Dán maar op vakantie naar Bergen op Zoom!

Bergen op Zoom

De plekken waar we heen móesten hadden we al uitgezocht, de tickets lagen al klaar, de spullen waren nog net niet gepakt. Het enige wat wij nog hoefden te doen was wachten tot het zo ver was. Wij waren er al helemaal klaar voor! 

Maar helaas, onze reis naar het prachtige Bali laat nog wat langer op zich wachten. Ik geloof niet dat het nodig is om uit te leggen waarom.. 

Toch wilden we weg. Ik had ontslag genomen bij mijn baan waar ik drie jaar had gewerkt en mijn vriend had zijn vakantie al vast staan. We waren allebei ook wel toe aan wat frisse lucht in ons hoofd en lijf. 

Wij hebben een fijn huis met een mooie tuin, maar toch chill je lekkerder op andere grond dan dat van jezelf. Inmiddels waren we verzeild geraakt in de YouTube videos over tiny houses, boomhutten en campers. We wilden de natuur in. Helaas waren de meeste boomhutten in Nederland al volgeboekt of boven ons budget. Ook het bos achter ons huis bood geen goede plek om er zelf een te gaan bouwen. 

DE VOORBEREIDING

Na veel andere opties te hebben bekeken kwam we uit bij een Stayokay in Bergen op Zoom. Zelden heb ik iemand met glinsteringen in de ogen horen vertellen over deze plek, maar er was een bos, we konden er fietsen en er zouden vast ook wel wat leuke restaurants zijn. Kortom; wij hadden er zin in! 

Uitgedost met mondkap en onze backpack -je wilt toch een beetje het ‘Bali-gevoel’ creëren – stapten we uit de bus bij een ziekenhuis. Na nog geen twee minuten lopen, kwamen we in een heel ander gebied dan waar we met de bus doorheen waren gereden. De geur van de natuur vulde onze neuzen. We waren dan wel niet op Bali, maar we waren zéker op vakantie. 

Achter de bar in het Stayokay stond een man die ons uitgebreid vertelde over hoe hij hier zelf terecht was gekomen en over alles wat er te zien en te doen is. En deze man had het! De eerder genoemde glinstering in zijn ogen tijdens zijn verhaal. Dit  bleek ook nog eens geheel terecht!

Wij hadden voor 4 dagen fietsen gehuurd en waren dus vrij om te gaan en staan waar we wilden. In principe ligt alles in Bergen op Zoom op prima fietsafstand en ben je vanuit het Stayokay binnen een kwartier in het centrum, aan het strand of in omliggende dorpen. Genoeg te zien en te doen in ieder geval!

Uitkijktoren Pompejus Fort de Roovere Halsteren

CENTRUM

De meeste horeca zit aan de Grote Markt. Ik heb mij laten vertellen dat het grote plein normaal leeg is, maar vanwege de anderhalve meter regel hebben de zaken de ruimte gekregen om hun terrassen uit te breiden. Hierdoor is heel het plein één groot terras geworden. Aangekleed met bloemen vol in de bloei en hier en daar gezellige muziek uit een van de cafeetjes, voelde het in de zon toch alsof we op het terras in Spanje zaten. 

Behalve gezellige horeca is er in het centrum ook genoeg te zien en te leren over de vele monumenten die er zijn in deze historische binnenstad. 

ETEN & DRINKEN

Onze absolute aanraders:

  • Bistroclub de Stadsburger
    Een burgerzaak met zo’n naam verdient een bezoekje. Wij aten hier -hoe kan het ook anders- heerlijke hamburgs.
  • Ristorante Napoli
    Dit Italiaanse restaurant valt vanaf de straat niet zo op, maar ze verdienen wél die aandacht.Als je een van de gerechten hebt gekozen die aan je tafel worden bereid, zit je op eersterangs bij een kleine show in het gezellige restaurant. Tip: Pasta al Parmigiano D.O.P.
  • Het Strandhuys
    Gezellige eetgelegenheid aan de Boulevard bij de Binnenschelde met uitzicht over het strand. 

