Een Retro Volkswagen bus huren: zoveel meer dan alleen een auto!

Afgelopen 27 april 2021. Nog stééds een pandemie. Voor 41.000 Nederlanders is het, net als voor de Koning, hun verjaardag. Zo ook voor mijn partner. 

Vorig jaar probeerden we onze verjaardagen al op een originele manier te vieren, variërend van een bandje die onder het raam kwam spelen, tot familieleden in een hoogwerker, om zo toch nog een taartje ‘samen’ te kunnen eten (maar dan op afstand). De verjaardag-videoboodschap is ook bekend: een felicitatie van iedereen afspelen, maar nu, een jaar in de pandemie, wat doe je dan? Nog een keer een videoboodschap? Daar is de lol en originaliteit nu wel een beetje vanaf. 

Zoals je waarschijnlijk kunt voorstellen geeft de combinatie met Koningsdag zelfs nog meer extra pressure om het een leuke dag te maken. 

Tadaa!

Gelukkig was er nog een optie over. In plaats van je familie naar jou toe halen (wat natuurlijk gebruikelijk is op je verjaardag), kan het ook andersom; Wat als jij het feestje naar je familie en vrienden haalt?! 

We konden dit allemaal goed organiseren via Retroroad, een verhuurder van een breed scala aan retro vervoer, zoals onze oldskool Volkswagen bus! Ze hebben zelfs een oranje variant, helemaal in Koningsdag stijl. Die optie moesten we echter voor volgend jaar bewaren, aangezien iemand anders had helaas hetzelfde idee als ik. 

Volkswagen T2

We kregen een groene Volkswagen T2 bus mee uit 1974, al 47 jaar oud dus! De bus is helemaal gerestaureerd en goed onderhouden, dus het voelt gelukkig niet alsof ‘ie al bijna 50 jaar in gebruik is. De bus is van alle gemakken voorzien en heeft onder andere een wastafel, koelkastje, gaspit en tafel, en we kregen ook een losse tafel en stoelen mee die we buiten konden zetten. Genoeg ruimte om voldoende afstand te houden dus! Daarnaast kun je de bijrijdersstoel 180 graden draaien, zodat daar ook nog een zitplek van gemaakt kan worden. Verder zit er een AUX- kabel aansluiting in voor het echte roadtrip gevoel: de roadtrip spotify lijst kon opgezet worden! 

Optioneel konden we in de bus blijven slapen, want de bank kan worden uitgeklapt tot een volwaardig bed. Daarnaast kun je het ‘dak’ van de bus omhoogschuiven, zodat je genoeg ruimte hebt om te staan en je er een tweede bed in kunt uitklappen. In hetzelfde opengeklapte gedeelte kun je eventueel voor het slapen gaan een deel van dit dak openritsen, zodat je voldoende frisse lucht in het busje krijgt. En voor de muggenliefhebbers onder ons: er zit een netje in verwerkt, zodat deze rustverstoorders niet binnen komen. 

Op Koningsdag zijn we uiteindelijk 10 (!) adresjes langs gegaan. Dankzij het weer, de bus en de camping-gear hebben we iedereen buiten kunnen ontmoeten op veilige afstand. Wij zaten in de bus en onze ‘verjaardagsgasten’ konden we buiten op de camping stoeltjes plaatsen. Dankzij de bus konden we dit overal in de stad doen: gewoon parkeren op een file parkeerplek, schuifdeur open en lekker zoals vanouds Koningsdag op de stoep vieren! Door alle gemakken in de bus konden we onze drank en versnaperingen goed vervoeren en onze gasten dus ook van alles aanbieden. Net een echte verjaardag ☺ 

Conclusie

Als jij ook een een Volkswagen bus wilt huren voor bijvoorbeeld een verjaardag of een roadtrip, kijk dan op Retroroad!

Vergeet ons niet te volgen op InstagramPinterest en Facebook!

Cheyenne Krijgsman

Een millennial die door werk en reislust op vele plekken van onze mooie planeet is geweest. Tot dusver eigenlijk niet echt geïnteresseerd om de nabijgelegen wereld beter te ontdekken. Nu blij verrast door en trots op wat Nederland allemaal te bieden heeft, nog lang niet uitgekeken! Op mijn avonturen heb ik vaak mijn partner bij me. Hopelijk voelen jullie je geïnspireerd om hetzelfde te doen na het bezoeken van Local Traveler, stay tuned!

Aanbevolen artikelen