Prachtige natuurgebieden in Nederland die je misschien nog niet kende!

Nationaal-Park-de-Meinweg-

Oef, de herfst komt er weer aan en dat betekent voor mij persoonlijk dat het weer heerlijk wandelweer wordt (met afstand natuurlijk!). Daarom zet ik voor jou een rij prachtige parken en bossen in Nederland op een rij waar jij je wel wat uurtjes kunt vermaken. Voor dit artikel laat ik even de welbekende natuurgebieden in Nederland, zoals de Veluwe en Biesbosch achterwege en gaan we even wat “onbekende” plekjes verkennen!

Ben jij ook zo’n fan van in de natuur zijn? Ik woon middenin de stad en zie een uitje naar een van de natuurgebieden in Nederland dus als een verplicht uitje eens in de zoveel tijd. Zeker in de periodes dat het wat kouder wordt, is het heerlijk om even een frisse neus te halen op een bijzonder mooie plek, om daarna terug te gaan naar je fijne warme huis. Daarom heb ik wat prachtige parken en bossen in Nederland voor je opgezocht waar je natuurlijk nu al, maar zeker straks als de blaadjes van de bomen dwarrelen, even terug kunt schakelen. 

Nationaal Park de Meinweg 

Een oase van rust vol met prachtige flora en fauna. Dit prachtige 1800 hectare Nederlandse park vind je in Midden-Limburg. Het is een extra bijzondere plek door zijn unieke terassenlandschap. Tijdens het wandelen loop je door verschillende natuurstructuren van droge heidegebieden tot vochtige broekbossen, die allemaal hun eigen plantensoorten hebben. Welke spot jij allemaal? Binnen dit park kun je het zo actief maken als je zelf wilt. Van lekker wandelen en een terrasje pakken tot fietsen en paardrijden, het kan er allemaal. 

Nationaal Park de Meinweg

De Nieuwe Hollandse Waterlinie

Deze bijzondere wandelplek is een 85 kilometer lange verdedigingslinie met 45 forten, 2 kastelen en 6 vestingen, 700 betonnen schuilplaatsen en veel meer. Daarnaast is het ook het grootste rijksmonument van Nederland. Ga op pad en ontdek de vele forten, luister naar de riviertjes, stap door de stadjes en geniet van de natuur. Met de verschillende wandel- of fietsroutes kun jij je hier wel wat uurtjes vermaken. 

De Nieuwe Hollandse Waterlinie

Kaapse Bossen 

Midden in de Utrechte Heuvelrug vind je de Kaapse Bossen. In dit prachtige natuurgebied ga je terug in de tijd met de sporen uit het verleden, ben je on top of the world bovenop uitkijktoren De Kaap en word je weer lekker warm bij Theehuis Helenaheuvel. Wandel door de slingerende bospaadjes en historische kerkpaden en laat je leiden door dit prachtige gebied. 

Kaapse Bossen natuurgebieden in nederland

Westerwolde

Kronkelende paadjes, zachte beekjes en geluiden van diverse dieren in de verte. Heerlijk, een wandeling door het Westerwolde. In dit prachtige Groningse natuurgebied vind je ongeveer 2.200 hectare bos en natuurgebied. Bezoek samen met een boswachter het Liefstinghsbroek bij Weende, een van de oudste bossen van Nederland en HET oudste bos van Groningen of het wandel door het mysterieuze Dokter Hommesbos bij Onstwedde. Dit is pas een echte zen-plek. 

Westerwolde natuurgebieden in nederland

Oisterwijkse Bossen

Een wandeling door de sfeervolle Oisterwijkse Bossen, specifiek de 14-vennenroute, is echt de moeite waard! Je word hier verrast door de prachtige combinatie van heide, bossen en vennen en je vindt oneindig veel plekken om even een fotomomentje te houden. Neem hier lekker je viervoeter mee en geniet even van wat welverdiende serene rust. 

Oisterwijkse Bossen natuurgebieden in nederland

Kasteeltuinen Arcen

Dit prachtige bloemen- en plantenpark is te vinden in de Maasduinen van Noord-Limburg

Je kunt je hier uren vermaken met verdwalen op het landgoed, genieten van de heerlijk geurende tuinen, dagdromen bij het kasteel en nog zoveel meer. De prachtige waterburcht en de unieke berkenloof zijn ook nog eens extra insta-worthy

Kasteeltuinen Arcen

Dit waren natuurlijk bij lange na niet alle prachtige natuurgebieden in Nederland. Dus laat ons op instagram zeker even weten welke plekjes er volgens jou nog op deze lijst horen!

En vergeet ons ook niet te volgen op Instagram en Facebook!

Savannah

Hi lieve lezers,

Mijn naam is Savannah, ik ben gek op alles wat met reizen te maken heeft en ben daarnaast een echte foodie. Mijn grootste passie ligt in het vinden van verborgen parels op de plekken die ik bezoek. Ik hou van het ontdekken van nieuwe culturen, de natuur ingaan en (obviously) heel veel lekker eten. Een paar weken terug kwam ik erachter dat het toch moeilijker wordt om de wereld te gaan ontdekken in tijden van corona, dus besloot ik dat dit dan eindelijk het jaar wordt dat ik mijn eigen moederland maar eens ga verkennen. Ik ben benieuwd wat ik tegen ga komen en kan niet wachten om al deze vondsten en gedachtes met jullie te delen.

Let's stay safe and travel local!

Aanbevolen artikelen