Je studententijd (opnieuw) beleven in Groningen – Hoe is dat?

Grote Markt Groningen

Je studententijd: de beste tijd van je leven. Oneindige vrijheid en na de borrel nog rustig de collegezaal in wandelen, om daarna weer op het terras te belanden. Je zou het wel de ultieme vakantie kunnen noemen. En waar kan je deze studentenvakantie nou beter beleven dan in Groningen? Bij uitstek de studentenstad van Nederland. Ik neem je mee langs de studenten hotspots van Groningen: zodat je alvast een kijkje kan nemen in de toekomst of als melancholische burger nog één keer terug kan naar je piektijden. (Her)beleef samen met ons je studententijd in Groningen.

Borrelen tot de zon op komt

Vrijwel overal in Groningen stad kun je terecht voor een alcoholische versnapering. Zo kun je in menig studentenhuis aankloppen voor een biertje, maar kun je ook je vermaak zoeken op het Poeleplein of de Grote Markt. Het barst hier van de terrasjes waar je de gehele dag vermaak kunt zoeken. Ben je het stadsleven om middernacht nog niet zat? Goed nieuws. Groninger kroegen kennen geen sluitingstijd. Vind je onderdak bij de Negende Cirkel of vind je weg naar het Feest in de Peperstraat.

Grote Markt Groningen

Nachtstop 

Niks verzadigt een lichaam vol alcohol beter dan een nachtelijke snack. Voordat je ergens je roes gaat uitslapen kun je terecht bij één van de talloze 24/7 geopende snackbars of kebabzaken in Groningen. Wil je echt voor een Groninger nachtklassieker gaan? Ga dan voor de Hasret. Deze Groninger kebabzaak heeft drie verschillende locaties en de eigenaren verzorgen naast een lekker broodje kebab ook een hoop gezelligheid. 

Hasret Groningen

Je roes uitslapen

In een studentenhuis slapen wordt lastig, maar in Groningen is een concept wat er erg bij in de buurt komt. In het Student Hotel is woonruimte voor studenten en is er daarnaast de mogelijkheid om er een hotelovernachting te boeken. Het Student Hotel wil op deze manier verschillende leeftijdsgroepen met elkaar in aanraking brengen. Wellicht inspireert je nachtje student zijn je zo wel voor een geniaal idee op je werk of leer je hoe je eindelijk je puberale dochter onder controle kunt houden. 

Student Hotel Groningen

Je brunch scoren

Oude Kijk en ’t Jat & Stoeldraaierstraat 

Het typische ritme van een student kenmerkt zich niet door hun vroege ochtendritme. Het ontbijt wordt dan ook regelmatig overgeslagen en naar een later tijdstip verplaatst: de brunch. Wil je gaan voor de echte studentenexperience? Scoor dan je brunch in de Oude Kijk en ’t Jat. Deze straat trekt veel studenten doordat hij direct naast het Universiteitsgebouw ligt. Erg geliefd onder de studenten? Bij Britta. Deze zaak wordt met liefde gerund door een getrouwd stel en ze kennen werkelijk elke vaste klant bij naam. Daarna nog steeds honger? Waan je dan in Franse sferen aan de Stoeldraaierstraat bij restaurant Pigalle. Je herkent de zaak aan de gele rolluikjes en de geur van verse croissants. 

Pigalle

De achtertuin van iedere student

Het Noorderplantsoen

Je (tijdelijke) studententijd in Groningen goed afsluiten doe je met een beetje frisse lucht en natuur. Hoewel sommige studenten de luxe van een ieniemienie balkon bezitten, is het Noorderplantsoen bij uitstek het verlengstuk van menig studentenhuis. Studenten komen hier om een biertje te drinken, illegaal te BBQ’en of een rondje hard te lopen. Aan het eind van de zomer is deze gemeenschappelijke tuin helemaal een festijn vanwege het festival Noorderzon Performing Arts Festival. Dit jaar iets anders ingericht door Corona, maar desalniettemin de moeite waard. 

Noorderplantsoen Groningen

Hoe zou jij je studententijd in Groningen beleven? Of ga je liever naar een andere stad? Kijk dan eens naar onze blogs over bijvoorbeeld Tilburg en Den Bosch!

Nina

He lieve lezers,

Ik ben Nina. Gek op reizen en daarnaast op het schrijven van verhalen. Volgend jaar start ik met de master Journalistiek en ik ben ontzettend enthousiast alvast schrijverservaring op te doen bij de Local Traveler. Ik hoop jullie met mijn artikelen nieuwe inzichten te geven en te laten zien hoe mooi Nederland kan zijn.

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. […] Of ben je op zoek naar meer leuke plekken in Nederland? Lees dan ook eens onze blog over het pop-up restaurant Serengeti in Apeldoorn of lees alles over uitgaan in Groningen! […]

Reacties zijn gesloten.