Hortus Botanicus: een prachticoon van Leiden

hortus botanicus leiden

Leiden: een prachtige stad met vele mooie historische gebouwen en prachtige grachten. En de oudste studentenstad! Ik vond het heerlijk om langs de grachten en de oude hofjes te dwalen. Leiden staat ook bekend om haar vele musea en daarom hebben wij een bezoekje gebracht aan Hortus Botanicus. Niet alleen is dit de oudste botanische tuin van Nederland, het was ook prachtig om te zien hoe alle bloemen en planten in volle bloei staan. Ik vertel je waarom. 

Hortus Botanicus

Misschien zal je bij een bezoek aan Leiden niet meteen denken aan Hortus Botanicus (al schreven we er natuurlijk eerder over!). Ondanks dat ik geen expert ben op het gebied van bloemen en planten is het heerlijk om er te wandelen en alles een beetje in je op te nemen. Je laat even alle drukte van alledag achter je en geniet van prachtige bloemen en planten. In de tropische kassen keek ik dan ook mijn ogen uit. Hier vind je namelijk verschillende bijzondere planten. Van metershoge exemplaren tot aan kleine schattige bloemetjes of planten in gekke vormen: je vindt het in Hortus Botanicus. 

Victoriakas

In de Victoriakas ontdek je bijzondere bladen die groter dan een meter kunnen worden én ze kunnen 40 kilogram dragen. Wanneer je ervoor staat zul je dit niet zeggen. In de tropische kassen wachten nog meer bijzondere planten op je. Voor mij voelde het alsof ik in een jungle was beland, zo veel moois om me heen! Het is prachtig om te zien dat er op de wereld zoveel soorten bestaan en ik kijk mijn ogen uit. Vooral de bekerplant vond ik interessant om te zien, omdat het een spekgladde rand heeft en hierdoor kunnen insecten niet meer naar buiten. 

Hortus Botanicus Leiden

Je kunt op het terrein heel wat soorten planten ontdekken, maar op een gegeven moment was ik even afgeleid. Er liep namelijk een kat rond (en zoals je kon lezen in mijn post over het kattencafé ben ik een enorme fan), maar helaas had hij al een ander schootje gevonden voordat ik naar hem toe kon lopen. Wat ik ook leuk vond aan Hortus Botanicus is dat je er wel bijna een hele dag zoet mee bent en je leert heel veel bij over planten en bloemen. Mijn tip: ik zou er zeker naar toegaan als het weer geopend is!

Vergeet ons niet te volgen op InstagramPinterest en Facebook!

Melissa

Mijn naam is Melissa, ik ben 26 jaar oud en opgegroeid in het altijd gezellige Brabant. Mijn passies zijn schrijven, reizen, koken en gamen. Verder ben ik een enorme kattengek en ga ik er graag op uit om vanalles en nog wat te ondernemen.

Aanbevolen artikelen