Overnachten in een Tiny House: De Kleine Beer!

De kleine beer

Klein, maar ongelooflijk fijn.

Dat het belangrijk is om te genieten van de kleine dingen, hebben we afgelopen jaar wel gemerkt. Om dit even heel letterlijk te nemen heb ik 2020 afgesloten met een heerlijk bezoek aan een Tiny House De Kleine Beer in Beekbergen. 

Tiny House De Kleine Beer

Mocht je nog nooit in een Tiny House hebben overnacht, dan is Tiny House De Kleine Beer een enorme aanrader (en anders natuurlijk ook). Hoe klein het oppervlak ook is, je hebt alles tot je beschikking. Daarom hoef je je ook in de winter niet te vervelen. Op een regenachtige dag kan je bijvoorbeeld gewoon extra uitgebreid douchen, lang in de keuken staan om een heerlijk gerecht te bereiden, onderuitzakken om tv te kijken of gezellig borrelen aan tafel. Als je, net als ik, interieur liefhebber bent, dan zit je hier ook goed. Alles is perfect gematcht en ziet er gezellig uit!

Tiny House: Beekbergen

Als je ergens op vakantie bent is het echter ook belangrijk dat er buitenshuis iets te doen is. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik meer heb genoten ín het huisje, of daarbuiten. Het Tiny House bevindt zich in een landelijk gelegen park op de Veluwe. Je kijkt dus uit op een prachtig bosrijk gebied. Perfect om te wandelen of om in de buurt op zoek te gaan naar nog meer gave plekken. 

Tiny House veluwe

Een uitstapje naar De Kleine Beer is wat mij betreft fantastisch. Ook in coronatijd! Normaal gesproken is er van alles te doen op het park en in de omgeving, maar de Veluwe kenmerkt zich natuurlijk door rust, ruimte en prachtige natuur. Daar hoeven we gelukkig nooit afstand van te nemen. Vanuit Beekbergen ben je zo in het Nationale Park De Hoge Veluwe of Nationaal Park Veluwezoom. Daarnaast zijn er gave steden in de buurt die absoluut een bezoekje waard zijn.

Deventer

Ik heb zelfs nog uren in Deventer rondgestruind terwijl de winkels allemaal gesloten waren! Tot slot is er in het pittoreske Beekbergen zelf, een oud museumstation waar je heerlijk rond kunt kijken en gave foto’s kunt maken. 

Tiny House Deventer

Zoals ik al eerder noemde, kan je prima een heerlijk gerecht koken in De Kleine Beer. Op vakantie is het alleen ook heerlijk om uit eten te gaan. Misschien dan toch maar wachten tot de lockdown voorbij is en de horeca weer open? Dit blijkt nergens voor nodig. In de buurt zitten namelijk fantastische restaurants, waar je de lekkerste gerechten kunt afhalen. Op het park zelf bevindt zich een Italiaans restaurant met heerlijke gerechten. Mocht je iets meer moeite willen doen, dan wil ik absoluut restaurant De Veluwe aanraden in Hoenderloo. Je moet er even een stukje voor rijden, maar het is het meer dan waard. Ik heb in geen tijden zo onwijs lekker én veel gegeten! Gelukkig beschikt de Kleine Beer over een heerlijke bank waar ik op kon bijkomen van al dat heerlijke eten. 

Een topervaring: Tiny House De Kleine Beer in Beekbergen gaat mij zeker terugzien!  

En al helemaal volgeboekt? Lees dan dit artikel voor andere tips!

Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Willeke

Hi, ik ben Willeke.
Fotograaf, kunstenaar, docent en ontdekkingsreiziger op kleine schaal. Door mijn camera ben ik anders gaan kijken naar de wereld. Er is ongelooflijk veel moois te vinden om ons heen en daar geniet ik graag van. In vakanties doe ik dat het liefst tijdens een zonnige trip, maar mede door mijn werk ken ik ook veel gave plekken in Nederland. Als bruidsfotograaf werk ik door het hele land en zo ontdek je elke keer weer iets nieuws. Door hier ook over te schrijven, hoop ik dat jullie met mij mee genieten!

Aanbevolen artikelen