5x Interessante documentaires over Nederland!

de nieuwe wildernis

Documentaires zijn een leuke manier om meer te leren over een bepaald onderwerp. Aangezien wij nagenoeg non-stop binnen moet blijven vanwege die gedeeltelijke lockdown, is dit een mooi moment om Nederland te ontdekken in je chillpak. Daarom hebben wij voor jullie 5 leuke documentaires over Nederland op een rij gezet voor jullie. Perfect om te kijken tijdens een regenachtige of koude dag tijdens de gekke corona times

De Nieuwe Wildernis 

Een prachtige Nederlandse natuurfilm uit 2013 die de stilte, sereniteit en pracht van de Nederlandse natuur laat zien. In de hele film wordt niks anders dan natuur en dier vertoond. Uitgezonderd van een klein moment aan het begin. De productie heeft als eerste toestemming gekregen om alle seizoenen op te nemen in de Oostvaardersplassen. Dat de film succesvol was bleek wel na het winnen van een Rembrandt Award voor de beste Nederlandse film van 2013 en een Gouden Kalf voor beste film van 2014.

de nieuwe wildernis
De Nieuwe Wildernis

De Wilde Stad

De Wilde Stad is een dynamische natuurdocu waar we (grotendeels) Amsterdam leren kennen vanuit het oogpunt van de dieren. Hier spelen de mensen en omgeving juist als achtergrond decor. Het laat iets zien waar wij vaak niet bij stilstaan; namelijk dat de stad de nieuwe natuur is. Het neemt ons mee op een meeslepend avontuur van de verschillende levende wezens in de stad, mens en dier. Het is de laatste deel van de trilogie waar De Nieuwe Wildernis en Holland: Natuur in de Delta ook bij horen. 

de wilde stad documentaires over nederland
De Wilde Stad

Dit is Nederland

In de interessante Nederlandse docuserie op Videoland “Dit is Nederland” gaan ze in 6 afleveringen in op verschillende hedendaagse onderwerpen waar wij in Nederland mee te maken hebben. Je kunt hierbij denken aan onderwerpen zoals kalifaat kinderen, klimaatveranderingen en muziek. 

dit is nederland documentaires over nederland

Sprekend Nederland

Deze documentaire van John Appel laat aan de hand van verschillende toespraken de stand van ons land zien. We kijken naar bruiloften, feesten, begrafenissen, politieke bijeenkomsten en meer momenten waar mensen samenkomen. Hier zien we de verschillende culturen die ons land te bieden heeft en confronteert de kijkers op bijzondere manieren met antwoorden op verschillende morele kwesties. 

sprekend nederland

Nieuw Noord

Wiebe Beckman vertelt ons In de documentaire ‘Nieuw Noord’ het verhaal over een stadsdeel in Amsterdam dat in groot tempo aan het veranderen is. Overal wordt plaatsgemaakt voor nieuwere en betere dingen. Er komen steeds meer nieuwelingen die zich mensen met de originele bewoners. In deze interessante Nederlandse documentaire horen en zien wij de perspectieven van de oud bewoners en vertellen zij ons hun standpunten over de ontwikkeling van het stadsdeel en de nieuwe zaken waar zij mee te maken krijgen. 

Ken jij meer documentaires over Nederland? Laat het ons weten! Meer interesse in Nederland? Bekijk dan ook eens onze blog over This is Holland!

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Savannah

Hi lieve lezers,

Mijn naam is Savannah, ik ben gek op alles wat met reizen te maken heeft en ben daarnaast een echte foodie. Mijn grootste passie ligt in het vinden van verborgen parels op de plekken die ik bezoek. Ik hou van het ontdekken van nieuwe culturen, de natuur ingaan en (obviously) heel veel lekker eten. Een paar weken terug kwam ik erachter dat het toch moeilijker wordt om de wereld te gaan ontdekken in tijden van corona, dus besloot ik dat dit dan eindelijk het jaar wordt dat ik mijn eigen moederland maar eens ga verkennen. Ik ben benieuwd wat ik tegen ga komen en kan niet wachten om al deze vondsten en gedachtes met jullie te delen.

Let's stay safe and travel local!

Aanbevolen artikelen