Review: THIS IS HOLLAND in Amsterdam

This Is Holland

Aan de overkant van Amsterdam Centraal Station, tussen de immense A’dam toren en het imposante Eye filmmuseum zit een parel verborgen. Als je op de Buiksloterveerpont staat, met de wind door je haren & met een beetje geluk een zomers zonnetje, heb je toch een beetje het idee dat je op vakantie gaat. Wanneer je doorloopt over het Overhoeksplein en in grote letters “THIS IS HOLLAND” ziet staan, begint het toch een beetje te kriebelen. Want wie had gedacht dat we in 2020 alsnog op een mini-vliegvakantie konden gaan zónder mondkapjes? Dit is precies wat je hier kon doen THIS IS HOLLAND is een 5D vluchtsimulatie die je over Nederland heen brengt.

Start

Bij binnenkomst wordt je begroet door personeel met een grote glimlach op hun gezicht. Nadat er een tijdslot toegewezen is, wordt je doorgestuurd richting de foodcorner, waar je nog even bij kunt komen. Met een beetje geluk tref je hier Bart, een enthousiaste jongeman die niets liever wilt dan jou een heerlijk kopje koffie & een gebakje serveren. Als de cappuccino op is & het tijdslot omgeroepen wordt, word je naar boven begeleid. In het komende kwartier krijg je 2 filmpjes te zien, waarin oer-Hollandse acteur Peter Lusse meer uitlegt over de ontstaansgeschiedenis van Nederland & over het Nederland van nu. 

De vlucht

Deze filmpjes zijn iets meer gericht op het jongere publiek onder ons, maar dat mag de pret niet drukken. Op het moment dat Peter Lusse is uitgepraat, gaat het echt beginnen. De lichten gaan uit en onder luid tromgeroffel ga je richting de vlucht. Het lijkt alsof je zo een pretpark binnengelopen bent. Als je mazzel hebt tref je hier Matthijs, die je met een grote glimlach op zijn gezicht naar je stoel begeleid en ervoor zorgt dat je veilig vastzit. En dan is het zover. Van de Oostvaardersplassen tot het Woudagemaal, en van de bollenvelden tot aan de Oosterscheldekering, het komt allemaal voorbij. Je vliegt door de seizoenen heen, ruikt de bloemen en voelt de kou boven een bevroren meer in Friesland. 

Einde

10 minuten later sta je weer met beide benen op de grond, maar mijn hoofd zat nog in de wolken. Wauw, wat vergeet ik vaak hoe mooi Nederland eigenlijk is. Het liefst zou ik de vlucht nog 5 keer willen doen, want elke keer zie ik weer iets nieuws. Deze geweldige ervaring, in combinatie met behulpzaam & vriendelijk personeel maakt THIS IS HOLLAND een perfect uitje. Het is een kleine parel verborgen in Amsterdam-Noord, die ik zelf voor geen goud had willen missen.

Je kunt kaartjes voor THIS IS HOLLAND online met korting kopen.

Op zoek naar meer dingen die jein de buurt van Amsterdam kunt doen? Lees dan bijvoorbeeld onze blog over openbare kunst of ontdek de mooiste steden rondom Amsterdam!

THIS IS HOLLAND Amsterdam

Aanbevolen artikelen