Weekend naar Haarlem & Bloemendaal aan Zee!

haarlem

Houd jij ook zo van citytrips? Terrasjes pakken, winkelen totdat je erbij neervalt en wandelen langs mooie gebouwen? Ik wel hoor! Alleen zo’n dagje kan tegelijkertijd ook best vermoeiend zijn. Daarom heeft dit stedentripje de perfecte combi: Één dag stad en één dag tot rust komen op het strand. Dit kan in Haarlem en Bloemendaal aan Zee. Daarom gingen wij een weekend naar Haarlem & Bloemendaal aan Zee!

Haarlem

Deze citytrip begint met een stadswandeling door Haarlem. Als je begint bij het station van Haarlem, kun je het mooie langgerekte park bewonderen, dat erlangs ligt. Wanneer je in de binnenstad van Haarlem komt, is het leuk om langs de kleine steegjes en straatjes te lopen. Alle winkelpanden zijn erg karakteristiek, wat de stad enorm sfeervol maakt. Haarlem staat bovendien bekend om alle hofjes en tuintjes. Erg leuk om binnen te lopen! 

Als je door Haarlem loopt, hoort een terrasje langs het Spaarne er ook bij. Het Spaarne is omringd met mooie woningen, een authentieke molen en verschillende bruggetjes. Dan is het ook wel tijd voor pauze! Spaarne 66 is onze aanrader, voor zowel lunch als diner. 

Als je wat meer richting de binnenstad loopt, kom je uit bij de Grote Markt. Hier staat een prachtige kerk en het stadshuis, welke je ook kan bezoeken. De Grote Markt heeft verschillende sfeervolle terrassen. Vooral ’s avonds is het leuk om hier te zitten, aangezien de gebouwen dan erg mooi zijn verlicht. 

grote markt haarlem

Ben je een liefhebber van speciaalbier? Neem dan een kijkje in de Jopenkerk. Vanaf de buitenkant lijkt het een kerk, maar van binnen is het een bierbrouwerij en café. Er zijn enorm veel speciaalbieren te verkrijgen, welke ter plekke worden gebrouwen. De sfeer is enorm gezellig, dus leuk te vertoeven.

Weekend naar Haarlem & Bloemendaal aan Zee

Bloemendaal aan Zee

De volgende dag staat in het teken van ontspanning. Vanaf het station Haarlem kun je een fiets pakken richting het strand van Bloemendaal aan Zee. Het strand van Bloemendaal aan Zee is langgerekt en breed en aanzienlijk minder druk dan Zandvoort. Heerlijk genieten dus! Is het geen weer om op het strand te liggen? Maak dan een strandwandeling of een fietstochtdoor de duinen bij Bloemendaal aan Zee. De omgeving is prachtig!

Dit zijn onze tips voor een weekend naar Haarlem & Bloemendaal aan Zee. Hebben wij iets gemist, laat het ons weten!

En vergeet ons ook niet te volgen op Instagram en Facebook!

Aanbevolen artikelen