Weekend Westvoorne en Brielle – Wat te doen en wat te zien

Alpaca Brielle

Voor wie het niet kent, Westvoorne bestaat uit de dorpen Rockanje, Oostvoorne en Tinte en daarnaast heb je het stadje Brielle liggen. Waarom ik daar in hemelsnaam over schrijf? Nou om een lang verhaal kort te maken. Ik ben opgegroeid in dit gebied en heb daar met veel plezier gewoond. Een paar van de fijnste plekjes die ik ken liggen in dit gebied en daarom wil ik juist deze met jullie delen. Ik zal in dit artikel ingaan op Rockanje, Oostvoorne en Brielle. Veel mensen hebben geen idee wat hier allemaal te vinden is, behalve het strand van Rockanje, die kennen jullie vast wel!

ROCKANJE

Het dorpje aan het strand. Rockanje is een klein, maar fijn dorp waar de Noordzee op loopafstand is. In de zomer wordt dit dorp dan ook overspoeld door mensen en krijg je het gevoel in een echte badplaats te lopen. Ga dan ook lekker het strand op en vertoef uren bij een van de fijne strandtenten of ga een stuk wandelen door de duinen. Maar naast het heerlijke strand heeft Rockanje zeker ook meer te bieden. 

Rockanje

QUACKJESWATER 

Wil jij even gaan uitwaaien in de natuur? Bezoek dan het Quackjeswater in Rockanje eens. Je kunt hier een fijne ronde van ongeveer 3 km wandelen door afwisselend landschap. Kom verschillende vogelsoorten tegen zoals de lepelaar en de kleine zilverreiger. Krijg jij het voor elkaar de perfecte foto te schieten? 

DE DUINHUISJES 

Deze schattige historische duinhuisjes liggen om precies te zijn tussen Rockanje en Oostvoorne in. Ze zijn nog helemaal ingericht in de stijl uit de periode waarin ze zijn gebouwd, 1850 en 1910. Je kunt hier allerlei activiteiten doen en daarna even gaan uitwaaien in de duinen. Een leerzame en leuke dag dus! 

OOSTVOORNE

Op een kleine 10 minuten rijden verder zit je in het charmante Oostvoorne. Een mooie en veelzijdige omgeving met veel historische gebouwen en natuurlijke plekjes. Het fijne aan Oostvoorne is dat er veel natuur is waar je even weg kunt uit de massa. Dat maakt dit dan ook een geliefde plek voor mensen die liever de natuur opzoeken in plaats van de drukte. 

Oostvoorne Duinen

DUINEN VAN OOSTVOORNE

Parkeer je auto bij bezoekerscentrum Tenellaplas en kom helemaal tot rust in de duinen van Oostvoorne. Met verschillende wandel- en fietsroutes kun je hier gemakkelijk een paar uur doorbrengen. Bij de duinovergang heb je ook nog eens een mooi uitkijkpunt waar je even stil kunt staan bij wat dit gebied te bieden heeft. Als jouw missie tijdens een natuurwandeling is om zoveel mogelijk te spotten kun je hier je kop op. Naast reeën, zwartkopjes, boomleeuweriken en haviken zijn er nog veel meer dieren hier te vinden. 

OOSTVOORNSE MEER

Ben jij meer van het duiken dan een kleurtje krijgen op ‘t zand? Dan is het Oostvoornse Meer iets voor jou! De Stormvogel aan het Oostvoornse Meer is namelijk een hele een mooie duiklocatie. Er liggen artefacten onder water waar op gedoken kan worden. Deze zijn met elkaar verbonden door middel van een bandenspoor. Zin in een andere watersport? Dan zit er ook een beachcenter waar je sup’s, kiteboards en meer kan huren. En de rest? Nou die kunnen lekker bijkomen bij een van de heerlijke beachclubs!

DE PLUKTUIN

Wil jij omringt zijn door bloemen (ehm, nieuwe Instagram pics..)? Dan is de pluktuin een mooie plek om te beginnen. Je kunt hier gratis naar binnen en genieten van meer dan 100 verschillende bloemen. Het mooiste is dat je hier dus wild bloemen kan plukken en vanaf 5 euro dus je eigen boeket kunt samenstellen. Daarnaast kun je hier ook honing kopen wat op locatie gemaakt wordt. Helemaal back to nature dus!

  • Vos Oostvoorne

BRIELLE

Bruisend Brielle! Ja ik moet eerlijk toegeven, Brielle is toch echt wel heel leuk! Deze vestingstad ligt ook weer op een kleine afstand van Rockanje en Oostvoorne. Of je nu komt om cultuur te snuiven, heerlijk te eten of gewoon rond te struinen door alle kleine straatjes, Brielle is the place to be. 

Brielle

BINNENSTAD VAN BRIELLE

Zodra je door de vestigingsmuren rijdt, komt de gezelligheid van Brielle je tegemoet. De kleine straatjes zitten vol met leuke lokale winkels, heerlijke horeca tentjes en mooie architectuur. Parkeer je auto aan het water en loop zo de (grotendeels) autovrije winkelstraatjes in. Ben je een beetje klaar met winkelen? Ga dan zeker op onderzoek uit in de kleine Brielse straten; er is genoeg moois te zien!

HISTORISCH MUSEUM DEN BRIEL

Wil je na al dat natuur van Rockanje en Oostvoorne even focussen op cultuur? Dan is het Historisch Museum Den Briel je volgende stop. Niet alleen ligt dit museum in een prachtig gebouw, het is ook nog eens ontzettend leerzaam. In dit museum leer je namelijk alles over de 80-jarige oorlog, het woord “ketter” en natuurlijk waar Brielle om bekend staat: 1 april.  

ALPACA-WORLD-BRIELLE

Ja je leest het goed! Dit is de plek om in Brielle met alpaca’s te gaan wandelen. Tijdens deze wandeling krijg je een warm drankje en een Briels zandtaartje, daarnaast kom je langs bijzondere plekken die iets betekenen voor Brielle. Het is dus niet alleen een leuke maar ook een leerzame wandeling. Zeg nou zelf, dit moet toch op je bucketlist staan? 

Voordat je naar Brielle gaat, check even de kalender. Er zijn in de zomer namelijk wel eens evenementen bezig waardoor het iets drukker in de stad kan zijn! 

Savannah

Hi lieve lezers,

Mijn naam is Savannah, ik ben gek op alles wat met reizen te maken heeft en ben daarnaast een echte foodie. Mijn grootste passie ligt in het vinden van verborgen parels op de plekken die ik bezoek. Ik hou van het ontdekken van nieuwe culturen, de natuur ingaan en (obviously) heel veel lekker eten. Een paar weken terug kwam ik erachter dat het toch moeilijker wordt om de wereld te gaan ontdekken in tijden van corona, dus besloot ik dat dit dan eindelijk het jaar wordt dat ik mijn eigen moederland maar eens ga verkennen. Ik ben benieuwd wat ik tegen ga komen en kan niet wachten om al deze vondsten en gedachtes met jullie te delen.

Let's stay safe and travel local!

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. […] Wat vond jij van onze citytrip naar Den Bosch? Interesse in meer? Lees dan eens over onze citytrips naar Hoorn, Bergen op Zoom en Westvoorne! […]

Reacties zijn gesloten.