Een avondje wijnen in Annen

Wijn van Weringh

Bij een wijnproeverij denk je al gauw aan het mediterrane klimaat van Zuid-Europa. Ons eigen kikkerlandje lijkt met haar gematigde zeeklimaat een mindere romantische setting te bieden, maar zoals je misschien in ons eerdere wijnartikel hebt gelezen, is niets minder waar! In het pittoreske Annen, in het noorden van de gemeente Drenthe verwelkomt Rachel je bij haar eigen bedrijf Wijn van Weringh. De kas waar haar bedrijf zich vestigt biedt met de wijnranken boven je hoofd de ultieme locatie om een avond wijn te drinken. 

Wijnsferen

Rachel heeft van haar passie voor wijn en koken haar beroep gemaakt. Met haar opleidingen International Hospitality Management en de wijnacademie beschikt zij over de juiste kennis om je alles over wijn te leren. Haar enthousiasme voor wijn en de fantastische locatie zorgen ervoor dat je bij Wijn van Weringh een heerlijke avond kunt beleven. Om je in de wereld van wijn te kunnen onderdompelen op jouw manier biedt Rachel verschillende opties aan. Zo kun je er wijn & spijs proeverijen doen, kun je een wijnproeverij doen in een wijnlokaal en komt ze als je wil zelfs bij je thuis langs. Daarnaast biedt ze wijncursussen aan, creëert ze wijnpakketten en doet ze catering. 

Rachel Wijn van Weringh
Rachel van Wijn van Weringh

Wijn & spijsproeverijen

Wat is er nou lekkerder dan een glas wijn en goed eten? Bij Wijn van Weringh kan dit tegelijkertijd. Onder het genot van een goed glas wijn en bijpassende gerechten, vertelt Rachel je alles wat je wil weten over wijngebieden en wijnen. Ze maakt alle gerechten zelf en werkt vooral biologisch en vegetarisch. Kortom: goed voor jezelf en goed voor de wereld! 

Wijncursus

Ben jij geen oppervlakkige wijnkenner en wil je dieper in de wereld van wijn duiken? Bij Wijn van Weringh kun je terecht voor SDEN-1 en SDEN-2 wijncursussen. Deze cursussen worden gehouden in een wijnlokaal waar je alles kunt leren over verschillende wijnen en hun oorsprong. Daarnaast krijg je na de cursus een lesboekje mee als naslagwerk, zodat je nadien ook je vrienden kunt imponeren met je nieuw opgedane kennis.

wijncursus

Catering 

Mocht je nou niet in de gelegenheid zijn om naar Annen te gaan, maar je wilt toch een gezellige avond verzorgen voor vrienden en familie? Wijn van Weringh brengt ook catering naar je huis voor maximaal 12 personen. Rachel kiest persoonlijk alle wijnen uit en kookt daarnaast de sterren van de hemel om jou een relaxte en onbezorgde avond te bezorgen.

kaas wijn

Enthousiast geworden over wijn? En over alle schoonheid die ons eigen land te bieden heeft? Kijk dan snel op de website van Wijn van Weringh:

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Nina

He lieve lezers,

Ik ben Nina. Gek op reizen en daarnaast op het schrijven van verhalen. Volgend jaar start ik met de master Journalistiek en ik ben ontzettend enthousiast alvast schrijverservaring op te doen bij de Local Traveler. Ik hoop jullie met mijn artikelen nieuwe inzichten te geven en te laten zien hoe mooi Nederland kan zijn.

Aanbevolen artikelen