Wat zijn de reis regels in Corona tijd?

Coronat

Op het moment van schrijven is de lockdown nog steeds in een zekere zin van toepassing. Maar gelukkig mogen wij al veel meer dan een paar maanden geleden! Zo mag je in theorie weer vliegen, en zijn de terrassen en restaurants gelukkig ook weer open. In deze blog leggen wij de reis regels in Corona tijd uit en vertellen wij je wat je kunt doen!

Want ondanks dat mensen nu op zich wel weer mogen vliegen naar landen in Europa, is het natuurlijk alsnog wel een beetje een dingetje. Want of je nu in een vliegtuig wilt zitten is natuurlijk een tweede vraag. Daarom is het alsnog goed om goed te kijken wat je alternatieven zijn. Zo zijn roadtrips, of vakanties dicht bij huis nu ook een hele goede optie. Vooral als het lekker weer is natuurlijk.

Dat is ook de reden dat wij Local Traveler hebben opgericht. Om jou de mooiste plekken in je eigen buurt te laten ontdekken. 

Hoe houd je het veilig?

De reis regels in Corona tijd verschillen een beetje per periode. Maar tot de heilige vaccinatie tegen Corona of Covid-19 ontwikkeld is, is 1,5 meter afstand altijd een die wordt aangeraden. Maar dit is nu op zich ook prima te doen. Zelfs in de steden! Want Amsterdam is nog nooit zo rustig geweest bijvoorbeeld, nu alle toeristen Amsterdam ook nog even links laten liggen. En daarnaast kun je in de natuur ook heel simpel de afstand houden van anderen. Ga in een vakantiehuisje of hotel aan het strand zitten en ontdek de mooie dingen die Nederland heeft.

Want zeg nu eerlijk. Eigenlijk zijn wij natuurlijk in de laatste jaren ook wel een beetje verwend geweest. Ieder jaar naar verre oorden, de een nog zonniger dan de ander en het ene strand nog witter dan de ander. Maar hierdoor zijn wij eigenlijk een beetje vergeten dat wij zelf ook in een heel mooi land wonen, aangezien wij altijd een beetje de ‘op vakantie gaan in Nederland doe ik wel als ik oud ben’ mentaliteit hadden. Nu zijn we nog steeds jong, maar kunnen we alsnog Nederland ontdekken.

Wat komt er nog meer?

Hou onze blog en onze Instagram zeker dus in de gaten, want er komt nog veel meer aan. Over iedere provincie en elke soort activiteit gaan wij jou informeren naar de leukste plekken. Ga bijvoorbeeld een hotelkamer aan het strand boeken en geniet van de zonsondergang in je eigen kamer of huur een huisje in het bos en ontdek de Nederlandse natuur. Of ga actief en start een nieuwe sportieve hobby en ga bijvoorbeeld fietsen om zo de natuur om je eigen woonplaats te ontdekken.

Wat je ook gaat doen, in deze Coronaperiode is het een goed moment om eraan te beginnen.

Ontdek bijvoorbeeld onze blog over openbare kunstwerken in Nederland die je écht gezien moet hebben!

David

Altijd een nieuwe trip aan het plannen en groot fan van zonnige plekken. Daarnaast is eten oprecht een hobby voor mij, dus goede tips voor restaurants en barretjes zijn altijd welkom.

Aanbevolen artikelen