SHOPPEN

Zelf zijn wij niet zo van het shoppen, dus hebben we de winkels een beetje links laten liggen. Mocht je dit nou wel heel graag willen, is hier ook echt een ruim aanbod aan winkels en boetiekjes die ook nog veelal in prachtige monumentale panden zitten. Shoppen en kijken in één dus.
Mocht je nou geen genoeg kunnen krijgen van het shoppen, kun je ook nog een bezoek brengen aan Designer Outlet in Roosendaal. Met de auto ongeveer een kwartier rijden en ook prima bereikbaar met het openbaar vervoer. 

NATUUR

Houd je van wandelen of fietsen? De Brabantse wal geeft je eindeloos de ruimte om in de bossen tot rust te komen. Met tal aan wandel- en fietsroutes kan je je makkelijk een aantal uren vermaken. Bij schemering kun je zelfs nog wat wild spotten. De bossen worden afgewisseld met prachtige uitgestrekte vlakken heide en zandverstuivingen. Genoeg te zien!

Zandverstuiving Brabantse Wal Bergen op Zoom

Wil je op een warme dag lekker zonnebaden en een boekje lezen in het zand?

Je kan je handdoek uitgooien op bij de Bergse Heide. Het ziet er hier niet alleen mooi uit, maar je kan ook even afkoelen. Helaas is het water hier bestempeld tot  ‘poedelwater’ ; je mag hier pootjebaden maar zwemmen is op eigen risico.
Wil je wel lekker kopje onder? Dat kan in de Binnenschelde. Hier kan je neerploffen op het 250 meter lange strand en de gezellige Boulevard geeft je genoeg mogelijkheden voor een hapje en een drankje. 

Bergse Heide

ACTIE

Er zijn zat plekken om te genieten van de rust dus. Maar wil je nou je adrenaline level een klein beetje opkrikken? Ze weten hier echt heel goed hoe ze hun natuur kunnen gebruiken om een beetje spanning te creëren. 

Op het water van de Binnenschelde is er een uitgebreid aanbod aan watersport. Je kan hier bijvoorbeeld Suppen (‘Stand-Up-Paddle’) of zelfs een drie daagse cursus volgen om te leren kitesurfen.

Door het grote en gevarieerde bosgebied van Bergen op Zoom is deze plek echt ideaal om te gaan mountainbiken! Voor zowel de beginnende als de gevorderde mountainbiker zijn er genoeg mogelijkheden. Je kan zelfs, behalve de mountainbike zelf, ook een gids huren die jou en je groep door de bossen zal leiden. 

Denk je ‘Nou, dat fietsen heb ik wel gezien. Je kan me de boom in’. Lekker doen! Bij Klimbos Brabantse Wal kan je tot wel 18 meter hoogte op avontuur door de bomen. Er zijn 8 routes met een verschillende moeilijkheidsgraad waardoor het klimmen voor volwassenen ook hartstikke spannend en uitdagend is!

Klimbos Brabantse Wal Bergen op Zoom

Wij waren vijf dagen in Bergen op Zoom en dat vonden we echt te kort. We hadden er zo nog een week willen blijven en ons makkelijk kunnen vermaken. Ons lijkt het leuk om verschillende plekken in Nederland te gaan bekijken, maar Bergen op Zoom is echt wel een plek om nog eens terug te komen!

Mozesbrug Halsteren

Op zoek naar meer inspiratie voor je zomervakantie? Lees dan bijvoorbeeld eens over Sterre’s vakantie naar Drenthe of lees over Nicolas’ ervaring in Tilburg!

Miriam

Mijn naam is Miriam (met een i dus). Ik ben 26 jaar en ik vind alles leuk.
Nouja, veel!
Doordat het leven zo veel te bieden heeft springen ik én mijn interesses van hot naar her.
Probeer je me te volgen? Dan doe ik ook mijn best!

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. […] van onze citytrip naar Den Bosch? Interesse in meer? Lees dan eens over onze citytrips naar Hoorn, Bergen op Zoom en […]

Reacties zijn gesloten.