5 x verrassend wandelen in Noord-Holland

Spaarndam

Wandelen is goed voor een mens en erg laagdrempelig. Je hebt er niet veel voor nodig want je trekt gewoon je schoenen aan en je bent klaar om te gaan! Maar waar moet je nu naartoe en welke wandelingen zijn leuk? In samenwerking met dé wandelspecialist WestPhil hebben wij vijf routes om te wandelen in Noord-Holland voor je uitgezocht die voor iedereen leuk zijn om te ontdekken!

Haaldersbroek met een twist

Onze eerste tip om te wandelen in Noord-Holland is er een waarbij je een bezoek brengt aan de Zaanse Schans, maar ook aan het buurtschap Haaldersbroek. Het is een route van ruim 7 kilometer er is veel te zien. Het enige nadeel van deze route is dat je een stuk langs een weg loopt. 

Je komt langs heel veel fotogenieke plekjes en als je heel vroeg begint kun je misschien een prachtige zonsopgang foto maken.

Horeca genoeg op de Zaanse Schans, maar het leukste restaurantje vind ik Slager aan de Schans (alleen zouden ze wel iets aan de naam moeten doen) Adres: Lagedijk 7-9, 1544 BA Zaandijk

Zaanse Schans
Meer info vind je op: www.westphil.nl/haaldersbroek-met-een-twist/

Wandelen door en rond Spaarndam

Een wandeling van 6 kilometer die erg afwisselend is. Je bezoekt het leuke vissersdorpje Spaarndam en je loopt langs twee forten van de stelling van Amsterdam. Daarnaast kom je ook langs vogelrijke weilanden.

Horeca vind je bij het beginpunt en in Spaarndam. Het is leuk om een bezoekje te brengen aan Fort Zuid, waarin een restaurant is gevestigd. Adres: Boezemkade 11, 2063 JH Spaarndam

Spaarndam Wandelen in Noord-Holland
Meer info vind je op: www.westphil.nl/wandelen-door-en-rond-spaarndam/

Ommetje Willibrord – Ter Coulster bij Heiloo

Ik hou er van om te wandelen door en rond dorpen. Zo zie je wat meer dan alleen een bos. Begrijp me niet verkeerd; ik hou ook heel erg van het bos, en daarom is dit zo’n mooie wandeling. Het is een wandeling van 7,5 kilometer, waarbij je langs drie landgoederen, een bos en een dorp loopt. Wat wil je nog meer!

Mijn horeca tip: Restaurant Spijkers, Raadhuisweg 3A, 1851 JA Heiloo

Heiloo Wandelen in Noord-Holland
Meer info vind je op: www.westphil.nl/ommetje-willibrord-ter-coulster/

Oosterlandroute op Wieringen

Wat kun je heerlijk wandelen op Wieringen. Het is een route van 9,5 kilometer, die je kunt verkorten door te starten in de haven van Den Oever. Het leuke van deze wandeling is dat je van zout (de Waddenzee) naar zoet loopt (het IJsselmeer). Je ziet veel vogels en je wordt helemaal rustig van al dat water.

Dit is echt een wandeling voor natuurliefhebbers en als je van boten houdt, sla dan de haven van Den Oever zeker niet over!

Lunchtip: Restaurant Basalt, Haventerrein 6, 1779 GS Den Oever

Wieringen Wandelen in Noord-Holland
Meer info vind je op: www.westphil.nl/alweer-naar-wieringen/

Rondje Marken

Marken is zo’n leuk schiereilandje, met allemaal groen geverfde huisjes. Het is een rondje van ruim 8 kilometer, waarbij je langs plekken van Marken loopt, die je normaal niet ziet. Natuurlijk loop je door de haven, maar je gaat ook langs de Rozewerf, je loopt langs het water naar de prachtige vuurtoren, het paard van Marken en vervolgens loop je via de andere kant langs het water weer terug naar het dorp.

Dit keer heb ik geen restaurant tip, maar bij de haven zijn heel veel restaurants!

Marken
Meer info vind je op: www.westphil.nl/rondje-marken/

Ben je op zoek naar meer tips voor Noord-Holland? Bekijk dan ook onze blog over de mooiste stranden of ontdek een aantal bijzondere plekken om te overnachten!

Deze blog over wandelen in Noord-Holland is geschreven door Laura Philippo van Westphilwandelt en alle foto’s zijn van: Westphil Photography

David

Altijd een nieuwe trip aan het plannen en groot fan van zonnige plekken. Daarnaast is eten oprecht een hobby voor mij, dus goede tips voor restaurants en barretjes zijn altijd welkom.

Aanbevolen artikelen