De mooiste stranden van Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws Vlaanderen

De provincie Zeeland staat natuurlijk bekend om haar mooie stranden, vooral de stranden op Walcheren en Zuid-Beveland zijn erg geliefd. Toch zijn er ook nog andere mooie stranden te vinden in Zeeland, namelijk in Zeeuws-Vlaanderen. Ikzelf kom het liefst naar dit deel van Zeeland, en daarom leek het mij leuk om mijn vier favoriete stranden van Zeeuws-Vlaanderen met jullie te delen! 

Cadzand-Bad

Cadzand-Bad is een dorpje dat vlak bij de grens met België ligt. Het is een van de meer toeristische plekjes van Zeeuws-Vlaanderen maar dat maakt het ook erg gezellig. Het strand bij Cadzand-Bad is best wel breed waardoor er ruimte genoeg is om lekker op het strand te liggen. Zelf loop ik het liefst de duin omhoog richting strandpaviljoen De Piraat. Hier kun je onder anderen heerlijke pannenkoeken en poffertjes eten. Voor de kinderen is er een leuk piratenschip om op te spelen. Wanneer je een stukje naar links loopt kom je bij de jachthaven van Cadzand. Het is een kleine maar mooie jachthaven, zeker leuk om even een kijkje te nemen!

stranden van Zeeuws-Vlaanderen

Groede

Op het strand bij Groede is iets bijzonders te vinden. Hier vind je namelijk panoramahuisjes op het strand. Dit zijn huisjes waar je op het strand kan slapen! Ze zijn geschikt voor maximaal 6 personen, met of zonder huisdieren. Verder zit het gezellige strandpaviljoen Puur ook op dit strand. Bij dit paviljoen kun je heerlijk borrelen met biertjes uit een lokale brouwerij. In de zomer is dit strand ook zeer geschikt om de zonsondergang te bekijken. 

huisjes Zeeuws-Vlaanderen

Panoramaweg

 De Panoramaweg in Breskens is een weg waar je langs het strand kunt wandelen, fietsen of rijden. Langs de weg zijn ook een paar parkeerplaatsen, je kunt dus zeker ook even genieten op het strand. Het strand is door een blauwe parkeerzone niet geschikt voor een hele dag op het strand maar zeker wel voor een wandeling of avond duik. Langs de Panoramaweg staat ook de vuurtoren van Breskens. Deze vuurtoren is al sinds 1868 in gebruik en nog steeds brandt het licht. Normaal kun je van mei tot oktober de vuurtoren van binnen bekijken voor €2,50 per persoon. Helaas kan dat dit jaar niet door het coronavirus. Toch is het zeker een mooie vuurtoren om een paar foto’s van de maken. 

stranden van Zeeuws-Vlaanderen

Breskens

 Het strand in Breskens, en dan met name bij strandpaviljoen het Halve Maentje, is mijn favoriete strand in Zeeuws-Vlaanderen. Het is een groot strand wat niet al te druk is, ondanks dat er een vakantiepark tegenover ligt. Je kunt hier heerlijk zwemmen in de zee maar ook een wandeling over het strand is prima te doen. Ik raad het ook zeker aan om te dineren bij het strandpaviljoen. Ze hebben heerlijke vis- en vleesgerechten zoals een vispan uit de oven of spare ribs. Op dit strand kun je in de winter de zonsondergang goed zien!

stranden van Zeeuws-Vlaanderen

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie stranden te vinden in Zeeuws-Vlaanderen. En je kunt het ook bijvoorbeeld combineren met een tripje naar Brielle en Westvoorne. Ik raad daarom iedereen aan om zelf eens een kijkje te nemen in Zeeuws-Vlaanderen!

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Joy

Hi, Ik ben Joy, een 21-jarige communicatiewetenschappen student in Brussel. Wanneer ik niet thuis in Eindhoven of in Brussel ben, kun je me vinden op fotogenieke plekken in de rest van de wereld. In mijn vrije tijd zie ik het liefst zo veel mogelijk mooie plekjes, in binnen- en buitenland die ik met jullie kan delen. Verder schrijf ik ook nog artikelen voor mijn eigen blog, die ik samen met twee vriendinnen ben gestart.

Aanbevolen artikelen