Tip: Op avontuur naar vintage markten!

vintage markten

Gek op die old school stijl of heb jij een voorliefde voor vinyl? Je weet nooit wat voor kekke spulletjes of toffe kleding je tegenkomt op vintage markten. Lekker struinen langs alle kraampjes en wie wee vind jij wel die mooie vintage parel! Kortom de perfecte uitstap voor in het weekend, deze vier markten zijn erg leuk om eens een bezoekje te brengen!

#1 Europa’s grootste vintage evenement (14 & 15 November 2020, Utrecht) 

De Verzamelaarsjaarbeurs is een jaarlijks evenement in de jaarbeurshallen te Utrecht. Superfanatieke spaargekkies en verzamelhelden staan verdeeld over vijf hallen en 2000 stands. Er worden honderdduizend voorwerpen aangeboden, geen stress alles is op voorwerp ingedeeld. Je waant je in een echt mini-musea, je vindt er namelijk; speelgoed, boeken, munten, archeologie, fifties-spullen en design interieur ect. Ook is dit evenement altijd een combinatie met de mega platen & cd-beurs. Je kan het zo gek niet bedenken en je kan het hier vinden! 

verzameljaarbeurs vintage markten

#2 Vintage Kilo sale (meerdere data & steden)

Kilo sales zijn er door heel land heen, ik zelf ga meestal naar de kilo kilo sale in Utrecht (Filmcafe). Maar ze zijn ook te vinden in Rotterdam, Amsterdam, Zwolle en Groningen ect. Jagen op kleding, fijne tunes en thuiskomen met de tofste vintage parels! Er heerst altijd een zwaar chille vibe op deze vintage markten. Je betaalt je kleding per kilo, dit is meestal rond de 17,50!

vintage kilo sale vintage markten

#3 Swan market (meerdere data & steden)

Ook Swan market is zeker een bezoekje waard! Dit is een platform voor startende ondernemers, die hun producten naar het grote publiek willen brengen. Creatievelingen vanuit Nederland en België maken en verkopen hun eigen handgemaakte sieraden, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items. Onder het genot van lekker eten en drinken van de foodtrucks en livemuziek kun je de mooiste dingen vinden! 

swan market

#4 le bazarre RAUM (4 oktober, Utrecht) 

Supertoffe alternatieve markt op het mooie Berlijnplein in Utrecht. Een mooie kleurrijke ontmoetingsplek vol tweedehands kleding, vinyl, boeken, grafisch werk, planten, prints kunst en producten uit de streek. Koffie en thee is hier ook te vinden en ook kun je genieten van Street food, zie ik je daar!? 

le bizarre raum

Wat zijn jouw favoriete plekjes om te shoppen? Mocht je nog meer tips zoeken; lees dan bijvoorbeeld ook onze blog over winkelen in Haarlem!

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Angelique Heemskerk

Wie ben ik? Mijn naam is Angelique Heemskerk, beter bekend als Ans! Ik ben 26 lentes jong en werk als fysiotherapeut rondom Utrecht. Ik hou ontzettend van creatief bezig zijn; tekenen, schilderen en natuurlijk schrijven. Sporten heeft ook een belangrijke plek in mijn leven. Ik ben fan van zo goed als alle boardsporten (snowboarden, surfen, longboarden, kiten, wakeboarden ect.). Daarnaast schop ik ook nog regelmatig tegen bal aan en ga ik soms hardlopen. Reizen vind ik ontzettend tof en ik kan inmiddels wat landen van mijn lijstje afstrepen. Mijn droomreis zou dan ook zijn om mijn beroep in verschillende landen te kunnen beoefenen. Ik ben op dit moment veel aan het schijven voor onder andere de lustrum almanak van mijn studievereniging (s.v. Paramedus) wat ik een ontzettend toffe kans vind! Daarnaast hou ik mij bezig met deze blogs, wat helemaal binnen mijn straatje valt. Veel leesplezier, Liefs Ans.

Aanbevolen artikelen