Stay-at-home tips: Proeverij, postcrossing & een Volkswagenbusje!

postcrossing

In onze vorige blog gaven wij je al een aantal tips om jezelf toch enigszins te vermaken, nu vrijwel alles gesloten is. Maar er is nog zoveel meer! Daarom deel twee in onze serie met tips om jezelf en anderen (op gepaste afstand) te vermaken!

De proeverij

Het eten laten bezorgen kennen we, maar wist je dat veel bierbrouwers, misschien zelfs ook wel je eigen kroeg , ook online bierproeverijen geven? Je bestelt dan van tevoren een bierpakket, die krijg je thuis gestuurd en dan tune je in op een online bierproeverij set. De makers vertellen dan van alles over de biertjes en je kan vaak ook nog vragen stellen. Je kunt het met een groep bekenden doen, of gewoon aansluiten bij een al georganiseerde avond. 

bierproeverij thuis

Echte offline kaarten sturen all over the world 

Oké, genoeg bier en bingo en ook genoeg online en laten we weer eens offline gaan. Bijvoorbeeld, toch terug naar oma; stuur die eens een kaartje! Dat kan via omapost. Het idee is hier dat je, net zoals je je vrienden foto’s appt, je oma een foto appt, maar dat die dan via een kaartje bij haar binnen komt. Ook als je geen oma hebt, kun je de app gebruiken. Je kunt namelijk ook een oma of opa adopteren! Dan stuur je een kaartje naar een (eenzame) oudere. Heel goed doel en iedereen blij!

Zin in kaarten versturen gekregen? En toch ergens een soort ‘reis’ gevoel houden? Kijk dan eens op postcrossing. Hier kun je je aanmelden, als een soort penvrienden, met mensen uit de hele wereld. Je krijgt dan van postcrossing een adres van iemand, lets say, uit China, waar dan kort staat waar hij/zij van houdt. Die stuur je dan een kaart (natuurlijk een oer Hollandse). Voor elke kaart die jij stuurt, krijgt iemand anders op de wereld jouw adres ook en stuurt jou dus een kaart. Zo kan je de meest mooie kaarten uit Rusland, China, Pakistan, wherever binnen krijgen. Heel leuk om eens uit te proberen en nog een beeeetje cultuur te snuiven.

postcrossing ervaring

Iets te vieren?? Huur een busje en ga langs je vrienden

Dit is wel een gejat idee van een vriendin van mij, maar hij is te geniaal om niet te noemen. Natuurlijk word je helemaal gek van binnen zitten, en zeker als je jarig bent en normaal een kroeg had afgehuurd, moet je het nu doen met een paar laffe “gefeliciteeeeerds” over Zoom. Maar DAAR settle je niet voor. Nee, wat doe je dan? Je huurt de meest legendarische bus die je kan vinden, behangt ‘m met ballonnen, en bakt taarten in alle kleuren van de regenboog. Want, als de cadeaus en mensen niet naar jou mogen komen; ga jij toch lekker langs hen??

stay at home tips volkwagenbusje

Vertel je vrienden wanneer je je birthday viert en waar ze je kunnen vinden (of rij gewoon langs ze in de straat). Zo maak je een heerlijk rondje (door NL?) en overal waar je je vrienden ziet, laadt je je taart uit en drink je koffie (of iets anders) samen. Muziekje kan vast ook nog in die toffe van van je en klaar ben! Helemaal coronaproof een verjaardag/feest die je zeker nooit vergeet

En? Ga jij je nu ook aanmelden bij postcrossing? Of een busje huren? We horen het graag! En morgen deel drie; daarin vertellen wij je nog meer tips en suggesties om tijdens deze periode niet helemaal loco te worden.

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Yonne

Hallo!

Ik ben Yonne, houd van buiten zijn en reizen! Weekendjes weg, steden trips, buiten zijn; nieuwe plekken ontdekken is eigenlijk wat ik het liefste doe. Vooral alle leuke tentjes (eten! drinken ook grote hobby). En nu is dat in plaats van in het buitenland Nederland geworden. Ook heel leuk, want na in Midden Amerika gewoond te hebben, en in de Filipijnen voor een paar maanden, is het thuisland ontdekken eigenlijk ook een grote ontdekking. Daarnaast sport ik graag, hardlopen, fietsen, en waren festivals ook een grote hobby. Muziek op de bank en wijntjes proeven kan gelukkig ook thuis, dus daar genieten we nu van. Stay safe en geniet van ons kikkerlandje.

Aanbevolen artikelen