Een ultiem weekendje ontspannen op Ameland

Ameland

De frisse zeelucht, de wind die je haren in de war waait en het zand tussen je tenen. Elementen waardoor het ontspannen vakantiegevoel je direct overneemt. Ameland is het perfecte eiland om de gestreste sfeer van het dagelijkse leven even af te schudden en tot rust te komen. In deze blog vertel ik je mijn favoriete ontspanningsplekjes op het eiland. 

De Zee

Al eeuwenlang staat de zee bekend als een lichaamsheler. In feite is zeelucht een medicijn dat je kan inademen. Mineralen in zout water hebben de bijzondere eigenschap dat ze als negatieve ionen in de bronchiën van je longen worden verspreid. Dit zorgt ervoor dat je meer zuurstof kan inademen en je daardoor meer ontspannen voelt. Ook het ruisen van de zee geeft een ontspannen gevoel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat natuurgeluiden je meer rust geven, omdat je ze van nature als veilig herkent. De Waddenzee is dus een perfecte plaats om te ontspannen. Het feit dat het zelfs officieel een UNESCO site is, zegt genoeg!

waddenzee zee ameland

Spadagje bij ’t Badhuys 

Het rustieke gebouwtje van het ’t Badhuys in Nes waant je direct in de oudhollandse sferen. De schoonheids- en massagesalon zit namelijk in een prachtig oud pandje uit 1625. Bij ’t Badhuys kun je terecht voor verschillende behandelingen om je lichaam echt even te laten ontspannen. Boek er een anti-stress massage, dat als doel heeft de blokkades in je lichaam op te heffen door een betere doorbloeding te stimuleren. Of nog beter: een volledig relax arrangement, waar ook een gezichtsbehandeling bij zit. 

Wandelroutes Ameland

Wandelen helpt je hoofd en lichaam te ontspannen en zorgt ervoor dat je even de ruimte krijgt om je hoofd leeg te maken. Het eiland Ameland kent verschillende wandelroutes waar je als liefhebber je hart kan ophalen aan de prachtige ongerepte natuur. Deze zijn te vinden op de website van de VVV Ameland, maar kun je ook bij Staatsbosbeheer wegplukken. Je kunt natuurlijk ook zelf nieuwe wegen ontdekken door een duinpaadje in te duiken of een vergeten plekje strand te vinden. 

Strandyoga

Yoga wordt vaak genoemd als een natuurlijke oplossing tegen stress. De ademhalingsoefeningen en meditatie zorgen ervoor dat je lichaam meer zuurstof opneemt en daardoor in een diepe staat van ontspanning verkeerd. Daarnaast zorgen de oefeningen ervoor dat je spieren actief in- en ontspannen, wat eventuele spierblokkades wegneemt. Op Ameland zijn er verschillende locaties die yogalessen verzorgen zoals Ajani Yoga en Yoga met Sylvia. Wil je liever alleen zijn? Dan kun je ook altijd je matje meenemen naar het strand en op eigen initiatief yoga gaan doen.

Uiteten bij StrAnders in Buren 

Stranders buren Ameland

Hoe heerlijk is het als je op zijn tijd niet zelf hoeft te koken, maar dat er zonder moeite fantastisch eten voor je nieuws verschijnt. Ontspannen genieten van lekker eten en daarnaast bijpraten met vrienden of familie. Het laadt je op en geeft je weer nieuwe energie. StrAnders in Buren is zo’n plek waar je direct een fijn gevoel bij krijgt. De groen gelakte tegels en houten tafels zorgen voor een rustieke en rustige sfeer. Op het menu staan vooral verse visgerechten en er wordt vrijwel alleen gekookt met ingrediënten van het seizoen. Daarnaast bieden ze verschillende borrelplaten aan die je kunt delen met vrienden. Zo kun je tijdens het bijkletsen met je vrienden ook nog genieten van de lekkerste hapjes.

Zoals je ziet, Ameland is dé plek om even helemaal te ontspannen. Helemaal goed voor deze gekke tijden dus!

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Nina

He lieve lezers,

Ik ben Nina. Gek op reizen en daarnaast op het schrijven van verhalen. Volgend jaar start ik met de master Journalistiek en ik ben ontzettend enthousiast alvast schrijverservaring op te doen bij de Local Traveler. Ik hoop jullie met mijn artikelen nieuwe inzichten te geven en te laten zien hoe mooi Nederland kan zijn.

Aanbevolen artikelen