Waarom 2020 het jaar is om Nederland te verkennen.

Savannah Nederland Verkennen

Parelwitte stranden, regenwouden waar je u tegen zegt of smalle paadjes vol straatartiesten. We zijn allemaal constant aan het dromen over het vinden van de mooiste plekken, het proeven van de meest vreemde gerechten en het fantaseren over grootse avonturen. Maar ook ons eigen Nederland wordt jaar in jaar uit overspoeld met toeristen. Die hebben toch ook een reden om ons landje te bezoeken. Waarom is Nederland toch zo geliefd onder toeristen? Hoog tijd om Nederland te verkennen dus!

Een groot deel van de Nederlanders hebben meer van de wereld gezien dan van hun eigen land. Wat nou als er een pandemie uitbreekt die reizen opeens moeilijker maakt..? Oh wacht, dat is precies de wereld waar we nu in leven. De onwetendheid wat er gebeurd als je het land verlaat.. Kan ik dan wel terugkomen? Gaan de grenzen sluiten? Hoelang zit ik dan vast? Al deze vragen is precies de reden waarom 2020 nou juist het jaar is om op verkenning te gaan in ons eigen land. 

Ik heb zelf besloten dat ik dit jaar wil gaan gebruiken om de mooiste plekjes van Nederland te gaan vinden. Ik heb al plannen staan om een roadtrip te maken langs de Nederlandse kust, Groningen de Veluwe, Limburg en Zeeland. Wat dacht je van het vinden van prachtige kampeerspots, bijzondere overnachtingen, onbekende bezienswaardigheden of foodie-heavens. Daarnaast wil ik de natuur induiken, want ja.. ook dat kan gewoon op eigen grond. 

Mijn doel is om over een jaar een lopende lonely planet voor ons fotogenieke, natuurrijke, cultuur volle Nederland te zijn. Als mensen mij vragen wat er nou te doen is in Nederland, wil ik niet alleen de grote bekende plekken willen opnoemen maar juist ook de kleine, fijne en bijzondere hotspots die ons land te bieden heeft. 

Dus.. waarom is 2020 het jaar om Nederland te verkennen? Puur omdat het kan! Het is onzeker om nu naar het buitenland te gaan en verre reizen zitten er sowieso niet in. Dus als er een moment is om een steengoede staycation in eigen land te doen, is het nu. 

Hoe ik dat nou precies ga aanpakken? Daarvoor moet je mijn volgende blogs maar goed in de gaten houden. 


Meer weten over Savannah? Neem dan ook eens een kijkje op Sav Talks Things!

Savannah

Hi lieve lezers,

Mijn naam is Savannah, ik ben gek op alles wat met reizen te maken heeft en ben daarnaast een echte foodie. Mijn grootste passie ligt in het vinden van verborgen parels op de plekken die ik bezoek. Ik hou van het ontdekken van nieuwe culturen, de natuur ingaan en (obviously) heel veel lekker eten. Een paar weken terug kwam ik erachter dat het toch moeilijker wordt om de wereld te gaan ontdekken in tijden van corona, dus besloot ik dat dit dan eindelijk het jaar wordt dat ik mijn eigen moederland maar eens ga verkennen. Ik ben benieuwd wat ik tegen ga komen en kan niet wachten om al deze vondsten en gedachtes met jullie te delen.

Let's stay safe and travel local!

Aanbevolen artikelen