Lockdown: Local travel vanuit je luie stoel

lockdown activiteiten

Here we go again. Wegens de nieuwe maatregelen zitten we allemaal weer massaal thuis in lockdown. Er wordt aangeraden om zo min mogelijk erop uit te gaan, dus wij zochten naar manieren om toch nog eventjes het reisgevoel op te wekken terwijl we thuis zitten. 

Tijdens onze tijd binnen hebben we allemaal weer even tijd om te reflecteren. Wat zijn nu dingen die we echt nog willen doen of zien? Gebruik deze extra tijd om even weg te dromen naar oude reisherinneringen of maak alvast nieuwe. Ik zet voor jullie 8 ideetjes op een rij om Nederland te verkennen vanuit je luie stoel! 

lockdown thuis blijven

1. Lees of blader door Nederlandse reisboeken

Er zijn genoeg gave guides over reizen door Nederland. Denk hierbij aan de Lonely Planets, maar ook aan inspiratieboeken zoals Verliefd op Nederland, Staycation guide en Vakantie in eigen land. Door het lezen van boeken en kijken naar plaatjes krijg ik altijd echt weer helemaal zin om op verkenning te gaan. 

2. Nieuwe (of oude) recepten koken

Wij hebben allemaal wel dat ene gerecht dat ons direct weer doet denken aan dat fijne kampeerweekend of de leuke citytrip van vorig jaar. Nou, haal wat boodschappen in huis en probeer dat moment te recreëren! Misschien kun je wel achter het precieze recept komen, en anders zoek je er eentje die er erg in de buurt komt. Nu nog proberen de sfeer van die locatie over te brengen en voila, je bent weer helemaal back in time

koken thuis

3. Maak een fotoboek 

Heb jij nog allemaal foto’s liggen van je reizen? Dan is dit het juiste moment om deze eens te bundelen in een fotoboek. Door het uitzoeken van de foto’s en het ophalen van herinneren ben je eventjes weer helemaal terug naar dat moment. Je kunt natuurlijk voor digitaal gaan, maar wat dacht je van de foto’s uitprinten als polaroids en die lekker plakken in een boek. Kun je er zelfs nog wat anekdotes bij schrijven. Perfect lockdown project!

4. Leer fotograferen

Nu we het toch over foto’s hebben. Dit is ook het perfecte moment om eens die smartphone of nieuwe spiegelreflex aan te pakken. Check wat YouTube filmpjes of volg wat online klassen. Tegen de tijd dat we weer mogen doen en laten wat we willen, ben jij bijna een professional photographer. Nooit meer een vinger voor de lens of zo’n ongemakkelijke selfie! 

5. Plan nieuwe reisjes

Kampeertrip hier, weekendje weg daar. Gebruik deze tijd om eens lekker uit te pluizen wat je wilt gaan doen zodra we weer overal mogen komen. Ga je eindelijk eens naar Groningen, roadtrippen door Limburg of die lang uitgestelde citytrip naar Amsterdam. Nu heb je alle tijd om uit te zoeken wat je wilt zien, doen en eten. Tegen de tijd dat het weer mag, ben jij helemaal klaar om Nederland te gaan verkennen als een echte Local traveler. 

6. Check Nederlandse reisfilms en series. 

Naast boeken zijn reisfilms ook een echte guilty pleasure. In plaats van films over allemaal onbekende plekken, zoek eens wat leuke, dramatische of historische films over ons eigen landje. Leer Nederland eens op een andere manier kennen, wie weet herken je zelfs nog wat plekken! Daarnaast kun je sinds kort 3 op reis volgen voor een inspirerende reis door Nederland!

7. Bezoek virtueel musea

Er wordt aangeraden om tijdens deze lockdown zoveel mogelijk thuis te blijven en binnenruimtes mogen maar een maximaal aantal mensen hebben. Dat betekent dat ook het bezoeken van een museum helaas wat moeilijker wordt. Gelukkig zijn musea snel overgestapt op een nieuw initiatief; namelijk de virtuele tour! Dat betekent dat je het Rijksmuseum, Van Gogh museum, Spoorwegmuseum en veel meer kunt bezoeken vanuit jouw comfortabele stoel of zelfs bed. Wie wilt dat nou niet? 

8. Word schrijver voor Local Traveler!

Ja we konden het er natuurlijk niet uitlaten. Een goede manier om jouw reizen te herbeleven tijdens deze lockdown is om erover te schrijven. Gelukkig hebben wij het platform hiervoor! Stuur ons dus zeker een berichtje via Instagram of Facebook als ook jij gastblogger wilt worden. 

En vergeet ons dan ook niet direct te volgen op Instagram en Facebook!

Savannah

Hi lieve lezers,

Mijn naam is Savannah, ik ben gek op alles wat met reizen te maken heeft en ben daarnaast een echte foodie. Mijn grootste passie ligt in het vinden van verborgen parels op de plekken die ik bezoek. Ik hou van het ontdekken van nieuwe culturen, de natuur ingaan en (obviously) heel veel lekker eten. Een paar weken terug kwam ik erachter dat het toch moeilijker wordt om de wereld te gaan ontdekken in tijden van corona, dus besloot ik dat dit dan eindelijk het jaar wordt dat ik mijn eigen moederland maar eens ga verkennen. Ik ben benieuwd wat ik tegen ga komen en kan niet wachten om al deze vondsten en gedachtes met jullie te delen.

Let's stay safe and travel local!

Aanbevolen artikelen