je geluk hebt spot je ook nog wat hertjes. 

Tip: Neem voldoende eten en drinken mee en doe af en toe een kleine picknick als pauze om te genieten van de natuur en vooral van de rust. 

Na ongeveer vijf uur waren we terug bij de fietsenverhuur (het kan ook in drie uur, maar wij deden rustig aan). Wat was het een gave dag! De adrenaline van bergje op bergje af wordt afgewisseld met de rustige en kalme natuur van de Veluwe. Wees als beginnende mountainbiker bij warm weer voorbereid op een heftige tocht, maar het is zeker de moeite waard!

veluwe

Details: 

  • Fietsenverhuur bedrijven genoeg rond de Veluwe, kies er één die al dicht bij een route ligt anders moet je er eerst nog heen gebracht worden. 
  • Een dag mountainbikes huren ligt qua prijs rond de €20,- pp. Als je je inschrijft voor een nieuwsbrief krijg je vaak nog een beetje korting 😉. 
  • Ga je op een warme dag, probeer dan in de ochtend te gaan, dat is qua temperatuur beter te doen. 
  • Neem voldoende water mee (vooral op een warme dag).

Tips voor andere activiteiten in de Veluwe  

#1 Maak een mooie wandeling. Genoeg wandelroutes te vinden in de Veluwe. Vergeet je camera niet want misschien spot je nog een edelhert of kom je op een plek met een gigantisch mooi uitzicht

#2 Als je niet van mountainbiken houdt, kun je ook een gewone fiets, elektrische fietsen, E-scooter of Segway huren. 

#3 Doe een mountainbike tocht met overnachting. Dit wordt georganiseerd inclusief een 3 gangen diner, een leuke activiteit om met bijvoorbeeld een groepje te doen. 

Wij zijn benieuwd! Ga jij nu ook mountainbiken door de Veluwe? Laat het ons weten!

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Amy

Sporten en reizen dat is wat Amy(26) graag doet, en het liefst tegelijk. Ze heeft een mooie reis door Indonesië, Australië en Nieuw Zeeland gemaakt, maar kan ook zeker de mooie plekjes in Europa en Nederland waarderen.

Aanbevolen artikelen