Vakantie in Nederland tijdens coronatijd; WHERE to go?

vakantie-nederland

Vakantie in Nederland tijdens deze Coronatijd is nog wel een dingetje, nietwaar? Nu de zomer eraan komt begint ‘lekker op vakantie gaan’ natuurlijk ook weer een beetje te kriebelen! Alleen een verre reis naar Bali of Colombia gaat helaas in deze tijd nog erg lastig worden. Waarom niet even lekker weg in Nederland? Er zijn nog genoeg plekken die je vast nog niet hebt ontdekt maar wat is dan allemaal leuk?!

* Een natuurhuisje middenin de natuur.

Er zijn in Nederland heel veel leuke huisjes te vinden middenin de natuur. Heerlijk in een knus huisje borrelen, koken en spelletjes doen in de avond en overdag een lekkere boswandeling maken of over de heide wandelen. Kijk eens naar huisjes in de buurt van Elspeet en Vierhouten. Hier heb je een enorm stuk heide waar je verschillende wandelroutes hebt van 6, 9 of 17 km en verschillende fietsroutes over de heide en door het bos. Je hebt hier ook verschillende musea in de buurt zoals het Kröller Müller Museum in Otterlo of het Noord-Veluws museum in Nunspeet. Voor unieke locaties van natuurhuisjes is natuurhuisje.nl een populaire website, waar ze veel variatie hebben in huisjes voor 2 of meer personen. Check it out!

* Waddenhoppen.

Ben je een echte eiland liefhebber en heb je nog nooit alle waddeneilanden bezocht? Ga eilandhoppen in het noorden van Nederland! Het is alleen lastig om echt van eiland direct naar eiland te hoppen omdat er niet altijd een directe bootverbinding is maar dit kan natuurlijk wèl vanaf de haven. Vanaf Harlingen kom je op Vlieland en Terschelling. Daarnaast gaat de boot naar Ameland via Holwerd, de boot naar Texel vanaf Den Helder en de boot naar Schiermonnikoog via Lauwersoog.

Wat is er nou zo leuk aan deze eilanden? Je hebt echt het gevoel dat je even weg bent! De ultieme plek voor je vakantie in Nederland tijdens deze Coronatijd dus! Dit komt ten eerste omdat je een stuk met de boot reist maar ook omdat het eilandleventje een heel ander maar heel leuk sfeertje heeft! Ga bijvoorbeeld wadlopen, bezoek het Juttersmuseum op Texel, beklim de vuurtoren op Vlieland, lekker uitwaaien op de mooie stranden op Terschelling, ga fietsen of mountainbiken op Ameland en bezoek de westerplas op Schiermonnikoog! 

* Een vakantiehuisje bij zee.

Ben jij een echte zon, zee, strand liefhebber? Huur dan een vakantiehuisje vlakbij zee, zodat je ‘s avonds tóch nog die sunset kan kijken op het strand en ‘s middags tóch nog die lekkere strandwandeling kan maken. Wil je hèt ultieme vakantiegevoel krijgen? Huur dan een huisje letterlijk op het strand! Je wordt wakker met een duik in zee en je ontbijt met voetjes in het zand. De meeste strandhuisjes zijn te vinden in Noord- en Zuid-Holland en Zeeland. Kijk bijvoorbeeld eens naar bijzonderplekje.nl/strandhuisjes/. Je vindt hier echt de meest gave, bijzondere en unieke strandhuisjes van Nederland. Super leuk voor een weekend of midweek weg! 

Ontdek onze artikelen over de mooiste stranden en zwemplekken in Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland!

* Een vakantiepark of camping.

Er zijn natuurlijk ook heel veel leuke vakantieparken en campings in Nederland. Waarom deze niet een keer ontdekken? Kies dan voor een plek waar je nog nooit geweest bent. Zoek je een vakantiepark in de natuur? Denk dan eens aan Droompark de Zanding, dichtbij Nationaal Park de Hoge Veluwe en vlakbij de Apenheul. Liever iets actiefs en houd je van safari? Kijk dan eens naar Vakantiepark Beekse Bergen. Dit park is op loopafstand van safaripark Beekse Bergen, waar je een vette safari kan maken en oog in oog komt te staan met wildlife. Vind je die vakantieparken helemaal niks en ga je liever lekker kamperen, slapen in de buitenlucht en voor het slapen kijken naar een mooie sterrenhemel vanuit je tentje? Zoek dan een gezellig camping op en neem je eigen tentje mee.

Of ga voor écht avontuur door een paar dagen ‘paalkamperen’. Eigenlijk gewoon wildkamperen maar dan legaal. In Nederland zijn zo’n 50 paalkampeerplaatsen waar je je tentje lekker middenin de natuur mag zetten. Opties zijn bijvoorbeeld paalkampeerplaats het Schot in Staphorst, de Klinkenbelt bij de Sallandse Heuvelrug of de Donkse Laagten in Zuid-Holland. Houd je toch van iets meer luxe? Ga dan naar een glamping; de luxe variant van de camping! Je hoeft dan niet met een tentje te sjouwen of struggelen met het opzetten. Je huurt dan bijvoorbeeld een luxe safaritent met alle voorzieningen die je nodig hebt en hoeft zelf dus eigenlijk niks mee te nemen, heel relaxed eigenlijk!      

Hoe vier jij je vakantie in Nederland tijdens Coronatijd? Laat het ons weten!

Antoinette

Ik hou enorm van reizen, nieuwe plekken ontdekken, nieuwe culturen & mensen leren kennen en uiteraard lekker eten proeven! Er zijn natuurlijk heel veel mooie plekken die je altijd al eens zou willen bezoeken maar helaas is dit door de corona periode allemaal wat lastiger geworden en moeten we het ontdekken maar wat dichterbij huis zoeken. De leuke plekjes die ik tegenkom en overige tips deel ik graag met jullie via deze local traveler blog! Mocht je zelf nog leuke tips hebben, share ze vooral!

Aanbevolen artikelen