De 5 leukste steden rondom Amsterdam

muiden amsterdam

Amsterdam met zijn mooie grachten, musea en terrasleven kennen wij allemaal denk ik wel. Maar wist je dat in dezelfde regio nog zoveel meer mooie steden zijn die helemaal niet toeristisch zijn, maar echt zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken? En nee, verwacht geen Volendam of Zaanse Schans. Die ken je vast wel (van naam) en hoeven wij dus helemaal niet te benoemen. Deze steden zijn dus top als je overweegt om een stedentrip naar Amsterdam te plannen, maar eigenlijk ook nog iets wilt doen wat niet zo bekend is!

Hoorn

Als je in de binnenstad van Hoorn bent, lijkt het net alsof je in een miniatuurversie van Amsterdam staat. Verwacht geen Nutellawinkels, levende standbeelden en massatoerisme, maar zie wel de mooie grachtenpandjes, gezellige terrasjes en mooie bootjes. Hoorn was, net als Amsterdam een oude VOC-havenstad, en dat is nog te zien. Je kunt ook aan boord gaan van het zeilschip de Halve Maen, dat aan het Oostereiland ligt. Normaal gesproken zeilt deze boot over de Hudson River in New York, maar deze is nu in bruikleen.

Meer weten? Lees dan snel onze blog over onze trip naar Hoorn!

Hoorn. Steden rondom Amsterdam

Muiden

Mijn persoonlijke favoriet is Muiden. Ook dit Gooise havenstadje zit boordevol geschiedenis, waarvan veel bewaard is gebleven. Verwacht geen stoffig geschiedenisdorpje, maar juist het tegenoverstelde; een prachtig dorpje met een mooie combinatie van oud en nieuw. Zo kun je naar het Muiderslot, om vervolgens in het centrum bij schippers- en zeilerscafé Cafe Ome Ko weer op energie komen met bier en bitterballen.

Muiden. Steden rondom Amsterdam

Vinkeveen

Vinkeveen dorp is mooi, maar de trekpleiser hier zijn de Vinkeveense Plassen. Ikzelf heb dit bezocht door in Amsterdam een scooter te huren en vervolgens daar naartoe te rijden, maar je kunt het er ook heel makkelijk naartoe fietsen of rijden. Op de Vinkeveense Plassen kun je aan het water liggen en bbq’en, maar je kunt ook het water op of in. Het is goed zwemwater, maar je kunt er ook waterskiën en zelfs duiken!

Vinkeveense Plassen

Bloemendaal

Echt even toe aan een weekend niksen? Wees dan een echte toerist en boek gewoon een weekendje Bloemendaal! Mijn favoriete kustplaats. Ja, je kunt er ook heel makkelijk een dagje naartoe, maar nu de hotels weinig toerisme hebben, is het ook helemaal geen slecht idee om daar een weekend te blijven. Neem een boekje mee, je zonnebrand en waan je op een Balinees strandje. Als het mooi weer is tenminste!

Marken

Marken is een klein schiereiland net boven Amsterdam en is perfect voor een dagje fietsen. Onderweg ga je langs andere mooie vissersdorpjes zoals Durgerdam en Uitdam. Als je vervolgens Marken bereikt heb kun je daar mooi met een drankje bij de vuurtoren uitrusten en voorbereiden op het ritje terug die je eventueel ook via Monnickendam kunt doen, wat helemaal geen slecht idee is!

Alle vijf de steden zijn heel eenvoudig voor een dagje te bezoeken als je in de buurt van Amsterdam woont, of als je een hotel in Amsterdam geboekt hebt. Een hotelletje in de buurt van die stadjes is echter ook geen slecht plan, aangezien je dan de regio echt rustig kunt bekijken. En het voordeel van de Corona tijd is dat er genoeg leuke hoteldeals te vinden zijn!

Wij zijn benieuwd! Wat vind jij de mooiste steden rondom Amsterdam? Laat het ons weten!

En is je fietsoutfit nog niet compleet? Haal dan net als wij je laatje dingetjes bij de Decathlon

paard van marken

David

Altijd een nieuwe trip aan het plannen en groot fan van zonnige plekken. Daarnaast is eten oprecht een hobby voor mij, dus goede tips voor restaurants en barretjes zijn altijd welkom.

Aanbevolen artikelen

2 Reacties

  1. […] Lees bijvoorbeeld naar ons artikel over de leukste steden rondom Amsterdam! […]

  2. […] Op zoek naar meer dingen die jein de buurt van Amsterdam kunt doen? Lees dan bijvoorbeeld onze blog over openbare kunst of ontdek de mooiste steden rondom Amsterdam! […]

Reacties zijn gesloten.