Citytrip Delft: 6 indoor uitjes!

Delft indoor

Het zomerse weer is helaas tot zijn einde gekomen, maar wat moet je nu in je vrije tijd gaan doen? De stad Delft biedt genoeg leuke activiteiten aan, die lekker binnen zijn voor deze koudere dagen.  Dus als je niet weet wat je moet doen, is een bezoekje brengen aan deze historische stad het zeker waard. En daarom heb ik voor jullie een paar leuke uitjes op een rij gezet. 

Museum Prinsenhof. 

Delft heeft veel musea, maar eentje die je niet kan missen als je er bent is het Museum Prinsenhof. Een hele belangrijke gebeurtenis van de Nederlandse geschiedenis heeft hier namelijk plaatsgevonden; namelijk de moord op Willem van Oranje. Op 10 juli 1584 werd hij hier door Balthasar Gerards vermoord. In het museum kan je nog steeds de kogelgaten zien in de muren.  

Delfts blauwe schilderworkshop bij Royal Delft. 

Altijd al je eigen Delfts Blauw tegeltje willen schilderen? Dan moet je natuurlijk in Delft zijn. In deze stad waar het fenomeen vandaan komt en waar je het meerdere malen terug kan vinden in stad zelf, is er geen betere plek te bedenken om dit te doen! Royal Delft biedt meerdere workshops aan onder professionele begeleiding waar je jouw eigen tegeltje kan creëren. Na het creëren van jouw tegeltje kan je ook gelijk een bezoekje brengen aan hun museum. 

Filmhuis Lumen Delft

In elke stad kan je natuurlijk naar de bioscoop, maar filmhuis Lumen is net even anders. Hier worden namelijk films afgespeeld die niet in het gewone bioscoop circuit te bekijken zijn. Verder wordt Filmhuis Lumen gerund door vrijwilligers en is het een bedrijf zonder winstoogmerk! 

DarkPark Delft 

Hou je van avontuurlijk uitje met een beetje spanning? Dan is DarkPark perfect voor jou. DarkPark bied namelijk twee spannende escape rooms aan en urban axe throwing (indoor bijlwerpen).  In 2018 en in 2019 de award gewonnen voor ‘best escape room company award’ en nog vele andere prijzen hebben ze op hun naam staan. De spannende escape rooms genaamd, the doctor will see you now en join the freakshow zijn dus zeker het proberen waard. Na de escape room nog niet uitgespeeld? Dan kan je hier ook nog eens indoor bijlwerpen, een hype uit Amerika wat DarkPark als allereerste in Nederland aanbied. 

Bonbons maken bij de Lelie

De Lelie staat bekend in Delft om haar heerlijke chocolade en ijs. Deze heerlijke chocolaterie biedt ook nog eens meerdere workshops aan zoals chocolaatje, bonbons of truffels maken. Leer de kneepjes van het vak en geniet lekker van dit originele uitstapje.

Jeules de boule bij Mooie Boules.

Mooie Boules zit pas sinds november 2019 in Delft, maar is sindsdien razend populair. Dit is de ideale plek om een lekker een avond te boulen, eten en borrelen. Mooie Boules is maar liefst de eerste boules-foodhallen van Nederland, en heeft hiervoor ook de prijs voor beste hospitality concept van Nederland gewonnen. Dit uitstapje is dus gegarandeerd succes en zeker de moeite waard om te proberen!

Op zoek naar meer culturele citytrips? Lees dan bijvoorbeeld onze tips over Haarlem!

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Eline

Hoi mijn naam is Eline, ik ben 21 jaar oud en ik woon in de randstad, in een dorp genaamd Pijnacker. Met een passie voor voeding, sport, reizen en mode zit ik nooit stil. Nieuwe dingen en plekken ontdekken is iets wat ik regelmatig doe en dus ook met liefde wil delen. Ik wil meer van de wereld zien, nieuwe sporten uitproberen, een dagje naar een onbekende stad, het lijkt mij allemaal leuk. Nu ik net ben afgestudeerd van de opleiding lifestyle wilde ik de reis van mijn leven gaan maken. Dit zit er nu helaas even niet in. Maar niet getreurd want Nederland heeft zoveel moois te bieden en ik kijk er naar uit om dit te gaan ontdekken en met jullie te delen.

Aanbevolen artikelen