Echte herfstactiviteiten in Nederland

herfstactiviteiten nederland

Het is officieel herfst! Dat betekent, aangezien we nog steeds in corona tijden zitten, dat het tijd wordt voor heerlijke herfstactiviteiten in Nederland.

Zoals jullie allemaal ondertussen wel weten ben ik echt een sucker voor herfst- en wintertijd. Iets aan het feit dat het lekker kouder wordt, bladeren van de bomen vallen en je ongegeneerd kunt genieten van warme dranken en kampvuren maakt mij gewoon erg blij. Herfst is ook het seizoen van stoofschotels, pompoenen en appeltaarten, die ook nog eens toevallig binnen mijn lievelingseten vallen. Maar omdat het kouder wordt betekent niet dat we alleen maar binnen moeten zitten. Integendeel juist! Juist nu kun je in Nederland verschillende leuke herfstactiviteiten doen die gelijk voor het juiste sfeertje zorgen. Oke.. ik hou op met het ophypen van het herfstseizoen en zet even wat leuke herfstactiviteiten in Nederland voor je op een rij!

Appels plukken

Breng een ochtendje door om een boomgaard en pluk daar de lekkerste appels. Dit is een leuke manier om er even uit te gaan, aan je beweging te komen en vaak op een goedkopere manier aan een hoop appels te komen. Deze kun je dan weer verwerken in appeltaarten, warme appelcider of gewoon lekkere verse appelsap. Je hebt behoorlijk wat boomgaarden en fruittuinen in Nederland, dus na weinig moeite zal je op google er zo eentje in jouw buurt vinden! 

herfstactiviteiten appels plukken

Maak een herfstwandeling

Een van de dingen waar ik erg blij van word in de herfst zijn de wandelingen door het bos. Heerlijk met een sjaal over mijn neus wandelen over de knisperende bladeren op het pad terwijl ik geniet van het kleurenpalet van dit seizoen. Ik heb laatst nog een artikel geschreven met prachtige natuurgebieden in Nederland, waar plekjes in staan die hier perfect voor zijn. Het beste is om dan bij een koffietentje in de buurt na je wandeling te genieten van een kop chocolademelk. hmmmm

Pompoenen rapen

We kennen ze allemaal wel van die gave amerikaanse films. Van die grote instagram waardige pumpkin patches waar mensen rond halloween al hun pompoenen gaan halen. Maar ook in ons eigen landje kun je deze prachtige velden vol pompoenen vinden. Het is vaak een kwestie van een plekje vinden, maar je komt erg ver met rondvragen in jouw eigen omgeving of een keertje aanbellen bij een boer. Kom je er nu echt niet uit? Dan zijn er vaak genoeg winkels en markten die compleet omgetoverd worden tot pompoen paleizen tijdens de herfst. 

pompoenen rapen herfstactiviteiten

Ga foto’s maken

Ik zei al eerder in het artikel dat de herfstkleuren echt top zijn. Niet gek ook dat je rond deze periode opeens iedereen met nieuwe fall fever foto’s ziet. Ga er dus lekker op uit en hou een fotoshoot. Je kunt natuurlijk van alles om je heen foto’s maken, maar dit is ook een perfecte tijd voor nieuwe social foto’s. Een leuke manier om eropuit te gaan met een doel. Doe dit bijvoorbeeld tijdens een roadtrip door Nederland of in het fotogenieke Haarlemmermeerse bos.

Ga een weekendje weg 

Neem nog even een zen-momentje voordat het Christmas season is, een stressvolle periode voor een hoop mensen. Ga met je partner, gezin of juist heerlijk solo en geniet even een paar dagen van complete rust. Trek je terug in de natuur, ga off the grid of geniet juist nu lekker van weekend naar zee. Hou wel rekening met de maatregelen en kies dus niet een plek waar het te druk zal zijn. 

Wild eten

Op 15 oktober begint het wildseizoen en dat betekent dat biedt de mogelijkheid om culinair te genieten. Denk hierbij aan wild zwijn, fazant en hert. Er zijn een hoop wildrestaurants in Nederland waar je terecht kunt voor een avondje wine and dine, waar op de meest fantastische manieren wild geserveerd wordt. Elke provincie heeft wel zijn eigen top 3 wildrestaurants, maar een paar bekende zijn toch wel De Echoput in Hoog Soeren, Villa La Ruche in Voorburg en Fort Bronsbergen in Zutphen. 

Wat zijn jouw favoriete herfstactiviteiten? Laat het ons weten!

En vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!

Savannah

Hi lieve lezers,

Mijn naam is Savannah, ik ben gek op alles wat met reizen te maken heeft en ben daarnaast een echte foodie. Mijn grootste passie ligt in het vinden van verborgen parels op de plekken die ik bezoek. Ik hou van het ontdekken van nieuwe culturen, de natuur ingaan en (obviously) heel veel lekker eten. Een paar weken terug kwam ik erachter dat het toch moeilijker wordt om de wereld te gaan ontdekken in tijden van corona, dus besloot ik dat dit dan eindelijk het jaar wordt dat ik mijn eigen moederland maar eens ga verkennen. Ik ben benieuwd wat ik tegen ga komen en kan niet wachten om al deze vondsten en gedachtes met jullie te delen.

Let's stay safe and travel local!

Aanbevolen artikelen